1e ten onder tegen RWA 1

De tweede thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 was tegen RWA uit Rhoon. De vorige wedstrijden werd er met overtuigend korfbal gewonnen van Fiks en VEO. Het vlaggenschip wilde deze goede lijn voort zetten in deze wedstrijd tegen RWA.

RWA heeft 4 heren rond de 2 meter in het team. Dit zorgde voor de nodige problemen bij IJsselvogels 1. In de trainingen werd aan de tactiek gewerkt om de strijd met de lange mannen en kleinere dames van RWA aan te gaan. IJsselvogels begon ijzersterk aan de wedstrijd. Kevin  en Jary zette de scoren op 2-0. Verdedigend werd er aan het begin weinig weggegeven waardoor het andere vak de score verder uit kon breiden. Nathan Marck zette met 2 mooie afstandsschoten de score op 4-0. RWA werd wakker geschut door de achterstand en begon steeds sterker te spelen. Doordat IJsselvogels verzuimde de score verder uit te breiden kon RWA terug in de wedstrijd komen. De kansen werden helaas niet meer benut. Toch wist IJsselvogels via tussenstanden van 4-2 en 6-4 met een 7-5 voorsprong de rust in te gaan.

Direct na de rust scoorde RWA 3 doelpunten waardoor het 1e met 7-8 achter kwam. Tot aan de scoren van 11-11 ging het gelijk op. Het spel van IJsselvogels was rommelig en de kansen die genomen werden, waren niet op het goede moment. De lange mannen van RWA hadden meer rebound dan IJsselvogels waardoor ze konden blijven schieten. De overtuiging in het spel was ver te zoeken. Toen RWA de voorsprong nam van 4 doelpunten was de wedstrijd beslist. Nathan scoorde het laatste doelpunt voor IJsselvogels. Eindstand 12-18

Er is nog niets aan de hand. In poule 1F gaat Pernix aan kop met 6 punten uit 3 wedstrijden, gevolgd door Roda, RWA en IJsselvogels met allemaal 4 punten. Deze wedstrijd moet snel vergeten worden. Op naar volgende week, dan gaat het 1e op bezoek bij EKVA uit Almere die met nog 0 punten de ranglijst sluit. Hier moet gewonnen worden.

Doelpunten: Nathan 3x, Kevin, Jary, Jasper en Kirsten 2x, Karen 1x