IJsselvogels 1 wint van Albatros 1 !

IJsselvogels wint belangrijke wedstrijd en komt uit direct degradatiegevaar!

Na een week hard trainen leek IJsselvogels klaar gestoomd te zijn voor de confrontatie met CKV Albatros uit Zwijndrecht. Beide ploegen wisten dat er veel op het spel stond gezien de stand in overgangsklassepoule C. Albatros had nog geen wedstrijd gewonnen maar bleek thuis toch gevaarlijk te zijn en IJsselvogels wist alleen nog maar de volle punten te behalen tegen deze ploeg in haar thuiswedstrijd. Deze won IJsselvogels redelijk gemakkelijk maar wist ook dat het zaterdag wellicht moeizamer zou gaan.

Verassing was dat voor aanvang van deze wedstrijd Albatros in een andere opstelling speelde dan aanvankelijk gedacht werd. Gevolg: dezelfde vakken/spelers stonden net als in de thuiswedstrijd tegenover elkaar. Hannah Klijn maakte haar officiële debuut in het vlaggenschip en had hiervoor zelfs haar oom en kinderen aan de andere kant van de wereld uitgenodigd (lees: Australië). Hoewel het leek alsof vader Klijn zichzelf onder de kopieermachine had gelegd.

In de volle Develsteinhal ging de wedstrijd moeizaam van start. Zowel het eerste aanvalsvak met Dirk, Kevin, Marina en Karen als het eerste aanvalsvak van Albatros kwamen moeilijk tot scoren. Dit bleek een voorbode te zijn voor de rest van de wedstrijd. Toch wist Albatros de score te openen middels 2 schoten naar 2-0. Daarop volgend mocht Jasper Marck 2x aanleggen vanaf de stip door slordig verdedigen van Albatros. Albatros kwam weer op voorsprong maar na lange aanvallen scoorde Dirk een vrije bal zodat de stand op 3-3 kwam. Doordat vooral de eerste 20 minuten van de wedstrijd het aanvalsvak van Jasper, Victor, Mariska en Hannah snel en effectief speelde kon de verdediging van Albatros niet voorkomen dat Jasper weer mocht aanleggen vanaf de stip en Victor met een korte kans kon scoren. Via deze 3-5 kon IJsselvogels niet voorkomen dat de stand weer gelijk werd getrokken naar 5-5. Kort daarop kreeg IJsselvogels de wedstrijd meer onder controle en vooral door tactische omzettingen kon het uitlopen via een korte kans van Hannah en door een goal van Jasper, door knap aangeven van Mariska, naar 5-7. Het gaatje was vervolgens daar toen Dirk de 5-8 scoorde. Albatros kon nog even voor rust aanklampen en naderde tot 1 punt.

Na rust wist IJsselvogels telkens 1 of 2 doelpunten voor te blijven tot de 15-16. Vanaf dat moment had IJsselvogels het vertrouwen wat zij juist de laatste wedstrijden zo miste. Door fel te reageren op afvallende ballen en in de 1-1 de spitsen van Albatros uit te schakelen leek het verdedigend korfbal weer op het spel zoals het hoort te zijn. Juist deze ploeg heeft het felle verdedigen met zo weinig lengte hard nodig. Hierdoor kon IJsselvogels uitlopen via en knappe omdraaibal van Hannah en goals van respectievelijk Marina, Kevin en Victor naar een tussenstand van 15-20. De buit was binnen! Door een laatste stuiptrekking van een leeg gespeeld Albatros, waarbij de wissels ook weinig toevoegden, kon Dirk in de laatste minuut de eindstand bepalen op 16-21.

Scores IJsselvogels:

Dirk Rijneveld 6, Jasper Marck 6, Hannah Klijn 3, Kevin Berghout 3, Victor Blanken 2 en Marina van Dam 1

Na deze gevoelsmatige ‘lekkere’ overwinning voorkomt IJsselvogels verder direct degradatiegevaar. Door met niet eens goed spel toch de wedstrijd te winnen smaakt dit wellicht naar meer en zal het er alles aan doen om deze goede lijn volgende week thuis tegen TOP Arnemuiden door te trekken. Bij winst komt IJsselvogels op 2 punten achterstand van TOP en is nog alles mogelijk in deze poule.

Interesse in deze wedstrijd? Kom as zaterdag 25 januari om 17.35 kijken in de Zuidplashal! Wij zien u graag tegemoet!