De tweede wedstrijd van 2015. De zaterdag van de eerste thuiswedstrijd van het 1e betekende de nieuwjaarsreceptie en -feest van IJsselvogels. Toen de eerste drankjes daar werden geschonken, speelde het 4e nog tegen ODO 4.

Het liefst een redenering vanuit de statistieken: nummer 2 tegen nummer 7, uitwedstrijd overtuigend gewonnen, dus kansen op punten. Het 1e won in de slotfase en ook het 2e en 3e wonnen, tijd voor een mooie seniorenscore. Het liep anders.

0-1, 0-2, 0-3. Na vijf minuten was de stand keihard en achteraf was dat een gat dat niet meer werd ingelopen. Via Ernst en Wilco 2-3 maar direct 2-4. ODO wist op de juiste momenten te scoren. Via 3-6 nog wel 4-6 bij rust.

Aanvalsspel niet verkeerd, rendement veel te laag. Verrast door plotselinge versnellingen en goals van de traag, maar uitgekookt spelende tegenstander. Toch had ik wel het idee dat het tij te keren was. Na rust vrij snel 5-6 maar ODO pareerde elke IJsselvogelsgoal direct met een treffer. Collectief een onvoldoende. Het was vechten tegen de bierkaai, de eindstand van 9-11 was hard, maar niet onverdiend. Simpelweg te naïef goals tegen gehad en niet de scherpte om de kansen af te ronden. Niemand stond op en scoorde meer dan 1 velddoelpunt.

Laura 2, Stef, Ernst, Wilco, Rob, Sascha, Lydia en Hans scoorden, maar het was niet genoeg.

Teveel met randzaken bezig? Scherpte en focus ontbraken en ODO nam dankbaar de punten mee. Het werd een nieuwjaarsdeceptie. Volgende week beter…