s_empty

Zaterdag 6 december speelde IJsselvogels 1 haar derde thuiswedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht. IJsselvogels stond voor de wedstrijd 1 punt boven Vitesse dus het was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om mee te blijven spelen in de strijd om de bovenste plekken. Op de trainingen zijn een aantal punten besproken die in de twee voorgaande wedstrijden fout zijn gegaan.

Tom van de Burgt startte in de basis voor Nathan Marck die met een enkelblessure op de bank moest beginnen. In het begin van de wedstrijd was te merken dat het een belangrijke wedstrijd was. Er werden veel fouten gemaakt en communicatief was het niet goed. IJsselvogels kon toch meescoren door een rake vrije bal van Karen en een stip van Jasper (2-2). Vitesse strafte het matige spel af en liep uit naar een 4-3 voorsprong. IJsselvogels moest scherper worden en zich in de wedstrijd gaan knokken. Dit gebeurde en verdedigend werd het goed dichtgehouden door Jasper, Tom, Manon en Kirsten. Doordat Vitesse een lange heer tegen Jary had opgesteld moest Kevin gaan rebounden en werden de dames uitgespeeld. Karen was voor haar tegenstander (die voor rust nog gewisseld werd) moeilijk te houden en snelde telkens erlangs. Het harde werken werd beloond en IJsselvogels nam met 3 doelpunten een 6-4 voorsprong, maar die werd weer weggegeven wat leidde tot een 7-7 ruststand.

In de rust werd aangegeven dat het belangrijk was om goed voor te verdedigen om de punt heren van Vitesse uit te schakelen. IJsselvogels nam het initiatief en pakte een voorsprong naar 10-8. De voorsprong kon nu gaande de wedstrijd uitgebouwd worden. Vitesse kwam niet meer tot op 1 doelpunt. Via 3 mooie afstandsschoten van Tom knakte Vitesse en kon IJsselvogels de wedstrijd uitspelen. Nathan Marck viel 10 minuten voor tijd in voor Jary en pikte nog een doelpuntje mee. Eindstand 16-13.

Komende week speelt IJsselvogels 1 om 19:50 tegen het nog ongeslagen Pernix uit Leiden. Het eerste gaat er alles aan doen om Pernix te verslaan. Ondanks de uitwedstrijd hopen we op veel publiek, want dat kan het vlaggenschip goed gebruiken!