IJsselvogels stelt kampioenschap Pernix uit

IJsselvogels stelt kampioenschap Pernix uit.

Het zaalseizoen loopt op zijn einde. In sporthal de Zuidplas werd op 14 februari de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen gespeeld. Doordat IJsselvogels vorige week gelijk gespeeld heeft, stonden we veilig op de derde plaats. Pernix zou zich bij een overwinning mogen kronen tot kampioen van de 1e klasse. Pernix heeft tot op heden nog maar een wedstrijd verloren en dat was tegen IJsselvogels.

Pieter de Bruin speelde voor de geblesseerde (enkel) Nathan Marck en Lieke Verstoep maakt haar debuut in het eerste voor de nog niet fitte Kirsten Plooster.

De tribunes van de Zuidplas zaten vol, door de vele meegereisde supporters uit Leiden en de eigen supporters van IJsselvogels. Het begin van de wedstrijd was wat nerveus. Beide ploegen kwamen tot goede kansen maar vergaten te scoren. Pernix nam de leiding via een strafworp. Niet veel later maakte Kevin via een korte kans de 1-1. Het vak van Jary, Kevin, Karen en Lieke hadden het verdedigend zwaar. Uit de analyse bleek al dat de vrije ballen van Pernix vaak leidde tot doelpunten. Ook IJsselvogels lukte het niet om deze te verdedigen. Pernix liep uit naar 2-6. Vervolgens kwam er een ontzettend sterke fase van de Moordrechtenaren.  Aanvallend werden de goede aanvallen beloond met doelpunten en verdedigend werd weinig weggeven. Door doelpunten van achtereenvolgend Kevin, Karen, Jasper 2x en Jary nam IJsselvogels voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Tot de rust, liep het gelijk op. Ruststand 10-11.

Na rust bleven beiden ploegen aan elkaar gewaagd. Het liep gelijk op tot 14-14. Daarna nam IJsselvogels een voorsprong door een afstandsschot en een stip van Kevin. De voorsprong werd vastgehouden tot 18-16. De wedstrijd liep op zijn einde en het begon erop te lijken dat Pernix hun kampioensfeestje uit moet stellen. Maar niets is wat het lijkt, want Pernix knokte zich terug door 2 afstandsschoten van de spitsheer. Kevin scoorde via een afstandschot de 19-18 voor IJsselvogels. Pernix kwam gelijk tot 19-19. Met nog 2 minuten op de klok kreeg IJsselvogels een stip, na een overtreding op Jasper, die hij zelf benutte (20-19). De druk op Pernix nam toe. Met nog een halve minuut te spelen had IJsselvogels de bal. In de aanval werd de bal uit Hannah haar handen geslagen, maar dit werd niet gezien door de scheidsrechter. Pernix had nog één aanval om gelijk te maken. De aanval werd snel neergezet en via een afstandsschot werd de eindstand van 20-20 op het scorebord gezet.

IJsselvogels heeft een knappe teamprestatie op de mat gelegd. Pernix moet 3 weken wachten om hun kampioenschap alsnog werkelijk binnen te halen. Dit kan gebeuren op 7 maart tegen Fiks. IJsselvogels speelt haar laatste wedstrijd tegen Roda in Westzaan.

Doelpunten: Kevin 8x, Jasper 7x, Karen en Jary 2x en Lieke 1x