Zelsmann Mixtoernooi 2013

26 oktober 2013, de traditionele start van de zaalcompetitie met het Zelsmann mixtoernooi voor B-C-D-E-F-teams. Ruud en Gerard zorgen weer voor de muziek en hiermee is het een gezellige start van de zaterdag voor de kinderen die rustig toestromen. De editie van dit jaar weer in drie leeftijdscategorieën: B+C, D+E en F. Het is elke keer weer even puzzelen met de teams en schema’s, maar met Anne en (bij de F) Wim is dat geen enkel probleem. Een verslag van de eerste dag met zaalschoenen.

Zelsmann Mixtoernooi F
Beginnen met de F’jes. Twaalf kinderen maakten precies vier teams van drie die allemaal drie wedstrijden speelden. 10 minuten korfballen en allemaal 2x schieten na de wedstrijd, alle doelpunten tellen mee.

Team 1 (witte shirts): Olivier, Rianne, Levi (Jeanine en Esther)
Team 2 (blauw): Benjamin, Rosa, Simone (Jodie en Kim)
Team 3 (geel): Finn, Storm, Dominque (Manouk)
Team 4 (bont): Willem, Jesse, Lienke (Lisa)

Na alle onderlinge wedstrijden de volgende stand:

Poule F
Team 2 3-5 (+5)
Team 4 3-4 (+6)
Team 3 3-3 (-3)
Team 1 3-0 (-8)

Team 2 en team 4 mochten na een eerder onderling gelijkspel aantreden in de finale, die met 2-4 werd gewonnen door team 4, zodat Willem, Jesse en Lienke de eerste kampioenen van de dag werden!

Zelsmann Mixtoernooi D+E
Hierna de D’s en de E’s. 53 kinderen en met 11 afmeldingen verwacht ik dan 42 kinderen. Dit werden er helaas maar 34… waar was de rest? Aantal teams aanpassen, ander wedstrijdschema en aan de slag. Genoeg tijd voor wedstrijden van 10 minuten en daarna nog een finaleronde zodat iedereen minimaal 4 wedstrijden speelde.

Acht teams gemaakt:
Team 1: Kris, Remon, Nils, Lieneke, Annelies (Kirsten)
Team 2: Remmert, Thomas, Loisanne, Iris V (Tamara en Anouk)
Team 3: Dano Sijmen, Nienke, Anna (Daan)
Team 4: Lucas, Tim P, Rosanne, Iris B (Stan)
Team 5: Tim S, Joran, Lisa, Lotte (Jeffrey)
Team 6: Douwe, Martin, Kirsten, Sylvia (Dennis)
Team 7: David, Wesley, Marije, Sanne (Aron en Leon)
Team 8: Tom, Duncan, Cécile, Thirza (Karin)

4. Team 5 3-0 (-8)

57 goals in 60 minuten korfbal, dus veel scores te bewonderen. Allereerst werd om de 7e/8e en 5e/6e plaats gestreden door de nummers 4 en 3 uit de poules, waarna de kruisfinales tussen de nummers 1 en 2 van allebei de poules werden gespeeld. De spannendste kruisfinale was tussen team 3 en team 8. Waar team 8 voor een stunt leek te zorgen door het (favoriete?) team 3 op een 2-1 achterstand te zetten, werd in de laatste seconden nog de gelijkmaker gescoord. Met strafworpen bleek uiteindelijk team 8 alsnog beter, waardoor zij in de finale stonden. De finale was echter duidelijk voor team 2 dat vandaag alle wedstrijden met minimaal 4 goals verschil wist te winnen en er met de titel vandoor ging.

7e/8e plaats: Team 4 – Team 5 0-1
5e/6e plaats: Team 1 – Team 6 0-1
Kruisfinale 1: Team 2 – Team 7 6-1
Kruisfinale 2: Team 3 – Team 8 2-2 Team 8 wint met 0-1 na strafworpen
Finale: Team 2 – Team 8 7-0

De wedstrijden werden gefloten door Noël, Jesse, Jelle, Myrthe en Janneke die op deze manier voor velen hun eerste fluitervaringen opdeden onder toeziend oog van Stefan. Goed om te zien dat dit steeds beter ging, bedankt en goed gedaan!

Zelsmann Mixtoernooi B+C
De B’s en C’s mochten dit jaar uitslapen en om 12:30 uur starten. Ook hier weer een aantal afmeldingen wegens vakantie of andere zaken, maar ook weer een aantal mensen dat ik miste en gewoon niet kwam opdagen. Sommige teams hebben geen oefenwedstrijd en daarvoor is dit het oefenmoment, het is volgens mij een uniek en gezellig toernooi en er wordt op je gerekend. Als je dan niet komt en ook nog eens niets laat weten… ik begrijp het echt niet. Daarentegen was het met de kinderen die er waren een leuk en spannend toernooi en waren gelukkig wel al jullie coaches er om te fluiten en ons te helpen met organiseren en dat was erg fijn!

4. Team 8 3-0 (-11)

Een zeer spannende poule 1 met 3 ploegen op 4 punten en op doelsaldo de eindstand in de poule opgemaakt. In poule 2 was team 6 duidelijk de beste ploeg met 18 goals voor in 30 minuten korfbal. Hier zelfs 75 goals in 60 minuten korfbal, ook weer niets te klagen. Ook hier weer een finaleronde waarin iedereen nog een wedstrijd kon spelen en team 1 in de finale de sterkste bleek door team 6 met 3-1 te verslaan. De andere uitslagen staan hieronder.

7e/8e plaats: Team 4 – Team 8 4-0
5e/6e plaats: Team 2 – Team 7 4-1
Kruisfinale 1: Team 1 – Team 5 5-1
Kruisfinale 2: Team 6 – Team 3 5-0
Finale: Team 1 – Team 6 3-1

Alle winnaars gefeliciteerd en alle deelnemers, coaches, scheidsrechters etc. bedankt!