Prachtige slotwedstrijd D1!

De D1 speelde dinsdagavond 23 mei haar laatste wedstrijd. Sinds het veld speelt de D1 weer een stap hoger dan in de zaal en dat hebben ze geweten. Wat een leercurve hebben ze meegemaakt die laatste 6 weken om aan te haken bij het niveau van de tegenstanders.

Coach Andre voorspelde 2 weken geleden al dat als de leerlijn zich door zou zetten er deze laatste wedstrijd tegen KVS D1 wellicht punten lagen. En dat bleek te kloppen. De D1 won met 6-8 en een hogere uitslag was zelfs mogelijk geweest!

Wat opviel in deze wedstrijd was wederom de felheid waarmee gestreden werd. Niet alleen in de aanval maar ook verdedigend werd er goed meegevangen en op de ballijn verdedigd waardoor er geregeld werd onderschept. En was in de eerste wedstrijd tegen KVS 6 weken geleden het nog lastig de bal van het verdedigende vak naar de aanval te krijgen ging dat vandaag soepel, snel en met overtuiging. Dat tezamen met variatie in schotkansen en dreiging naar binnen voor de doorloper maakte dat er ruimte en kansen ontstonden.

Ging alles goed? Nee natuurlijk niet. Er werden een aantal goede doorloopkansen gemist en ook 2 stippen wisten er niet in te gaan. Begin 2e helft leek heel even de focus weg en leek het verslappingsspook wakker te worden maar gelukkig werd de focus en gretigheid de laatste 15 minuten weer prima gevonden.

Uiteindelijk was het loon naar werk waardoor jullie de winst kregen. En zoals coach Kirsten aan het einde zei “Jullie hebben vandaag bewezen dat jullie wel degelijk op dit niveau thuis horen!”. Super veel geleerd het afgelopen jaar! Helaas wordt het team komend jaar opgesplitst door de nieuwe leeftijdsgrenzen, maar dat mag de pret niet drukken om deze laatste weken mee te doen aan de vele activiteiten als team.

Hieronder nog het scoreverloop en een filmpje van het laatste doelpunt gemaakt door Ben.

Van een neutrale doch trotse toeschouwer!