IJsselvogels 2 stormt af op kampioenschap!‏

De laatste weken kampt de selectie met aanhoudend blessureleed. Vandaar dat Pieter de Bruin afgelopen zaterdag, net als vorige week, in het 1e startte. Hans Brouwer (inmiddels hersteld van z’n blessure) heeft aangegeven graag definitief aan te willen sluiten bij de selectie. Zo beschikte het 2e toch over 4 heren. Vorige week wist het 2e met overtuigend korfbal te winnen van hekkensluiter NOVA 2. Om op kampioenskoers te blijven, moest IJsselvogels 2 afgelopen zaterdag winnen van EKVA 2. In Almere heeft IJsselvogels deze wedstrijd uit handen gegeven, mede doordat de coaches van EKVA op het juiste moment spelers uit het 1e team in brachten, waar IJsselvogels geen antwoord op wist. Dit was tot op heden de enige wedstrijd die werd verloren door IJsselvogels 2.

Er stond dus een positieve druk op deze wedstrijd. Dit was te merken in de groep. Spelers waren (gezond) gespannen en gefocust. Dit laatste werd meteen duidelijk aan de start van de wedstrijd. Vanaf minuut 1 was IJsselvogels de baas op het veld en wist het op voorsprong te komen uit een goede dubbel tussen Victor en Peter. Doordat het andere vak ijzersterk stonden te verdedigen, kon de score gemakkelijk uitgebreid worden. Al snel stond het 5-1 in het voordeel van IJsselvogels. Een betere start kan je eigenlijk niet wensen. Door EKVA weinig ruimte te geven, zowel voor als achter de korf, wist de ploeg moeilijk tot scoren te komen. Dit in tegenstelling tot het 2e, wat geduldig aanviel en bewust keek naar de goede kansen. Zo was er op een gegeven moment een handige truc-bal van Hans, die na een rebound-duel zich door een nep-pass wist vrij te spelen. Jammer dat deze korte kans er niet in ging. Zijn vakgenote Manon was scherp, en wist de afvallende bal te pakken. Zij dacht bij zichzelf ‘Wat Hans kan, kan ik ook!’ en haalde exact dezelfde truc uit, maar helaas wederom geen doelpunt. IJsselvogels vermaakte het publiek en creëerde tal van kansen. Het stond dan ook bij rust 10-4.

Coaches Edwin en Peter gaven in de rust terecht aan, dat de score nog wel hoger had mogen (misschien wel “hoger had moeten”) zijn. Het team werd gewaarschuwd. De eerste 10 minuten na rust zijn vaak de moeilijkste. Het was belangrijk dat iedereen geconcentreerd de tweede helft zou startten en niet moest denken dat de buit al binnen was. 6 doelpunten verschil is in de zaal nog makkelijk in te halen.

Het leek ook even zo te gaan toen EKVA meteen na rust 10-5 scoorde. Aanvallend wist IJsselvogels niet goed uit de verf te komen door verschillende foute keuzes in het gooien en momenten van schieten. Verdedigend bracht de ploeg ook niet op wat het de eerste helft wel deed. Na een kleine 10 minuten wist Hans een korte kans te scoren, na een prachtige pass van Coen en zo leek IJsselvogels het spel van de eerste helft te herpakken. Dankzij sterke rebounds werden er weer lange aanvallen gedraaid en ook verzilverd met doelpunten. Victor die prachtige afstandsschoten scoorde, Lieke die haar doelpunten mee pakte. En in het andere vak Manon die de vrije ballen goed afmaakt. Zo ging IJsselvogels ook eindelijk over de 20 doelpunten heen. Eindstand 22-11.

IJsselvogels liet met deze wedstrijd zien dat het klaar is voor het kampioenschap! De afspraken die voor de wedstrijd werden gemaakt, werden ook nagekomen. Herhaaldelijke fouten werden geminimaliseerd. Iedereen werkte hard voor elkaar en er werd over veel schijven gescoord. Ook op het moment dat EKVA na rust 10-5 scoorde en IJsselvogels het even moeilijk had, bleef iedereen rustig en werd volwassen de rug gerecht.

Volgende week mag de ploeg naar Rijnsburg toe om de wedstrijd tegen, de nummer 6 in de poule, Madjoe te spelen. Concurrent Fiks speelt uit tegen EKVA. Wanneer EKVA wint en daarmee IJsselvogels een goede dienst bewijst, zal er een kratje Hertog-Jan richting Almere verzonden worden!!