s_4e

Op 31 januari stond de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau op de planning. De ploeg uit Vlaardingen stond bovenaan en was al 9 wedstrijden zonder puntverlies: duidelijk was dat de druk bij de gasten lag. Helaas zonder de zieke Marieke, maar met Rob-Stef-Laura-Sascha in de aanval en met Ernst-Alex-Monirah-Lydia in de verdediging. In de beginfase veel druk aan beide kanten, goede kansen voor het 4e maar helaas wel een 0-2 achterstand. Na snelle goals van Ernst en Lydia kon Rob de eerste voorsprong binnenschieten: 3-2. Snel 3-3, een stand die erg lang op het bord zou staan door door zeer sterk verdedigingswerk van het eerste aanvalsvak. Na 3-4 kon Lydia uiteindelijk 4-4 binnenschieten, maar helaas na de vakwissel direct onoplettend: 4-5. Dit gebrek aan scherpte moeten we ons toch aantrekken, dit overkomt ons te vaak.

Na 30 minuten de balans opmaken: in fases sterker dan de tegenstander, verdedigend staat het goed maar toch op achterstand. Sterk verdedigen van het eerste aanvalsvak maar beide vakken aanvallend vooral veel lopen, weinig rendement. De tegenstander wel al voor een deel vermoeid en dus mogelijkheden in de tweede helft. Helaas was de start voor de gasten: direct 4-6 en 4-7. Met Brenda en Hans in de ploeg extra (aanvallende) impulsen wat na de 4-8 resulteerde in goals van Hans (5-8), Rob (6-8) en Brenda (7-9).

Oranje Nassau werd nog angstiger en ging meer en meer vertragen in de aanval en wist door achterverdedigen het tempo uit de wedstrijd te halen, mede om hiermee niet volledig uitgeput te raken. Het maakte de wedstrijd niet mooier en met wat mekkerende mannen werd het onnodig fysiek in het veld. Jammer, ik vind dat je dat als aanstaand kampioen niet nodig hebt.

Uiteindelijk stopte de productie bij het 4e dat moeite had om zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden en vielen de goals bij Oranje Nassau wel binnen. 8-14 was geflatteerd, maar de zege voor de uitploeg was verdiend. 8 scoren in zo’n wedstrijd is uiteindelijk gewoon te mager, hoe hard er ook is gewerkt! De biertjes waren hoe dan ook talrijk na de wedstrijd.

Ernst, Rob en Lydia 2x en Brenda en Hans 1x vonden de korf. De strijd om plek 2 is volledig open tussen het 4e, KCC en Valto met evenveel verliespunten. Rest mij alleen nog om het publiek te bedanken dat bij het 4e op de tribune te vinden was. Tot de volgende wedstrijd!

Matthijs