s_4e

De laatste wedstrijdzaterdag in 2014 was op 20 december. Voor het 4e betekende dit een thuiswedstrijd tegen de Delftsche studenten van Paal Centraal 2. Ook oud-IJsselvogels-speler Jerry Bakker zat daar in de wedstrijdselectie en speelde de tweede helft. Paal Centraal stond puntloos onderaan, maar had met kleine nederlagen tegen KCC en ONDO aangetoond lang mee te kunnen. De wedstrijd begon ook vandaag met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Peter Mandersloot en Wim Slingerland jr. en dat blijft indrukwekkend. Na een bewogen week is het goed dat we hier bij IJsselvogels zo bij stil staan, evenals bij de andere seniorenteams thuis.

De wedstrijd. Na het beginsignaal van scheidsrechter Marijn van der Hoog werd via een heuse ‘Blitzkrieg’ in de eerste aanval een 1-0 voorsprong gepakt door een goal van Rob, maar in de rest van de eerste helft liep het 4e achter de feiten aan. Na de 2-2 van Wilco altijd op achterstand gestaan en met een 4-6 achterstand de rust in, ondanks goals van Ernst en Stef.

In de rust eens ‘nagedacht’ over de wedstrijdmentaliteit en met veel meer overtuiging de tweede helft in. De achterstand werd in de beginfase nog niet ingelopen, maar het spel werd beter. Met nog 20 minuten op de klok en een 6-8 stand was het tijd voor een ommekeer. Hans (welkom terug binnen de lijnen!) en Lydia kwamen het veld in en dit gaf nieuw elan aan het 4e. Via 7-9 werd het 11-9 door 4 goals op rij en de ontlading bij de goals sprak voor zich. Bij het laatste fluitsignaal stond er een bevochten, maar zeker verdiende overwinning op het scorebord: 15-11.

De goals kwamen vandaag uit handen van Rob (4), Ernst (4), Laura (2), Marieke, Sascha, Stef, Wilco en Lydia (allemaal 1).

Als gedeeld nummer 2 naar de kerstvakantie achter koploper Oranje Nassau. Op 10 januari 2015 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Valto 4 in De Lier. Het 4e wenst iedereen een goede Kerst en een mooie jaarwisseling!