Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

28 april 2020

Reacties:

0
 april 28, 2020
 0
Categorie: Clubblad

We zijn als bestuur, CTZ en trainers keihard bezig om het weer mogelijk te maken om te gaan trainen met de leden tot en met 12 jaar en van 13-18 jaar. We moeten daarvoor allerlei dingen organiseren. Aan alle ouders en leden vragen we dit bericht HEEL GOED TE LEZEN. Hanteren we de regels namelijk niet goed, dan raken we de toestemming om te mogen trainen namelijk net zo makkelijk van de gemeente Zuidplas weer kwijt.

We hebben er ook flyers van gemaakt waarin alles op een rij wordt gezet:
– voor ouders

– voor kinderen/spelers

– voor trainers

Deelneming aan de trainingen gebeurt op vrijwillige basis. Indien je ziekteverschijnselen (koorts en/of hoesten en/of verkoudheid) hebt of er is iemand in je directe familie die deze verschijnselen heeft, dan kom je niet trainen!  Natuurlijk informeer je dan je trainer.  Bij twijfel niet komen en kom je wel en wij twijfelen zullen we je naar huis moeten sturen! We vragen iedereen ook voor en na de training zijn handen thuis te wassen. 

Waar gaan we trainen?
Op ons eigen korfbalveld (dus zoek je veldschoenen weer op!).

Wanneer gaat wie trainen?
De eerste trainingen starten as donderdag 30 april om 19:15 met de C. Daarna as zaterdag gaat iedereen trainen. LET OP: de training as donderdag is een proeftraining om te zien of alles loopt zoals we willen. Tevens moet de gemeente nog formeel goedkeuring geven dat hopen we woensdag of donderdag te hebben. Krijgen we dat niet informeren we de C donderdagmiddag hiervan. We zullen daarnaast vrijdag een bericht plaatsen of de trainingen van zaterdag door kunnen gaan.

We trainen als leeftijdsgroepen bij elkaar. Dus alle Bs alle Ds etc bij elkaar. Er is geen direct onderscheid in teams en er wordt gewerkt met centrale trainers die de trainingen geven en helpers die bij de uitvoering helpen en letten op de regels.
Op zaterdagen:
Vrolijke Vogels: 9:15 tot 10:00 (Veld 1, achteraan)
F: 9:00 tot 10:00 (Veld 1)
E: 9:45 tot 10:45 (Veld 2, vooraan)
D: 10:30 tot 11:30 (Veld 1)
C: 11:45 tot 12:45 (Veld 2) aangepast!
B: 13:00 tot 14:00 (Veld 2) aangepast!
A: 14:15 tot 15:15 (Veld 2) aangepast!
Op dinsdagen:
D 18:30 tot 19:30 (Veld 1)
A 19:15 to 20:15 (Veld 2)
Op woensdagen:
B 19:15 tot 20:15 (Veld 2)
Op donderdagen
C: 19:15 tot 20:15 (Veld 2)

Voor de E en F hebben we de eerste 2 weken alleen op zaterdag een training, hierna bekijken we of dit uitgebreid wordt met een extra doordeweekse training.

Veld 1 is het veld recht voor de kantine
Veld 2 is het veld naast de tennisvereniging

Hoe zijn de regels rondom het veld?
Er gelden strikte regels rondom het veld:

– toegang alleen op exact de tijden die hierboven genoemd staan. Je mag maximaal 10 minuten voor de training het complex op. Kom dus niet eerder, want pas op het exacte tijdstip mag je het hek door en sta je alleen maar te wachten. Ook aan einde van de training is het direct het complex verlaten en naar huis.
– omgekleed en met veldschoenen aan, de kleedkamers en kantine zijn verder dicht
– er is een ingaande en uitgaande stroom om naar het veld te lopen.
– geen ouders langs de velden, ouders leveren hun kind af bij het hek en kunnen ze na de training daar ook weer ophalen. Zorg dat je ook voor de uitgang minimaal 1.5 meter tussenruimte houdt!
– er zijn toiletten open, hier liggen ontsmettingsdoekjes. We vragen iedereen voordat hij/zij komt trainen thuis nog even te plassen zodat we het toiletgebruik tot een minimum beperken. Er mag zich maar 1 persoon tegelijk in de toiletten bevinden.
– iedereen neemt water mee en drinkt uit zijn eigen fles. Flessen worden op vaste plaatsen neergezet.
– alle toezichthouders en trainers van IJsselvogels dragen hesjes en alle instructies van onze toezichthouders worden opgevolgd, zo niet word je naar huis gestuurd.

Wie geven er training?
De trainingen worden verzorgd door trainers en hulptrainers. De trainers dragen hesjes en houden toezicht op de kinderen. 

Wie houden er toezicht?
Naast de trainers zijn er toezichthouders van de vereniging die de afspraken controleren en aanwijzingen geven van afstand waar dat nodig is. Deze toezichthouders zorgen ook ervoor dat niemand op het complex is die daar niet hoort en regelen de ontvangst en het verlaten van het veld. Ouders mogen niet tijdens de training aanwezig zijn en geven hun kind bij het hek van het korfbalveld af. We verwachten ook dat vertegenwoordigers van de gemeente geregeld langs zullen komen om te controleren dat de afspraken worden nagekomen.

Hoe gaan we om met de materialen?
Na elke trainingen worden ballen en palen en andere materialen ontsmet voor gebruik door de volgende groep.

Hoe gaan we om met de velden?
De tijden zijn zo ingericht dat er in de aanloop naar het veld en weggaan van het veld geen overlappende stromen zitten. Verder hebben we op het veld twee velden (voor het clubhuis en bij de tennis). Op het ene veld zal de eerste leeftijdscategorie trainen (bijvoorbeeld de D) en op het andere veld de andere leeftijdscategorie (bijvoorbeeld de C).

Hoe gaan de A-B-C teams trainen?
De A-B-C-kinderen moeten 1,5 meter onderling afstand houden gedurende de gehele training. We zijn bezig trainingsvormen te bedenken waarin dit mogelijk is. A-spelers die 19 jaar zijn, mogen niet meetrainen.

Hoe gaan de D-E-F-VV teams trainen?
De D-E-F-VV-kinderen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden gedurende de training. In principe worden de trainingen met normale trainingsvormen uitgevoerd. De trainers hanteren onderling en naar de kinderen toe wel een afstand van 1.5 meter.

Algemeen
Nogmaals willen we benadrukken dat door de gemeente gecontroleerd zal worden of wij ons aan bovenstaande regels zullen houden. Eventuele toestemming om te trainen kan worden ingetrokken indien we ons niet aan de gestelde regels houden of er kunnen boetes worden uitgedeeld. Probeer elkaar te helpen bovenstaande regels uit te voeren en schroom ook niet om elkaar aan te spreken op bovenstaande regels indien een toezichthouder van IJsselvogels niet ter plekke is. En als je suggesties hebt, laat dit de toezichthouder of bestuur/CTZ weten. We willen graag weer sporten, maar ook gezond blijven. Daarom nogmaals bij koorts en/of hoesten en/of verkoudheid blijf je thuis en zien we je op een later tijdstip weer! IJsselvogels zijn we met elkaar! 

 

Tot slot: bijzonder dank aan onze sponsoren Firma Klijn PrintsOpShirts en Bouwbedrijf Vink voor het beschikbaar stellen van materialen om het mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *