IJsselvogels wint van Sparta!

Na vorige week 2 dure punten misgelopen te zijn wilde IJsselvogels 1 dat vandaag recht zetten met een overwinning tegen Sparta 1 uit Nijkerk. IJsselvogels 1 startte fel en kwam na 5 minuten op een 1-3 voorsprong. Wel werden de aanvallen nog niet helemaal gespeeld zoals Mark dat wilde. Te rommelig en gehaast, maar al met al bleven we wel aan de goede kant van de score 6-8. Met mooie doelpunten van Eva, Karen en Kevin. Uiteindelijk kwam Sparta steeds beter in de wedstrijd en had zelfs bij rust een 13-10 voorsprong met onverwacht veel mannen-doelpunten.
Na een heldere en duidelijke speech van Mark was IJsselvogels 1 er weer klaar voor. In de 1e minuut van de 2e helft scoorde Hannah gelijk een omdraaibal en werd de stand 13-11. Na goed verdedigen en duidelijke aanvallen kwamen we terug tot 13-13 met 2 doelpunten van Kevin. De stand was weer gelijk en IJsselvogels kon zich op gaan maken voor een spannende laatste 25 minuten. Vervolgens drukte IJsselvogels door en kwam het op 3 punten voorsprong door onder andere een doelpunt van Peter. Toen was het stuivertje wisselen en Sparta kwam telkens terug tot 1 doelpunt.

Uiteindelijk maakte Leon de 15-17. Weer lukte het Sparta terug te komen, 16-17. Het verlossende antwoord kwam van Kevin. Hij schoot de bevrijdende 16-18 binnen! De eindstand was 17-18 voor IJsselvogels, een heerlijke overwinning

Al met al onwijs hard geknokt, het geluk een keertje mee gehad en mede dankzij het super goed verdedigen van beide vakken hebben we de belangrijke 2 punten weer mee naar Moordrecht genomen.