what is a stratis mining company Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

icon buy now button info@ijsselvogels.nl

In Memoriam Wim Slingerland Jr.

10 december 2014

Reacties:

7
 december 10, 2014
 7

will the stratis price go up In Memoriam Wim Slingerland Jr.

Afgelopen dinsdagavond 9 december 2014 is, ondanks zijn zorgelijke situatie, toch onverwachts Wim Slingerland Jr. overleden. Enkele weken geleden is Wim opgenomen in het ziekenhuis met een acute alvleesklierontsteking. De weken hierna verbeterde zijn situatie nauwelijks. Wim kreeg op woensdag 3 december 2014 plotseling een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Na deze reanimatie is Wim in coma gehouden. In de dagen daarna verslechterde zijn situatie en leefden Janine en de familie tussen hoop en vrees.

Wim was van jongs af aan lid van onze vereniging. Onder leiding van zijn oom doorliep hij de C-jeugdteams. Al gauw bleek dat hij talent had, waardoor hij in alle selectieteams van IJsselvogels gespeeld heeft. Jaren heeft hij in het 1e team van IJsselvogels gespeeld, met vele uitzonderlijke resultaten. Ook was hij aanvoerder van de Rotterdamse selectie, waarmee hij in en tegen Spanje speelde. Tijdens zijn actieve lidmaatschapsperiode was Wim lid van de jeugdcommissie en de clubhuiscommissie. De rol in de clubhuiscommissie lag hem goed. Een rol die hij later ook binnen de tennisvereniging vervulde. Nadat Wim stopte met spelen werd hij bijzonder lid van onze vereniging en ging hij actief tennissen. Opvallend was dat Wim altijd bijzonder op de hoogte was van gebeurtenissen binnen onze vereniging. Ook was hij vaak bij activiteiten (zoals recepties en kampioenschappen) aanwezig. Dit kwam mede door de vriendengroep die hij nog steeds binnen onze vereniging had.

Het is zwaar voor Janine en de familie om dit verlies van Wim, met zijn 50 jaar nog in de bloei van zijn leven, te moeten dragen. Wij wensen hen veel sterkte en kracht toe.

Zodra wij meer weten over de condoleance en de uitvaart zullen we dit vermelden op de website. Tevens zal Hans Klijn, die vele jaren met Wim heeft gespeeld, zijn herinnering in een in memoriam weergeven.

Zaterdag 20 december 2014 hangt de vlag op de wand in sporthal de Zuidplas op halfstokhoogte (ten opzichte van de overige vlaggen). Op deze dag zullen alle thuisspelende seniorenteams voor hun wedstrijd één minuut stilte in acht nemen. Tevens zullen de teams met rouwbanden spelen.

Namens het bestuur van Korfbalvereniging IJsselvogels,

Henk Jan Bos
Voorzitter

7 responses on “In Memoriam Wim Slingerland Jr.

 1. Hans Hofstede schreef:

  Toen ik vanochtend het bericht kreeg dat Wim Jr. was overleden, was ik overdonderd. Ik herinner me hem als de speler die vanaf de middellijn kon scoren, maar nog meer als iemand die ondanks grote tegenslagen opgeruimd bleef en altijd in was voor een geintje. Ik heb hem de laatste niet veel meer gezien, maar als ik hem ontmoette was er die blijde blik van herkenning. Dat hou ik maar vast: een lachende kale kop. Ik wens Janine, familie en vrienden sterkte bij het verwerken van het verlies.

 2. Gerard Klijn schreef:

  Vol onbegrip en ongeloof hoorden wij van het plotselinge overlijden van junior. Voor ons was hij altijd junior, in een korfbaltijd na senior. Nauwelijks tot geen contact onderhouden maar toch heeft hij bij ons een onuitwisbare indruk achter gelaten. Met name die lage stem die dan schreeuwde “partij!!!”
  We wensen Janine, familie en vrienden sterkte met het verwerken van dit verlies.

 3. Henk Collee schreef:

  Ook ik zit vol onbegrip nadat ik gisteren te horen kreeg van het overlijden van Wim jr. Het is alweer lang geleden dat ik in de derby”s tussen Nieuwerkerk en IJsselvogels duels met Wim uitvocht op het scherpst van de snede. Het mooie was dat dit altijd gebeurde vol respect naar en voor elkaar! Af en toe kwamen we elkaar, meestal rond het veld, tegen ; dit gebeurde dan altijd met een flinke klap op de schouder en direct lachend en dollend met elkaar.
  Ik wens Janine, familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies van Wim…..

 4. Jelle brouwer schreef:

  Gisteren werd ik op de hoogte gebracht van het plotselinge overlijden van Wim Jr. Alhoewel ik wist dat Wim de laatste tijd problemen had met zijn gezindheid, kwam het bericht als een klap aan.
  Vroeger met hem in de C1 mogen spelen en ook latere jeugdteams. Naarmate de jaren vorderde werd steeds duidelijker dat Wim Jr. een belangrijke, spelbepalende speler was geworden. Altijd duidelijk ‘aanwezig’ en coachend naar medespelers maar ook andere teams. Regelmatig was het een lust voor het oog naar zijn spel te kijken in het 1e van IJsselvogels. Een groot verlies voor Janine, familie en vrienden. Hen wens ik alle sterkte van de wereld toe in de komende periode. R.I.P Wim Jr.

 5. Bernie Putters schreef:

  Wat een droevig nieuws. Een groot verlies voor zijn familie. En voor het korfbal in Moordrecht. Gecondoleerd.

 6. janita schreef:

  Hallo ik wil jullie condoleren met julie zoon en broer
  Veel sterkte
  Groetjes janita

 7. WillemJan van Gulik schreef:

  Ik wil graag alle familie en korfbalvrienden van Wim condoleren met dit grote verlies!
  In het verleden ben ik Wim vaak tegengekomen op de korfbalvelden in en rondom Moordrecht en Nieuwerkerk: altijd sportief, vriendelijk en in voor een praatje.
  Sterkte toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *