Wedstrijdverslag Fiks 1 – IJsselvogels 1

IJsselvogels klopt wederom Fiks in uitwedstrijd!

Kerstbroden, kalkoenen, gourmetvlees, appelbeignets en oliebollen. Allen werden er weer afgetraind de afgelopen week tijdens de trainingen van het 1e. Dit met als doel om weer volledig fit te worden voor de 2e helft van de zaalcompetitie. Jammerlijk niet zoals de voetbalclubs in een zonnig oord zoals Dubai maar gewoon in ons halletje in Moordrecht. De eerste wedstrijd van het jaar werd gespeeld in Oegstgeest tegen Fiks. Deze ploeg was voor de Moordrechtenaren onbekend voor aanvang van de zaalcompetitie maar er werd direct gewonnen in de thuiswedstrijd. Fiks moest er deze wedstrijd direct staan om niet in de gevarenzone te komen en het vlaggenschip kon zich zo goed als zeker veilig spelen.

De start van de wedstrijd begon met het oplopen van beide ploegen. Opvallend was de wijze van gebruik van de techniek van muziek. Waar de muzikale genre en decibellen tijdens het inschieten fantastisch waren, zo kon men tijdens het omroepen van spelersnamen een speld horen vallen. Al met al was de start van de wedstrijd voor het door weerslag.nl en Vermeulen gesponsorde 1e. Via de 0-1 van Karen gaf het scorebord na 10 minuten spelen een stand van 1-4 aan door doelpunten van Jasper, Nathan en Jary. Deze laatste kreeg onlangs nog kritiek voor teveel aanwezigheid van liefde en sportiviteit. Wederom in deze wedstrijd viel Jary’s tegenstander bij een actie maar ditmaal besloot Jary, overigens na lang overwegen, niet te wachten maar een afstandschot te scoren. Via 2-4 kwam IJsselvogels op 4-6 met oa een afstandschot van Nathan. In de daaropvolgende minuten blesseerde Jary zich aan zijn schouder door samen met zijn tegenstander over elkaar heen koppeltje te duikelen. Deze liefde voor zijn opponent kwam hem duur te staan zodat hij het veld moest verlaten. Victor mocht zijn opwachting maken binnen de lijnen en deed dit de gehele wedstrijd naar behoren! Naar het einde van de eerste helft kon IJsselvogels niet uitlopen en kwam vijf minuten voor rust op een stand van 7-9. Toch door aanmoediging van sponsors en de aanwezige ouders liep het vlaggenschip uit via Hannah, Kevin en Jasper naar een 7-12 ruststand.

Tijdens de rust kon het 1e concluderen dat het vrij makkelijk was uitgelopen. Er werden bij vlagen goede aanvallen neergezet wat resulteerde in mooie doelpunten. Daartegenover stonden ook zwakke a-technische aanvallen centraal waarbij de bal vaak richting het publiek vloog.

De tweede helft werd goed begonnen met twee rake afstandschoten van Eva en Hannah. Wonderbaarlijk om te zien was dat Hannah, die af en toe met beperkt loopwerk toch op twee benen aan kon leggen. Hoe ging dit ook alweer? Kruisje maken….goed staan…mikken… en dan….! Drie rake afstandschoten deze wedstrijd! Fiks kroop dichterbij door onoplettendheid van de Moordrechtenaren via 8-14, 9-14, 10-14 en 11-14 naar drie punten verschil. Edwin en Johan maakten zich vervolgens even kwaad waarna IJsselvogels het initiatief weer nam. Bij een stand van 12-16 maakten Nathan en Kevin een mooi afstandschot, Victor een korte kans na goed reboundwerk en maakte Jasper definitief een eind aan de wedstrijd met een schot door goed aanvallend werk van Nathan. Deze werd in zijn doorloopbal door zijn tegenstander naar de grond gewerkt, veerde weer op, gooide de bal achter zijn rug langs naar Jasper en viel juichend bij de goal weer verder naar de grond. Stand: 12-19. De laatste 10 minuten vielen er nog veel doelpunten aan wederzijdse kanten. Manon was inmiddels ingebracht en tevens mochten Jeanine en Peter hun opwachting maken. Via 14-19 werd de uiteindelijke stand 17-22.

De selectie van IJsselvogels liep tevreden na de wedstrijd naar de kantine. Vier punten na de eerste wedstrijden in het nieuwe jaar. In het verleden bleek dit nogal eens een valkuil te zijn. Halverwege de tocht naar de kantine werd er nog een taart uitgedeeld aan het 1e omdat niemand in Oegstgeest de juiste stand had geraden waardoor de winnende ploeg de taart in ontvangst mocht nemen. Dank aan Fiks want dat was natuurlijk de figuurlijke kers op de taart na de twee wedstrijden!

Volgende week hoopt het 1e jullie allen weer te zien in onze eigen sporthal bij de Nieuwjaarswedstrijd. Deze zal worden gespeeld tegen VEO uit Voorburg. Deze ploeg vecht tegen degradatie. Het 1e zal graag willen winnen zodat de aansluiting naar de top kan worden behouden! Kom allen kijken en aanmoedigen!!

Doelpunten: Kevin 5, Jasper 4, Hannah 3, Karen 3, Nathan 2, Jary 1, Kirsten 1, Eva 1, Victor 1, Peter 1.