49ste Rabobankschoolkorfbaltoernooi: bedankt bedankt!

49ste Rabobankschoolkorfbaltoernooi gehouden woensdag 27 september 2017.

Wat hadden we een schitterend weer en wat was het weer gezellig! ‘s Morgens liet de zon zich nog niet zien maar ’s middags des te meer en hij is de hele dag niet meer weg geweest. Als je dan om 21.00 uur nog steeds in je T-shirtje en je korte broek loopt dan hebben we het opnieuw toch wel erg getroffen met het mooie weer. De dag(en) erna vielen er enkele goede regenbuien. Dit soort dagen staat of valt met mooi weer en dat was ons gelukkig goed gezind.

Gekorfbald werd er ook nog en hoe ……, om 13.30 uur kwamen de eerste kinderen al aan en om 14.00 uur begon het toernooi voor groep 3 en 4. Hier waren 17 teams aanwezig die allemaal 3 of 4 wedstrijdjes speelden met als scheidsrechters Govert, Marco, Mike D., Stefan, Andrea, Cécile, Benjamin en mijn persoontje. Benjamin nam de laatste 2 wedstrijden van Andrea over en ik moet eerlijk zeggen dat als je dan op 2 velden naast elkaar je eigen kinderen Cécile (13 jaar) en Benjamin (11 jaar) ziet fluiten dan maak je dat toch wel erg trots.

Alle 17 teams wonnen een beker, ongeacht of je nu 1e of 5e was geworden en dat was aan de kinderen zeker niet af te lezen (of ze 1e of 5e waren geworden). Die beker werd met heel het team opgehaald en aan iedereen geshowd die hem maar wilde zien. De sfeer was erg goed en de kinderen deden iedere wedstrijd hun uiterste best om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Geloof het of niet maar er werd deze middag door de 17 teams precies 500 keer gescoord (197 in afd. 10 / 161 in afd. 11 / 69 in afd. 12 / 73 in afd. 13).

’s Avonds was het met maar liefst 42 teams een drukte van belang maar ook hier weer een leuke en sportieve sfeer hoewel het er af en toe best fel aan toe ging en de 18 scheidsrechters hadden dan ook hun handen vol om alles in goede banen te leiden. Bij groep 7/8 ging de finale tussen de Kranepoort 2 uit Gouderak en de Lalleman 1 uit Moordrecht die toch wel enigszins verrassend met 5-3 door de Kranepoort werd gewonnen. Zij mochten, naast de gewone 1e prijs, ook de Dick Burger Wisselbokaal in ontvangst nemen.

Bij groep 5/6 ging de finale tussen de Achtbaan 9 en de Lalleman 6 en gezien de 8-0 eindstand was hier erg duidelijk wie de sterkste ploeg had. Beide kampioenen mogen in juni 2018 Moordrecht gaan vertegenwoordigen op het Zuid-Hollands Kampioenschap.

Rest mij nog iedereen te bedanken die meegeholpen hebben deze dag tot een groot succes te maken. Allereerst natuurlijk Lianne den Ouden en Ineke Reichard die ’s middags lekker in konden komen en ’s avonds hun handen vol hadden om alles volgens het schema te laten verlopen maar het is jullie weer gelukt dames, KLASSE! Sandra den Besten die, door afwezigheid van onze vaste EHBO-man Ton de Jong, zowel ’s middags als ’s avonds de honneurs waarnam. De middag was een “makkie” maar ’s avonds moest er toch minimaal 10x worden geholpen bij kleine blessures. Sandra ook jij hartelijk bedankt. En dan natuurlijk onze Hendrik Rijneveld die het geluid weer tot in de puntjes had geregeld, waar zouden we zonder jouw hulp zijn ….., het zou een chaos worden zonder geluid, bedankt Hendrik! En dan natuurlijk al die leden die hebben geholpen alle teams een keer te trainen, die deze dag hebben lopen fluiten (sommige zelfs ’s middags en ’s avonds, hé Stefan). Marco Slob voor het uitreiken van alle bekers bij afwezigheid van onze voorzitter André van Grieken. Maar wat dacht je van Ray de Ballonenman die dankzij sponsering van De Suite (Zuidplaspolderweg 11) de hele middag en avond aanwezig was om de kinderen te vermaken. En wat dacht je van al het barpersoneel die een vrij rustige middag maar een bijzonder drukke avond kenden.  En verder iedereen die ik nog vergeten ben, sorry! BEDANKT!

Wim Slingerland