Wedstrijdverslag Vriendenschaar 1 – IJsselvogels 1

IJsselvogels 1 verliest van kampioen

Wat een mooie dag had moeten worden voor het vlaggenschip uit Moordrecht, eindigde helaas in een deceptie. IJsselvogels kon zich gisteren veilig spelen maar deed dit helaas niet. Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam mocht zich na een zwaar bevochten wedstrijd de kampioen noemen van poule E in de eerste klasse.

Vooraf kon IJsselvogels vertrouwen putten uit de reeks wedstrijden die afgelopen tijd gespeeld waren. In januari werd voor het laatst verloren tegen RWA uit Rhoon. Dit betekent dat de vogels op dreef zijn en lijken af te vliegen op handhaving in de 1e klasse. Echter, door winstpunten van concurrenten was dit tot op heden nog niet het geval.

Na 5 minuten kon de wedstrijd beginnen in verband met verminderd zicht door groene fakkels. Niet IJsselvogels, door een niet gegeven strafworp, maar Vriendenschaar pakte de leiding. Kevin maakte vervolgens de 1-1. Het achter-verdedigen van IJsselvogels pakte vooral goed uit in het vak van Hans, Jasper, Manon en Eva. De gehele wedstrijd wist het verdedigingsvak het de Vriendenscharen moeilijk te maken. Met name Kevin was de 1e helft op dreef en schoot de vogels met 4 doelpunten naar een 5-8 voorsprong. Waar het publiek even stil viel ging helaas Vriendenschaar rustig door en kwam 1 minuut voor de rust op gelijke hoogte. Drie doelpunten op rij voor de rust betekende dan ook een 8-8 tussenstand.

De tweede helft begon merkwaardig. Vele valpartijen en verwarring bij spelers en de scheidsrechter leidde tot verhitte discussies. Tot tweemaal toe kreeg Kevin kramp en moest het veld verlaten. Waar inmiddels Vriendenschaar de voorsprong had gepakt, was IJsselvogels nog bezig met re-organiseren. Hiervan wist Vriendenschaar nog meer gebruik van te maken want 20 minuten voor tijd gaf het scorebord een stand van 12-10 aan. Via Hans en Jasper kon IJsselvogels nog terug komen tot 12-12  en 13-13, maar dit was de laatste stuiptrekking. In de laatste 10 minuten kon Vriendenschaar uitlopen naar een geflatteerde 17-13 eindstand en waande zich tot kampioen.

Hoewel IJsselvogels nog geen wedstrijd had verloren, speelt het nog steeds tegen degradatie. Over twee weken volgt de laatste wedstrijd tegen Fortis uit Zeeland. Bij winst zijn de vogels veilig. Bij verlies zal het hoogstwaarschijnlijk eerst strijden voor het voorkomen van de zevende plek. Mocht het 1e uiteindelijk 7e worden dan speelt het een degradatieduel tegen de nummer 7 uit een andere 1e klasse poule.

Er staat dus veel op het spel!! Hoewel Vriendenschaar kampioen kon worden, liet het zien te beschikken over vele supporters met luide kelen.  Het zou voor de Moordrechtenaren fijn zijn als deze ook kunnen beschikken over de nodige steun. Daarom hopen wij dat de vereniging als negende man achter het 1e staat en ons op 30 mei om 15:30 naar de overwinning schreeuwt!!