s_empty-744x300

Wedstrijdverslag Futura 1 – Ijsselvogels 1

De overwinning van vorige week tegen Velocitas smaakte naar meer bij IJsselvogels 1. Vandaag speelden we tegen het nog ongeslagen Futura uit Den Haag, dus wij konden ze de eerste nederlaag van dit seizoen bezorgen. IJsselvogels 2 had het goede voorbeeld al gegeven, door voorafgaand aan onze wedstrijd een mooie overwinnen te behalen tegen Futura 2.

Jary was weer wedstrijdfit en startte in de basis. De wedstrijd kwam moeizaam op gang door het stugge achterverdedigen van Futura. Na 20 minuten spelen keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Gelukkig schoot Jary de eerste helft scherp. Dankzij drie doelpunten van hem en een doelpunt van Nathan stond er na 35 minuten korfbal een magere 4-4 ruststand op het scorebord.

In de rust kregen we nog wat tactische aanwijzingen mee van coach Mark. Tot 6-6 ging het gelijk op. Daarna wist IJsselvogels via haar dames een gat te slaan. Achtereenvolgens scoorde Manon, Hannah, Eva en Karen waardoor we 10-6 voor kwamen te staan. IJsselvogels had verdedigend haar zaken goed op orde, waardoor Futura de korf niet meer zou vinden deze wedstrijd. Kevin scoorde nog twee keer, waardoor de eindstand werd bepaald op 12-6. Weinig doelpunten, maar door ijzersterk te verdedigen, wisten we deze wedstrijd naar onze hand te zetten en staan we na vier wedstrijden op een gedeelde derde plaats.