Velocitas 1 – IJsselvogels 1

Afgelopen zaterdag stond voor zowel het 1e als het 2e de tegenstander Velocitas uit Leiderdorp op het programma. Door het korfbalseizoen heen is onze selectie aardig uitgedund en daardoor had het 2e slechts 6 basisspelers om in te zetten bij hun eigen wedstrijd. Onze dank is dan ook groot dat Erwin, Kirsten en Lieke uit het derde ons tweede wilden komen versterken. Zij waren er helaas nog niet aan het begin van de wedstrijd, maar Manon en Peter wisten deze plekken prima op te vullen totdat zij er wel waren. De wedstrijd van het tweede was spannender dan de uitslag van 15-19 doet vermoeden. Het tweede heeft geknokt en met resultaat: 2 punten mee naar huis! Een knappe overwinning die ook nog eens erg belangrijk was.

Na de wedstrijd van het 2e was het de beurt aan het vlaggenschip. We wisten dat we deze zaterdag punten konden gaan pakken en dat deze punten nog eens heel belangrijk voor ons konden zijn. Het was dus duidelijk: vanaf het eerste tot aan het laatste fluitsignaal moesten wij 100% geven en de juiste kansen pakken. Daarbij was het belangrijk om de personen uit te spelen die de beste kansen creëerden.

De start van de wedstrijd was niet denderend. Onze eerste aanval wist een lange tijd niet te scoren waardoor we met 2-0 achter kwamen. De tweede aanval deed daarentegen wel wat het moest doen: de score gelijktrekken naar 2-2. Velocitas had een sterk reboundende heer en dame die ervoor zorgden dat de aanvallen van Velocitas erg lang waren. Daardoor kregen zij veel kansen, maar gelukkig wisten wij deze aanvallen te beantwoorden. De eerste helft is daardoor als ‘stuivertje wisselen’ verlopen. Onze goals en tegengoals werden steeds afgewisseld, waardoor we steeds op een gelijke hoogte kwamen met Velocitas. Helaas wist Velocitas in de laatste minuut van de eerste helft nog een voorsprong van 8-7 te pakken.

In de rust was Mark duidelijk: het lukte ons steeds wel om de stand gelijk te trekken, maar niet om zelf een voorsprong te pakken. De tweede helft moesten we daarom vol gas gaan als team. De nodige tactieken die daarvoor moesten worden uitgevoerd, zijn hierbij besproken. We gingen vol goede moed richting het veld. Alles was nog mogelijk!

Hannah wist na rust een stip te scoren en tilde daarmee de stand naar 8-8.  Daarna deden we wat we in de rust hadden besproken: een voorsprong pakken! Het scorebord gaf 8-9 aan, maar helaas kwamen we daarna door 4 tegengoals achter elkaar met 12-9 achter. We moesten elkaar scherp gaan houden in zowel de aanval als in de verdediging. Mark zette na een stand van 14-11 Lieke, Mike en Stan in het veld om mogelijk nog terug te komen. Mike scoorde de 14-12 met een mooi afstandsschot en daarna wist Kevin een stip mooi af te ronden. Hierdoor kwamen we op een stand van 14-13. We kropen dus steeds dichterbij Velocitas. Na een onterechte stip tegen (15-13), leek het een onmogelijke opgave om de stand nog binnen korte tijd recht te trekken of om te keren. Maar door een fantastisch samenspel van het vak van Kevin, Manon, Hannah en Mike wist Mike een stip te scoren (15-14) en daarna een prachtig afstandsschot in de laatste minuut (15-15)! Velocitas kreeg nog 1 aanval, maar wist deze niet te belonen met een goal. Eindstand: 15-15! Eindelijk hebben we met ons vlaggenschip weer een punt weten te winnen. Deze wedstrijd heeft wederom bewezen hoe hard we elkaar binnen de selectie nodig hebben en met resultaat! We willen als 1e het 2e daarom erg bedanken voor hun moeite en inzet om ons uit de brand te helpen.

Pas op 6 mei speelt het 1e de eerstvolgende wedstrijd tegen Futura 1 om 15:30 thuis. Futura staat met 15 punten op de tweede plaats, maar wij hebben de eerste wedstrijd tegen hen weten te winnen met 6-12. Het zal waarschijnlijk een zware wedstrijd worden, maar alles is mogelijk! We hopen dat jullie ons deze wedstrijd naar de overwinning komen schreeuwen, want de punten zijn erg hard nodig!