zwart-wit-bal-in-korf-in-za

Alle helpers korfbaltraining op basisscholen, BEDANKT!

De afgelopen weken hebben we op alle Moordrechtse basisscholen korfballes i.p.v. gymles gegeven aan alle groepen 3 en 4. Hier zijn we vorig jaar mee begonnen, de scholen waren enthousiast dat we dit wilden doen, de kinderen waren enthousiast omdat dit weer eens iets anders was en wij zijn enthousiast omdat we alle kinderen in aanraking kunnen brengen met de korfbalsport. Op 3 oktober houden we weer het “Regiobankschoolkorfbaltoernooi”, ja, u leest het goed, we (de PRC) hebben een nieuwe sponsor gevonden. De Rabobank (waarvoor nogmaals dank) is er na vele jaren mee gestopt, de Regiobank is nu de nieuwe sponsor geworden van het jaarlijks schoolkorfbaltoernooi. Met het schoolkorfbaltoernooi bereik je maar een gedeelte van de kinderen in de klas want alleen de kinderen die zich hebben opgegeven komen een keer trainen en nemen deel aan het toernooi. Door korfballes i.p.v. gymles te geven bereik je alle kinderen in de klas, ook die kinderen die zich anders niet hadden opgegeven voor het schoolkorfbaltoernooi. En gezien het enthousiasme waarmee alle kinderen mee deden sloeg het ook dit jaar heel goed aan. Wie hebben er allemaal geholpen?

Vrijdag 22 juni was de Lallemanschool aan de beurt. Van 8.30 – 9.30 groep 3 met 29 kinderen en van 10.45 – 11.45 uur groep 4 met 24 kinderen. Dankzij Stefan Rijkaart van Cappellen, Anita Vink, Benjamin Slingerland, Sanne van Eijk, de ouders Marieke Tolhoek en Jiske Chin-a-teh en  sportleraar Dennis de Vogel hadden we ruimschoots voldoende leiding om 8 groepjes te maken waardoor de kinderen veel aan de beurt waren. Er werd bij alle trainingen afgesloten met het spelen van 3 wedstrijdjes van 7½ á 10 minuten inclusief korfschieten.

Woensdag 27 juni waren onze voorzitter André van Grieken, Christa Starreveld en mijn persoontje heel de middag op het (bloedhete) veld aanwezig om te assisteren bij de G-Olympics. Hier waren zo’n 60 deelnemers uit de hele regio aanwezig om deel te nemen aan een soort achtkamp waarvan ook een kwartier de korfbalsport werd gepromoot. Soms kreeg je een groepje van 5 waarbij dan de begeleidsters wel wilden meedoen en soms had je een groep van wel 10 personen. Er werd gegooid en gevangen, er werd op de korf geschoten en aan het eind werd er een wedstrijdje gespeeld. Het vond plaats op ons korfbalveld, was heel leuk om te doen en uitstekend georganiseerd door Sport en Bewegen, Sportstichting Zuidplas.

Donderdag 28 juni dachten we heel de dag training te kunnen geven aan de (toen nog) Achtbaan en de Jozefschool in de wat koelere De Zuidplas. Toen ik om 8.10 aankwam om het materiaal klaar te zetten zag ik al o.a. Quinty en Maudy en die zitten toch echt niet meer in groep 3. Bleek dat wij de kleine gymzaal tot onze beschikking hadden en dan van de Achtbaan met 24 kinderen uit groep 3 en 30 kinderen uit groep 4 een korfballes verzorgen en iedereen voldoende aan de beurt laten komen …… dat gaat niet. Besloten werd uit te wijken naar het korfbalveld waar we wel genoeg ruimte hadden maar waar het ook erg warm was. Van 8.45 – 9.45 uur kwam groep 3 met 24 kinderen en van 9.45 – 10.45 uur groep 4 met maar liefst 30 kinderen. Dankzij de hulp van Stefan Rijkaart van Cappellen, Christa Starreveld, Tom Stormbroek, Myrthe Belder en Dyonne de Wilde verliep alles uitstekend en hadden de kinderen het erg naar hun zin.

“s Middags kwam als laatste de Jozefschool aan de beurt en gelukkig hadden we nu wel de Zuidplas tot onze beschikking. Van 13.20 – 14.10 uur hadden we groep 3 met 27 kinderen en van 14.20 – 15.05 uur groep 4 met 22 kinderen en dankzij de uitstekende hulp van Christa Starreveld, Matthijs Alderliesten, Sam Klijn, Tom Stormbroek en Sanne de Waal (moeder Floortje) verliep ook hier alles van een leien dakje.

Na afloop van de korfballessen kregen de kinderen nog een beker limonade, wat te snoepen (mars, nuts e.d.) en een IJsselvogels reclamefolder gemaakt door Anita Vink. De schoolleiding was alle keren bijzonder enthousiast hoe we dit deden en dat we dit deden.

Nu maar hopen dat we na de vakantie weer nieuwe kinderen kunnen begroeten op de diverse trainingen en dat er nog meer kinderen gaan meedoen aan het Regiobankschoolkorfbaltoernooi op woensdag 3 oktober. Noteer deze datum alvast in je agenda of op de kalender!

Was dit het laatste van dit seizoen, ja en nee, op woensdag 15 augustus gaat IJsselvogels weer een korfbalmiddag verzorgen bij zwembad de Baan in Gouderak van 14.00 – 16.00 uur. Deelname is afhankelijk van het weer, bij mooi weer zijn er veel kinderen aanwezig, bij minder en/of slecht weer zijn er beduidend minder kinderen aanwezig. Maar heb je tijd en zin om te komen helpen ……, geef het even aan mij door. Ik kan altijd hulp gebruiken!

Nogmaals iedereen hartelijk bedankt voor jullie uitstekende hulp,
Wim Slingerland.