s_4e

De eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. Halverwege de competitie, dus tijd voor alle terugwedstrijden. De eerste wedstrijd direct een lastige wedstrijd tegen de mede-nummer-2 Valto 4. In de thuiswedstrijd werd gewonnen door een bijzonder scherpe eerste helft, maar de ploeg uit De Lier was niet te onderschatten. Vooral een sterk herenviertal met twee lange heren en een goed schot zou de uitdaging kunnen vormen in het Westland.

Vandaag de wedstrijd starten met Rob, Stef, Brenda en Sascha in het aanvalsvak en Hans, Alex, Lydia en Laura in het verdedigingsvak terwijl Ernst en Wilco op de reservebank zaten.

In de eerste aanval liet Valto direct blijken wat de intenties waren: veel kansen en afgerond met een 1-0 voorsprong, nog voordat het 4e de bal had aangeraakt. Stef zorgde voor 1-1 maar Valto voor 2-1, iets wat achteraf de laatste achterstand bleek te zijn. Via goals van Hans, wederom Stef en Brenda een 2-4 voorsprong gepakt. Helaas na de 2-4 en de 3-5 direct een tegengoal, maar toch met twee punten verschil rusten door een snelle goal van Rob. Na 20 minuten had Valto al een heer gewisseld (overigens een prima heer, die terugkwam na aan blessure) maar daarmee kwam extra lengte en schotkracht in de ploeg, die goed werd bestreden door gezamenlijk verdedigingswerk.

Even de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten in de rust en ondanks goed verdedigen konden we nog niet uitlopen. Pas na 10 minuten de eerste goal: 4-7 van Hans en daarna ook 4-8 van Lydia. Na de 5-8 maakte Stef zijn derde goal van de middag (persoonlijk record?) en zorgde voor 5-9. Tijd om halverwege de tweede helft nog wat extra longen en loopvermogen in het veld te brengen met Ernst voor Alex (die overigens een puike wedstrijd speelde) en in de eerste aanval viel direct een strafworp, koelbloedig benut. Laura had duidelijk minder moeite met de strafworp dan met de korte kansen: 5-10. Toen Lydia en Sascha (met een bizarre goal zoals alleen Sascha ‘m kan maken) het verschil naar 7 tilden (5-12) was de wedstrijd beslist, hoewel er door beide ploegen fanatiek werd doorgekorfbald.

Ernst en Sascha maakten nog twee goals en nu vielen de schoten van ver bij Valto wel binnen, maar echt spannend werd het geen moment meer. Stef 3x, Hans 3x, Lydia 2x, Sascha 2x, Rob, Brenda, Laura en Ernst vonden de korf. 9-14 is een prima zege, vooral bereikt door goed verdedigen. Met deze overwinning is de tweede plaats weer in eigen handen, twee punten achter koploper Oranje Nassau en twee punten voor op KCC en Valto.

17 januari, 19:50 uur – IJsselvogels 4 – ODO 4