Wedstrijdverslag IJsselvogels 1 – WION 1

Vallen en weer opstaan

Zaterdag 21 november ontving ons vlaggenschip WION in de zuidplas. De vorige ontmoeting op het veld was een ware thriller. Nathan wist toen in de allerlaatste seconde de punten mee naar Moordrecht te nemen. We wisten van tevoren dat we zouden moeten strijden met zijn allen. Het eerste is goed begonnen aan de zaalcompetitie. Met winst op fortis en een gelijkspel tegen Swift ging het eerste vol goede moed de wedstrijd tegen WION tegemoet. Bij winst zouden wij dan op 5 punten uit 3 wedstrijden komen. Dit betekend dat we dan meedoen in de top van de poule. Twee keer 30 minuten alles geven, dat is wat coach Mark ons meegaf. Dan zijn wij niet te stoppen. De wedstrijd werd goed begonnen, van zowel WION als IJsselvogels. Tot de 3-3 ging het gelijk op. Daarna brak er een goede fase aan voor het eerste. Mooi spel met een goede afronding. Dit leidde tot een verschil van maarliefst 5 doelpunten. Vervolgens zakte het eerste in. Is het concentratie, werd WION beter? Door deze mindere fase werd de wedstrijd alsnog onnodig spannend. WION kwam goed terug tot 11-11. In de rust pepte Mark zijn team weer op. Alles geven! Daarna ging de knop weer om bij IJsselvogels. Door volledig ervoor te gaan en te werken voor elkaar. Uiteindelijk leverde dit een einduitslag op van 24-21. Mooi om te vermelden dat heel het team gescoord heeft. Als je valt, moet je weer opstaan. Werken voor elkaar en strijd leveren. De tweede helft is dit goed opgepakt. Nu is het zaak om ervoor te zorgen dat die mindere fase minder wordt en er uitgaat. Volgende week speelt het eerste uit tegen Vitesse. Ook weer een belangrijke wedstrijd als wij mee willen doen in de top. Vitesse heeft 1 punt uit 3 wedstrijden. Als het eerste weet te winnen, verstevigt het haar positie in de top 3. Reden genoeg om wederom twee keer 30 minuten ALLES te geven!

doelpunten: Hans 6, Kevin en Hannah 5, Karen 3, Marina 2,  Manon, Peter en Victor 1,