Wedstrijdverslag Korbatjo 2 – 2e

Korbatjo 2 – IJsselvogels 2

Na weken voorbereiding met de selectie, en zelfs een weekje het (gras)-trainingsveld van Korbis te hebben gebruikt, was ook 2 klaar om de competitie te beginnen. Deze begon uit bij Korbatjo, op gras en een kleiner veld. Uit de filmbeelden die eerder van Korbatjo waren gemaakt, bleek dat de ploeg ‘’heel heel heel erg” minder zou moeten zijn volgens Jari. Echter, het onderschatten van je tegenstander kan dodelijk zijn, zoals enkelen van ons uit ervaring wel zullen weten.

De eerste schok zal dan ook binnen gekomen zijn in de eerste 20 seconden, toen Korbatjo direct een afstandsschot scoorde. Dit zorgde er bij het tweede slechts voor dat de knop op scherp moest en we wellicht harder zouden moeten werken dan in eerste instantie verwacht.

Dit gebeurde dan ook, waarbij IJsselvogels duidelijk een betere ploeg was. Alhoewel er in de eerste helft verdedigend gewend moest worden aan het spel van Korbatjo (continu 2-2 spel), werden er in de aanval veel kansen gecreëerd. Op zulke momenten is het noodzakelijk in te zien welke kansen genomen moeten worden en welke bal je beter vast kan houden. Het laatste ging enkele keren niet goed, wat leidde tot fouten en te gehaast spel.

Na de rust werd de verdediging steeds secuurder in zijn spel en is het gelukt het aantal doelpunten van de tegenstanders tot 1 te beperken. Ook Korbatjo zag waarschijnlijk in deze pot niet te gaan winnen, waardoor het voor IJsselvogels nog gemakkelijker werd kansen te creëren. De truc-balletjes mochten uiteraard niet ontbreken, maar toch was er serieus spel tot in de laatste minuut.

Persoonlijk denk ik dat dit een goede wedstrijd was om het seizoen mee te beginnen. Een overwinning (uiteindelijk 6-19) is altijd een goed begin, maar vooral als je zelf ziet dat je als groep aan het groeien bent. Nu zien of we dinsdag tegen Oranje-Wit deze stijgende lijn kunnen voortzetten.