Laatste thuiswedstrijd voor IJsselvogels 2

Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels 2 haar één na laatste wedstrijd in de zaal, thuis tegen RDZ. Uit werd tegen deze ploeg redelijk eenvoudig gewonnen met 18 – 10. Voorafgaand aan de wedstrijd was iedereen benieuwd wat de concurrent Fiks 2 had gedaan. Bij een verloren partij van Fiks zou, wanneer IJsselvogels won, IJsselvogels kampioen worden. Helaas heeft Fiks gewonnen. Dus moest IJsselvogels vandaag winnen om alles nog in eigen hand te hebben.

IJsselvogels begon moeizaam aan de wedstrijd. RDZ wist nog bij de blijven tot 2 -2. Daarna wisten de aanvalsvakken van IJsselvogels goede aanvallen op de zetten waar vele kansen uit kwamen. De mand werd gevonden door de spelers en de score liep al gauw uit. Verdedigend stond IJsselvogels erg sterk en wist al gauw de bal te onderscheppen. Soms al wanneer RDZ nog geen kans wist te nemen. De ruststand was duidelijk; IJsselvogels stond voor met 9 – 2.

In de rust werd weer gezegd dat de 10 minuten na de rust het zwaarst waren en dat de concentratie goed moet zijn, ook al sta je met zo ruststand voor. En dat wist IJsselvogels te doen. Doorgaan met scoren en weinig door te laten.

De eindstand was daardoor dan ook 21 – 5 voor de thuisploeg.

Zaterdag 7 maart speelt IJsselvogels 2 haar kampioenswedstrijd uit in Harmelen tegen Thor. Dus kom allen kijken. Neem mee wat herrie maakt en moedig ons aan!