DSC_9511

Nog maar 2 keer getraind, dus conditioneel nog niet je van het, maar….. klaar voor de eerste wedstrijden dit seizoen!
Gelukkig spelen we in Moordrecht dus nog geen auto tochten.

De 1e wedstrijd was tegen WION G2. Gezellig want de meeste spelers/speelsters kennen we goed. Eerst onze oranje hesjes aan WION uitgeleend. Zo wordt het verschil voor scheidsrechter Marco iets duidelijker en kunnen wij met onze mooie shirts met sponsor naam korfballen.

Tussen het publiek wat ons kwam aanmoedigen zaten Jamie en Willianne. 2 meiden die al met ons meetrainen en nu kwamen kijken hoe het gaat in een echte wedstrijd.

We kwamen al snel met 0 – 1 achter. Gelukkig scoorde Paul 2 doelpunten en na een mooi schot van Janita stond het 3 – 1. Na de 3 – 2 van WION scoorde Rene nog 2 doelpunten.

Eind van de 1e helft; IJsselvogels – WION: 5 – 2.

De 2e helft waren er wat concentratie problemen . WION scoorde 3x achter elkaar!!!
Het 2e aanvalsvak bleef gelukkig rustig door korfballen en de kansen kwamen vanzelf. Issam scoorde 2 doelpunten. Eindstand IJsselvogels – WION 7 – 5.
Goed gedaan IJsselvogels!

Na een half uurtje rust, gezellig bijkletsen met de spelers uit de andere teams, de 2e wedstrijd tegen Merwede/GKV G2.

Met z’n allen weer opgewekt naar het hoofdveld. Scheidsrechter Stefan floot en….. toen sloeg de vermoeidheid toe. Even lekker gezeten, gekletst, gegeten en gedronken en nu weer actief korfballen….
Langzaam moesten we weer op gang komen, maar het lukte. We liepen weer harder, de bal ging weer sneller en vanzelf kregen we weer goede kansen. Rene scoorde als eerste een mooi doelpunt. Na een doelpunt van Merwerde
1 – 1 wisselde we van functie. Verdedigend ging het gelukkig ook steeds beter en Ruud scoorde de winnende goal. 4 punten uit de eerste 2 wedstrijden dat wordt vast een spannend seizoen.

Nog 3 x trainen en op 23 September spelen we onze volgende wedstrijden. In Bodegraven. Dus wie weet weer zoveel toeschouwers?

Natuurlijk willen wij allemaal de scheidsrechters; Edwin, Marco, Manon, Stefan en Wim bedanken voor het fluiten.