In Memoriam Ellen Brouwer-Vink

1 januari 2016
 januari 1, 2016
 4
Categorie: Clubblad

Vrijdagmiddag 5 februari 2016 is na 8 jaar moedige strijd, Ellen Brouwer-Vink op 52 – jarige leeftijd overleden. Ellen komt uit een echte IJsselvogelsfamilie. Haar vader, Frans Vink is een van de oprichters van IJsselvogels en samen met zijn vrouw korfbalde hij in de 1e jaren van IJsselvogels. Ellen is dus vanuit de kinderwagen langs het korfbalveld opgegroeid met Korfbal en heeft zelf ook jaren gekorfbald. Ook werd zij secretaris van het bestuur van IJsselvogels. Persoonlijk heb ik met haar in het bestuur mogen zitten. Een rol voor haar op het lijf geschreven, waarbij alles voor haar taak tot in de puntjes geregeld was. Zij trouwde met een echte IJsselvogelsman, Lolke Brouwer, die later voorzitter werd van IJsselvogels. Het was dan ook niet vreemd dat hun twee zonen ook lid werden van IJsselvogels. Zo’n 20 jaar geleden verhuisden zij naar Zeewolde, om dichter bij het werk van Lolke te gaan wonen.

Ondanks de afstand bleef IJsselvogels in haar hart. In het jubileummagazine (van ons 50 jarig bestaan) in 2013 schreef zij ook als 50 jarige een treffend stuk, wat zij eindigde met “Kortom IJsselvogels, ik hou van die geweldig gezellige club”

8 jaar geleden werd bij Ellen, na onderzoek, borstkanker geconstateerd. Met een ijzeren wil en een altijd (wat wij zagen) opgewekte stemming heeft zij de strijd gestreden met ups and downs. Aan die strijd is dus vrijdag 5 februari een einde gekomen. Van die wil en optimistische kijk op het leven kunnen wij allen nog veel leren. Die herinnering wil ik graag vasthouden en ik denk velen binnen (en buiten) onze vereniging.

Voor haar man Lolke en de kinderen Ruben en Stefan is na de zware periode die zij al achter de rug hebben nu het verdriet van dit verlies en de leegte die zij nu en in de toekomst voelen. “IJsselvogels dat zijn we met elkaar”. Ik vraag u dan ook deze slogan naar Lolke, Ruben en Stefan waar te maken. Wij wensen hen veel sterkte en kracht toe.

De condoleance is op woensdagavond 10 februari 2016 van 19.00 uur tot 20.00 uur in de Verbeelding aan De Verbeelding 25 te Zeewolde. Het afscheid van Ellen vindt plaats op donderdag 11 februari 2016 om 13.30 uur in de Open haven, Kerkplein 8 in Zeewolde. Aansluitend wordt Ellen begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Dasselaarweg 26 te Zeewolde.

De rouwkaart vindt u hieronder, herinneringen kunnen daar ook gedeeld worden op de bijgevoegde herinneringskaart.

Zaterdag 6 februari 2016 voor de wedstrijd van het eerste hebben wij Ellen herdacht en hebben we 1 minuut stilte in acht genomen.

Namens het bestuur van Korfbalvereniging IJsselvogels,

Henk Jan Bos.

 

Rouwkaart:
Rouwkaart mevr Brouwer-Vink

Herinneringskaart:
Herinneringskaart

4 responses on “In Memoriam Ellen Brouwer-Vink

 1. Judith Koster-Vink schreef:

  Mooi geschreven Henk-Jan, wat een mooi eerbetoon voor mijn lieve zus, vooral ook de minuut stilte. Dankjewel daarvoor!

  • Tijm Corporaal schreef:

   Ellen had een bijzonder plekje in mijn hart. Als 11-jarige jonge korfballer was ik smoorverliefd op haar en werd zij mijn eerste vriendinnetje. Ik had een heerlijke jeugd in Moordrecht, waarbij het altijd gezellig was met Ellen in de C1, B1 en A1. Enkele jaren geleden ontmoette ik Ellen op een feest en toen viel mij op hoe moedig zij over haar ziekte kon praten. Ellen is volgens mij een voorbeeld geweest van hoe je met zo’n slopende ziekte kunt omgaan.

   En zelf zullen we een tijd worden bemind en
   vervolgens worden losgelaten.

   Maar er zal voldoende liefde zijn geweest
   en al die impulsen van liefde leven in ons voort.

   Er is een land van de levenden en een land van de doden
   De brug ertussen is liefde.

   Met hartegroet,
   Tijm Corporaal

 2. Frans Vink jr. schreef:

  Dank je wel Henk Jan voor je warme woorden en het eerbetoon gebracht aan mijn geweldige zus Ellen.

 3. Lolke Brouwer schreef:

  Dankjewel Henk Jan voor je mooie woorden voor zo’n mooi en lief mens van binnen en buiten.
  Dank jullie wel IJsselvogels leden voor de vele kaarten, bezoeken aan de condoleance en uitvaart van mijn lieve vrouw en onze lieve moeder. Hart verwarmend!
  Ellen was gek op IJsselvogels. Ondanks dat we in 1999 verhuisd zijn naar Zeewolde had ze een warm hart voor de vogels uit Moordrecht, net als ik. Vandaar dat we lid zijn gebleven.
  Blijf vooral winnen.
  Lieve groeten, Lolke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *