recrvrst6

Op 22 oktober hebben de Recreanten het zaalseizoen geopend en ze blijven in de race voor de 100%-taart. Het toernooi met 8 deelnemende teams (KVS, Fortissimo, Koveni en Vriendenschaar 1 in poule A en Synergo, Conventus, IJsselvogels en Vriendenschaar 2 in poule B) duurde van 15:00 uur tot 20:00 uur en bevatte voor alle teams 3 poulewedstrijden van 22 minuten (zonder finale).

De selectie van IJsselvogels R1 bestond vandaag uit Ada, Marijke, Rieke, Sandra, Ruud, Patrick, Joost, Hendrik en Mike D (de laatste twee werden wegens blessure van Rob B nog even ingevlogen de laatste dagen voor het toernooi) terwijl ook Laura en Matthijs als reserves meegingen en allebei nog een helft hebben meegespeeld. Trouwe supporters Petra en Marijn (en o.a. Dirk, Maud, Stijn en Joran) waren ook van de partij dus we waren goed vertegenwoordigd.

De eerste wedstrijd was tegen Conventus, waar vorig jaar in de zaal thuis ook al tegen was gespeeld. Deze ploeg was er duidelijk op vooruit gegaan, maar via een doorloopbal van Sandra en een schot van Patrick stond het 2-0 bij de wissel na 11 minuten. Hendrik en Marijke zetten de stand met twee schoten op 4-0, waarna het slotakkoord voor Conventus was: 4-1.

Na ruim 1,5 uur wachten (barhangen en klaverjassen) wachtte de volgende wedstrijd tegen Vriendenschaar 2. Deze wedstrijd was Hendrik vanaf het begin op schot en met 3 rake afstandsschoten zorgde hij er samen met twee knappe doorloopballen van Mike voor dat het al 5-0 stond. Marijke schoot in de laatste seconden voor de wissel de 6-0 van afstand op het scorebord. Na de wissel (waarna invaller Mike werd opgehaald om naar Amsterdam te gaan) ging het andere vak rustig door met schoten van Patrick en Joost waarna de 8-1 van Vriendenschaar ook de eindstand werd.

Nu slechts drie kwartier de spieren warm houden tot de volgende wedstrijd tegen Synergo. Leuke ploeg, waar de IJsselvogels-kansen vooral van de dames moesten komen maar via mooie rake schoten van Rieke en Sandra werd er met een 2-0 voorsprong gewisseld van functie. Aanvoerder Ruud (3-0) en Marijke (4-0) zorgden voor een mooie voorsprong en na de 4-1 kon de ingevallen Matthijs de laatste seconden met een doelpunt opvullen: 5-1 eindstand.

Hiermee won IJsselvogels het toernooi, met dank aan de scheidsrechters en organisatie. Na een goede hap eten werd de wisselbeker in ontvangst genomen.