IJsselvogels 1 verslaat TOP (A) 1

IJSSELVOGELS VERSLAAT TOP EN DURFT WEER OMHOOG TE KIJKEN!

Met de identieke opstelling zoals vorige week tegen Albatros stond zaterdag IJsselvogels 1 klaar om TOP (A) 1 in de Zuidplashal te bestrijden. Vorige wedstrijd bleek TOP te sterk voor de Moordrechtenaren na vooral een aanvallende wedstrijd. Deze eindigde toen in 30-27.
Coach Edwin Visser wist dat dit een belangrijke wedstrijd was om voorzichtig weer omhoog te kijken en Albatros definitief te verlaten. Zo bleek dit ook in de opstelling want een groot voordeel voor de thuisploeg was een 1-1 duel tussen Jeanine Marijs van TOP en Mariska Vermeulen. Hierdoor kwam automatisch Karen Vonk Noordegraaf tegen Petra de Ridder te staan zodat IJsselvogels in zijn sterkst mogelijke tegenopstelling stond. Een goede zet bleek achteraf.
Toch bleek TOP in de beginfase de betere ploeg. Het tweetal dames in de aanval van TOP maakten 0-1 en 0-2 en na lang en goed verdedigen van onder andere Karen en Marina kon via 0-3 Jasper de verlossende 1-3 maken. Na lang spelen konden beide ploegen aanvallend de 1e helft niet het verschil maken. In een gelijkopgaande strijd, met weinig scores, nam TOP elke keer de leiding. Na de 3-5 werd het 4-6 en 5-7. Kort voor rust was het Dirk Rijneveld die accelereerde en de 6-7 en 7-7 maakte. Waarschijnlijk moest hij even opwarmen na een feestavond van zijn inmiddels kersverse getrouwde broer Hendrik Rijneveld!
In de rust zag IJsselvogels in dat de punten wel degelijk in Moordrecht hoorden te blijven en dit liet men ook zien na het fluitsignaal voor aanvang van de tweede helft. Door knappe schoten van Jasper en Hannah en een tweetal schoten van Dirk kon IJsselvogels in een zeer sterke fase uitlopen naar 11-7. Tevens werden door een knap staaltje verdedigingswerk  de dames van TOP min of meer uitgeschakeld. Mariska en Hannah konden Jeanine Marijs afhouden van een hoog scoringspercentage en aan de andere kant waren het Karen en Marina die de gezusters de Ridder met succes afstopten. Door extra hulp van een sterk reboundende Victor en Kevin en een voorverdedigende Jasper en Dirk  waren het vaak 1-schotsaanvallen wat TOP in deze fase nekten. Via Jasper en Dirk ging vervolgens de stand weer gelijk op tot 15-13.

Vooral door de laatste fase van de wedstrijd zweette het publiek peentjes en werd er volledig meegeleefd. Inmiddels was de Zuidplashal volgestroomd met oud-spelers en familie/vrienden. Het publiek van IJsselvogels voelde dat er een overwinning in zat en ging volledig achter de ploeg staan. Het kippenvel moment was daar toen Mark Glissenaar na anderhalf jaar revalideren in de ploeg kwam voor een geblesseerde Kevin. Onder luid applaus en toezien van Pa en Ma Glissenaar werd Mark ontvangen in de ploeg. Direct was Mark vooral aanvallend belangrijk met goede rebounds. Marina kon hier van profiteren en maakte de belangrijke 16-14. Direct kon TOP na vooral slordig aanvallend spel van IJsselvogels terug komen tot 16-15. Met nog 3 minuten te gaan kreeg TOP vervolgens een aantal korte kansen, 2 vrije ballen en bal op de strafworpstip. Echter, allen werden gemist en IJsselvogels kroop door deze 16-15 overwinning door het oog van de naald.

IJsselvogels bedankte na deze mooie prestatie het publiek na de wedstrijd, en ook bij deze de sponsoren Rijkaart van Cappellen en Vermeulen. Het vlaggenschip staat door deze overwinning na de kerst op 2 overwinningen uit 3 wedstrijden waardoor alles nog mogelijk lijkt. Volgende week staat een uitwedstrijd in en tegen Nieuwerkerk te wachten. Ook hoopt de ploeg dat ook dan de supporters het team weer kunnen ondersteunen met handhaving in het vooruitzicht. Graag zien we aanstaande zaterdag 1 februari om 19:15 u en jij langs de lijn in Nieuwerkerk!

Het 1e

Scores IJsselvogels : Dirk 6, Jasper 4, Hannah 2, Marina 2, Kevin 1 en Victor 1.