IJsselvogels 1 wint van hekkensluiter Vitesse

IJsselvogels 1 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Vitesse uit Barendrecht. Er moest gewonnen worden als IJsselvogels 1 aansluiting wilde houden met de middenmoot. Voorafgaand aan de wedstrijd van IJsselvogels 1 mocht IJsselvogels 2 het opnemen tegen het tweede team van Vitesse. Zij gaven het goede voorbeeld door een mooie overwinning te boeken.

Met Dirk, Victor en Kimberley op de plekken van Nathan, Jary en Eva startte IJsselvogels niet scherp aan de wedstrijd. Voor Vitesse was dit ook een belangrijke pot, want bij verlies zou het gat met de andere ploegen nog groter worden en zou het degradatiespook wel heel dichtbij komen. Vitesse wist al snel de 1-0 en 2-0 te scoren. IJsselvogels haakte daarna aan en maakte gelijk, 2-2. De eerste helft ging het vervolgens gelijk op tussen beide ploegen. Vlak voor rust verzuimde IJsselvogels om een strafworp te scoren, waardoor de rust werd bereikt met een stand van 8-7 in het voordeel van Vitesse.

Het was duidelijk dat IJsselvogels een tandje bij zou moeten schakelen in de tweede helft. Tot aan een stand van 12-12 was het stuivertje wisselen. Gelukkig was IJsselvogels  op tijd bij de les. Eerst scoorde Kevin een schitterende doorloopbal en even later wist hij de 12-14 binnen te schieten. Eindelijk een voorsprong van 2 punten in het voordeel van IJsselvogels. Het tweede aanvalsvak volgde het goede voorbeeld van Kevin en bouwde de voorsprong uit naar 12-16. De wedstrijd was gespeeld! Beide ploegen scoorden om en om nog twee maal waardoor de eindstand uit kwam op 14-18.

Scores van vandaag kwamen van Hannah en Kevin 4x, Karen 3x, Dirk en Victor 2x, Kimberley, Manon en Leon 1x

Door deze zwaarbevochten overwinning heeft IJsselvogels 1 nu 7 punten uit 8 wedstrijden en staat het op een 6e plek. De nummer 7 moet nog twee wedstrijden inhalen, dus IJsselvogels 1 zal de komende wedstrijden hard aan de bak moeten en zorgen dat de punten binnengesleept worden.