KCC/Delta Logistiek 6 – IJsselvogels 4

Hoe vaak maak je mee dat je op maandagavond om 21.15 uur mag korfballen? Dat je aan het begin van de avond Janine en familie mag condoleren met het verlies van Wim? Dat je vooraf aan de wedstrijd, in een vrijwel lege hal, een minuut stilte in acht neemt voor Peter?
Het was een bijzondere avond.

Ik heb mij weleens afgevraagd wat spelers tijdens een minuut stilte denken. Zijn zij daadwerkelijk in gedachte bij de overledene of zorgt de wedstrijdspanning voor andere gedachten? Een antwoord hierop zal ik nooit krijgen, wel ben ik een ervaring rijker. Ik ben een minuut lang in gedachten geweest bij de families van Wim en Peter en had daar nog langer kunnen blijven.

KCC was gisteravond de betere ploeg. Door een afwisselend spel, een hoog schotpercentage en een verdedigend plan had IJsselvogels 4 in het begin van de eerste helft weinig in te brengen. In de loop van de eerste helft pakte het 4de het beter op en werd het gat verkleind. Met een 13 – 9 achterstand gingen wij de rust in. Na rust zorgde Wilco met twee goals uit twee kansen voor de aansluiting. Helaas had het andere vak teveel tijd en kansen nodig om het gat nog kleiner te maken. De inbreng van Sascha mocht ook niet baten. De definitieve kans op aansluiting werd door Ernst om zeep geholpen door het missen van een stip. KCC profiteerde hiervan en liep uit naar een 18 – 14 eindstand. Hoewel KCC een goede ploeg heeft, acht ik ons in staat om thuis te winnen. De opdracht voor a.s. zaterdag tegen Paal Centraal? Een meer afwisselend spel en effectiever omgaan met de kansen! Doelpunten: Laura en Ernst 4 x, Wilco 3 x en Rob, Lydia en Marieke ieder 1.

Ruud en Nizetta bedankt voor jullie aanwezigheid en support!