wion-146

wion-152

Stralend weer en een grote opkomst van de korfballers!
De dag begon met een toespraak van de trotse voorzitter van korfbalvereniging WION, waar het G-korfbal 25 jaar geleden is gestart en waar nu het 25-jarig feest gevierd werd. De oprichtster (speelster) en haar moeder werden in het zonnetje gezet!
Iedereen werd een fijne korfbaldag toegewenst en begonnen we met een “warming-up”.

Een echte hiphop lerares kreeg echt “iedereen“ aan het dansen. Na een kwartiertje waren we klaar om te beginnen.

 

wion-147 wion-146

Onze korfballers moesten ieder op zoek naar de goede vlag en het land wat daarbij hoorde was jouw team!

De spelers werden verdeeld over 12 landen; Janita – Catatonie,
Paul – Duitsland, Mariëlle en Robert – Slowakije, René – Engeland, Nicolien – Zwitserland, Michel – Oostenrijk, Alex- Hongarije,
Ruud – Tsjechië, Jeroen – Wales.

wion-184

Ieder team met een eigen kleur hesje.

3 poules met 5 teams en in ieder team 7 of 8 spelers.

Duitsland werd gecoacht door Marieke (fijn dat je er weer bij was!) en Zwitserland door Petra.

3 poules bestonden uit club teams, zelfs uit België.

Om ongeveer half 12 begonnen de 1e wedstrijden. 2 x 10 minuten MONO-KORFBAL.

Fanatiek ging iedereen van start. Wennen aan het spelletje (gelukkig hadden we dinsdag al geoefend), wat we eigenlijk allemaal héél leuk en héél vermoeiend vonden en natuurlijk moesten we ook wennen aan onze “nieuwe“ medespelers en “vreemde”coach langs het veld. Maar ook dat ging prima.

Tussen de wedstrijden waren er ook andere activiteiten die je kon doen met je team; Afrikaanse Funslang, Belgisch Tjoekbal, Frans Jeu de Boules, Zweeds Korfbal circuit, Turks Doelschieten en Hollandse kaasrace. Al hadden sommige spelers de rust tussen de wedstrijden hard nodig om even af te koelen en uit te rusten!

Bij alle velden stonden emmers met water die regelmatig opnieuw gevuld moesten worden…..

Alle teams speelden 4 wedstrijden en om ong. 16.00 uur was iedereen klaar en bekaf. We hadden even tijd om te douchen en netjes aan te kleden voor de prijsuitreiking. Half 5 stond iedereen op het grote veld. We begonnen met een applaus voor Jezelf!

Daarna werden de scheidsrechters, organisatie en “alle“ vrijwilligers bedankt met een groot applaus. Na nog een hard applaus voor jezelf werden alle teams (landen) opgeroepen om op het podium te komen! Waar iedereen een applaus, medaille en een mooi T-shirt kreeg!

002

Marieke (heel erg bedankt dat je gezellig met ons meeging) en Petra werden afgelost door Pascal en Lieke die gelijk konden gaan barbecueën.