ijsselvogels_1

Eerste wedstrijd IJsselvogels 1 in 2014 gaat verloren.

Voor aanvang van de wedstrijd in sporthal de Zuidplas tegen Avanti uit Pijnacker was al het een en ander vooraf gegaan. Wegens tegenvallende resultaten is Edwin Visser (ja, die van 2 keer eerder) de rest van het korfbaljaar de hoofdtrainer. Edwin Plooster en Mark Glissenaar nemen het 2e team voorlopig onder hun hoede. Tevens was dit ook de laatste wedstrijd  van Manon van Kerkhof in verband met haar zwangerschap.

Avanti is geen onbekende voor IJsselvogels. De eerste wedstrijd van dit zaalseizoen ging kansloos verloren en IJsselvogels had wat recht te zetten. Echter, het sterke achttal van Avanti, schoot uit de startblokken. Via 0-1 en 0-2 en daarna een fraai schot van Kevin Berghout werd het 1-3 en zelfs 1-4. Een paar minuten later stond er een tussenstand van 2-7 op het scorebord. De aanhang van de thuisclub moest, onder het genot van een hapje en een drankje met de sponsoren, aanzien dat Avanti simpelweg meer reboundkracht, meer duelkracht en een efficiënter percentage schoten had.

Coach Edwin Visser zag dat IJsselvogels een tijd lang grip kreeg op de aanval van Avanti. Via Dirk Rijneveld kwam de thuisclub tot een 5-7 achterstand. Toch kon Avanti met een sterk spelende Daan Westmaas en Jordi van Zuidam weer uitlopen tot een 6-11 ruststand.

Na een paar minuten in de tweede helft gespeeld te hebben was bij IJsselvogels de gifbeker leeg. Avanti speelde een korte periode erg sterk en kon uitlopen van 7-12 naar 7-17. Dit betekende definitief het einde van de wedstrijd. Nathan Marck viel in voor Victor Blanken en mocht de plaats innemen van Manon van Kerkhof. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Hannah haar eerste doelpunt in het 1e team van IJsselvogels en de supporters die langzamer meer genoten van hun bitterballen dan van de wedstrijd kregen nog een toetje voorgeschoteld door invaller Schalk Abbekerk. Deze scoorde hoogstpersoonlijk het laatste doelpunt van de wedstrijd door een schot vanaf de middellijn bij zijn eerste invalbeurt. Eindstand: 11-21.

IJsselvogels zal de komende weken hard moeten werken om langzaam punten te gaan sprokkelen. Om te beginnen volgende week tegen Albatros, de hekkensluiter van deze ijzersterke overgangsklassepoule.

Scores IJsselvogels: Jasper Marck 4, Dirk Rijneveld 3, Kevin Berghout 2 en Schalk Abbekerk 1.