Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

20 mei 2017

Reacties:

2
 mei 20, 2017
 2
Categorie: Recreanten

Vrijdagavond 19 mei was een recreantenkorfbalavond in de regio. Zowel een toernooi bij Vriendenschaar Bodegraven als bij Avanti in Pijnacker stuurden een uitnodiging naar IJsselvogels. We besloten af te reizen naar Pijnacker, aangezien IJsselvogels daar titelverdediger was.

De selectie bestond vanavond uit de dames Ada G, Sandra dB, Christa S, Marijke R, Karin A, Patrick vdH, Joost B, Arjan B, Rob B, Matthijs A, Stefan RvC en gelukkig sloot later aanvoerder Ruud P ook nog aan.

De avond start terwijl de zon nog laag over het veld schijnt met een korte warming-up en een wedstrijd tegen Achilles. Door goals van Matthijs (3), Karin, Sandra en Joost werd er met 6-2 gewonnen: een goede start in een vriendelijk potje. De tweede wedstrijd tegen Lynx werd met 5-1 gewonnen maar hier had vooral Stefan het zwaar te verduren met een tegenstander die overal tegenaan dook: we hopen dat de wonden op je knieën weer een beetje zijn geheeld. Je nam sportieve revanche door een prachtig schot binnen te schieten, samen met de goals van Karin (2), Sandra en Patrick maakte dat 5.

Na een ronde rust volgen de returns tegen Achilles en Lynx, er werd in 2 poules een hele competitie gespeeld. Tegen Achilles werd wederom gewonnen, nu met 5-1 door goals van Rob, Christa, Matthijs, Joost en Ada. De rake strafworp van Ada in de slotseconden (helaas vóór het fluitje) werd gevolgd door een misser na het fluitje, maar jouw ‘goal’ blijft hier niet onvermeld. De return tegen Lynx zorgde voor een soepele 0-8 overwinnen, Joost, Christa, Karin en Matthijs scoorden er allemaal 2 en Ruud viel de slotfase in.

 

Na de poulefase deed de cameraploeg van Avanti TV een interview met beide finalisten, misschien dat er ook nog wedstrijdbeelden bijkomen op hun website. De spieren werden in elk geval wat rust gegund, maar Rob en Arjan zaten aan de maximale inspanning en Stefan keerde ook huiswaarts, dus de overgebleven heren mochten de finale spelen tegen de winnaar van poule 1: Velocitas. Er zat lekker tempo in de wedstrijd van beide kanten, maar IJsselvogels toonde zich veel zuiverder in een leuke en sportieve wedstrijd. Er werd uiteindelijk met 8-1 gewonnen door goals van Joost en Matthijs (2), Patrick, Ruud, Karin en Sandra.

 

Na afloop, het was inmiddels rond half elf, een prijsuitreiking waarbij we de beker voor het derde jaar op rij uitgereikt kregen. Ada nam de beker graag in ontvangst en de taart hebben we, samen met de andere aanwezigen, opgegeten. Daarna was het tijd voor de bitterballen en de terugreis naar Moordrecht.

 

De recreanten presteren het dus -in tegenstelling tot het 1e– om te winnen van zowel Achilles als Velocitas. We bedanken ook hier Avanti voor de organisatie!

De recreanten trainen nog op 24 mei. Op 31 mei wordt het seizoen (training 20:00 uur) afgesloten met een spel en gevolgd door een borrel. Allen van harte welkom! Daarna volgen natuurlijk nog de vele activiteiten zoals de schietcompetitie, het koppelschieten en de sponsorfietstocht, daarover op de website meer.

 

2 responses on “Recreanten winnen toernooi bij Avanti

  1. Ruud pijpers schreef:

    Geweldig verslag met een heerlijk avondje korfbal en gezelligheid

    Iedereen bedankt voor zijn of haar inbreng die aanwezig was .

    Gr Ruud Pijpers

  2. […] Achilles Recr. – IJsselvogels Recr. 2-6 IJsselvogels Recr. – Lynx Recr.   5-1 IJsselvogels Recr. – Achilles Recr.   5-1 Lynx Recr. – IJsselvogels Recr.   0-8 FINALE: Velocitas Recr. – IJsselvogels Recr. 1-8 De IJsselvogels Recreanten lieten zich weer eens van hun beste kant zien, de 4 poulewedstrijden werden alle vier vrij ruim gewonnen en ook de finale tegen Velocitas uit Leiderdorop werd vrij simpel met 1-8 gewonnen waardoor voor de derde keer op rij de wisselbeker mee ging naar Moordrecht. Er werd in die 5 (korte) wedstrijden maar liefst 32 keer gescoord. Matthijs scoorde in totaal 8x, Karin en Joost 6x, Sandra 4x, Christa 3x, Patrick 2x en Stefan, Rob en Ruud 1x. Voor een uitgebreid verslag zie HIER. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

zestien + zes =