Logo_4korfball

Vanaf volgend seizoen 2014-2015 gaat er veel veranderen bij de F-jeugd en de E-jeugd, het heet dan 4Korfball! Om de sport te vernieuwen (en hopelijk te populariseren) gaat een aantal zaken ingrijpend veranderen. De belangrijkste aandachtspunten:

F-jeugd: verdedigd schieten wordt afgeschaft. Jongens mogen meisjes verdedigen en andersom. Er moet minimaal één meisje per team zijn en een speler moet binnen 10 seconden de bal overspelen naar een medespeler.

Er kan worden gespeeld met een superspeler: als een team 3 doelpunten of meer achter staat, kan een extra speler worden ingezet (je speelt dan 5 tegen 4). De superspeler verlaat het veld als het verschil weer 2 punten is.

E-jeugd: spelen in achttallen in twee vakken wordt afgeschaft. Er wordt weer gespeeld in viertallen in kleine velden (20 x 12 m tot 25 x 15 m). Er moet binnen 10 seconden worden overgespeeld naar een medespeler en er moet minimaal één meisje per team zijn. Hier geldt dus wel de spelregel van verdedigd doelen!

Zowel bij de F als de E: wisselen en terugwisselen mag onbeperkt, maar in principe alleen tijdens de time-outs (1 minuut time-out na 10 en 30 minuten) en in de rust.

Wordt vervolgd…!