Wedstrijdverslag DES 2 – IJV 2

Na vorige wedstrijd gewonnen te hebben tegen Valto 2 ging IJsselvogels ook op zoek naar de volgende overwinning, ditmaal tegen DES 2. Met de harde wind die waaide over de spelersvelden van IJsselvogels was zorgvuldig spel noodgedwongen.

Zowel IJsselvogels als DES zocht haar kansen dicht en rondom te korf. Door de wind was het moeilijk om van een afstand te scoren. Soms was het van de kant van IJsselvogels al lastig om over te gooien. Toch wist de laatstgenoemde ploeg als eerst te scoren door een kans achter de korf van Kirsten. Kort erna werd de gelijkmaker gescoord door DES. De eerste helft was vooral IJsselvogels dominant. De eerste aanval wist vooral verdedigend goed te organiseren en het andere vak liet veel en goed aanvalsspel zien. Waardoor IJsselvogels met 4 – 4 de rust in ging.

Na de rust kwam IJsselvogels moeilijk in haar spel. Er werd teveel naar de verre kansen gezocht en  DES ging beter aanvalsspel vertonen waar de thuisploeg het lastiger mee had. De eerste kwartier ging het nog redelijk gelijk op, toch wist DES de voorsprong te pakken. Eind van de wedstrijd was er nog een opstootje, omdat er een heer van DES de bal bewust wegtrapte om tijd te rekken, waardoor de frustratie bij Pieter op liep waardoor hij een rode kaart kreeg. Al met al vond ik dat we nog positief en fel bleven spelen en streden voor de winst, ook al hadden we niet alles mee deze wedstrijd ….

Aanstaande zaterdag mogen we op bezoek bij Meervogels om daar te punten te verdienen!