Het 2e verliest een puntje

IJsselvogels 2 laat (duur) puntje liggen in Amersfoort

Beide ploegen, het 2e en MIA 3, hadden voorgaande wedstrijd gewonnen. Het was ook zaak voor het 2e om hier met 2 punten naar huis toe te keren. We moesten fel starten om onnodige verrassingen te voorkomen. Ook was het nodig om snel een voorsprong te nemen en die voorsprong uit te bouwen. Helaas gebeurde beiden niet en dit leidde al snel tot een achterstand. De hele tijd werd er naar een achterstand gekeken totdat MIA een belangrijke stip miste op de stand van 10-6. Dit had voor MIA 3 een gat van 5 punten kunnen zijn. Gelukkig gebeurde dit niet. Het 2e besefte nu dat we echt aan de bak moesten gaan, want anders zouden er hier helemaal geen punten mee naar huis worden genomen. Al gauw werd er 10-7, 10-8, 10-9 en zelfs 10-10 gemaakt. MIA 3 had ook hier weer antwoord op en zorgde weer snel voor dat de stand 12-10 werd. Wij scoorde nog een aansluitingstreffer om met 12-11 de rust in te gaan.

In de rust goed gepraat van wat er nou allemaal mis ging. Aanvallend zat het wel snor, maar verdedigend maakten we gewoon veel te veel onnodige domme fouten waardoor MIA hele simpele goals wist te maken.

De 2e helft was dan ook flink wat beter. Wij speelden goed en verzorgd korfbal in beide vakken, waardoor we lang balbezit hadden. Zo kwamen we via heen en weer voor gestaan te hebben tot een stand van 16-18 VOOR door de invaller Leon! Met nog 3 minuten op de klok te spelen moesten we dit goed gaan uitspelen. Een matig verzorgde aanval zorgde voor balverlies in het aanvalsvak waardoor MIA in het andere vak met een afstandsschot de score op 17-18 bracht. En gelijk daarna kwam ook nog een 18-18 door een overtreding waardoor de bal op de stip kwam.

De doelpunten werden gemaakt door: Tom 4x, Lieke en Pieter 3x, Deborah, Kimberley en Jeanine 2x en Casper en invaller Leon (100%) 1x

Alhoewel we hier nu wel een punt hebben laten liggen, als we nu alles winnen is er niks aan de hand en worden we gewoon kampioen!