Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

As zaterdag 17 april: beachkorfbal style competitie!

12 april 2021

Reacties:

0
 april 12, 2021
 0
Categorie: Clubblad

Wat gaan we doen?
Afgelopen zaterdag hebben we 8 tegen 8 gespeeld. Komende zaterdag gaan we in 4 tegen 4 danwel 3 tegen 3 op een klein veld spelen. We hanteren daarbij de beachkorfbalregels! Hoe die anders zijn vind je hieronder, in het kort: het spelletje gaat snel!

Wie moet wanneer er zijn?
As zaterdag 17 april verwachten we de volgende teams op de volgende tijden:
– D en E teams: 09:30-11:20
– F teams: 11:10-12:20
– C B en A teams 11:40-14:20
– 1e 2e 3e 4e (tm 26 jaar): 14:30-16:00
Bij teams 5,6 staat bij de spelers die jonger zijn dan 27 jaar nog de vraag uit of zij ook willen meedoen, dus wellicht komen daar ook nog groepjes uit.

Wat zijn de beachkorfbal spelregels in kort?
Normaal is beachkorfbal in het zand…. maar wij spelen gewoon op het veld en gewoon met onze schoenen aan, dus geen blote voeten. Maar verder volgen we wel de spelregels oftewel:

  • – Na een lichte overtreding volgt een spelhervatting op de plaats van de overtreding. Een directe doelpoging is niet toegestaan. De scheidsrechter hoeft niet in te fluiten en dus kan er direct worden doorgespeeld. Kortom: opletten want het spel gaat ook gelijk weer verder!
  • – Na een zware overtreding volgt een vrije bal op de plaats van de overtreding of op 3 meter van de paal. De keuze is aan de speler waartegen de overtreding is gemaakt die tevens de vrije bal dient te nemen. Een directe doelpoging is wel toegestaan. De speler die de bal neemt, mag niet gehinderd worden. De scheidsrechter geeft aan wanneer de vrije bal genomen mag worden middels een opgestoken arm.
  • – Een doelpoging uit beweging is nooit verdedigd.
  • – Na een doelpunt mag de niet scorende partij direct doorspelen.
  • – Beachkorfbal wordt gespeeld in één vak met twee korven op 3,5 meter uit de achterlijn.
  • – Er wordt gespeeld met vier tegen vier of drie tegen drie
  • – Wisselen mag onbeperkt en op elk moment. Terugwisselen mag. Wisselen dient te gebeuren vanuit de eigen wisselzone, die zich naast het veld bevindt. De ‘wissel’ heeft met de gewisselde, buiten het speelveld, handcontact ten teken dat zij gaan wisselen. Een heer mag alleen voor een heer gewisseld worden, een dame alleen voor een dame, zodat er altijd 2 dames en 2 heren in de ploeg staan.
  • – De thuisploeg neemt de bal uit onder de eigen paal. De tweede helft neemt de uitploeg de bal uit.
  • – De wedstrijdduur bedraagt 2 x 6 tot 9 minuten (verschilt even per leeftijd maar het zijn dus korte potjes).

Kortom: supersnel spel en je moet goed opletten. vandaar dat de spelduur ook kort is want je wordt moe als je het goed doet….

Wat als je je wilt afmelden?
Afmelden doe je bij je trainer/coach die alle afmelding doorgeeft aan Christa. Indien er een tekort aan spelers in een team ontstaat zullen we invallers uit andere teams op de zaterdag regelen. Kortom sommige kinderen spelen wellicht meer dan 2 wedstrijden.

Zijn er scheidsrechters?
Ja. Marijn heeft scheidsrechters ingedeeld en zal elke week scheidsrechters aanwijzen. Kortom dit hoeven coaches/trainers niet te doen.

Kan ik als trainer/coach helpen?
Sterker nog: als coach/trainer ben je aanwezig om de kinderen te coachen! Kan je niet dan regel je iemand anders dit kan een andere speler van IJsselvogels zijn danwel een ouder, net als bij een normale competitie.

Kan ik als ouder helpen?
We zoeken bij elke leeftijdsgroep steeds 2 corona coordinatoren. Belangrijk is dat iedereen die binnenkomt en weggaat zijn handen ontsmet en dat er op het terrein verder geen andere kinderen/volwassenen aanwezig zijn. Wil je hiermee helpen? Mail dan Christa via cstarreveld@onc.nl Ze zal een bevestiging terugsturen.

Kan ik als ouder komen kijken?
Nee tenzij je als Corona coordinator je hebt aangemeld (zie vorige vraag).

Als ik vragen heb?
Algemene vragen kan je sturen naar ctz@ijsselvogels.nl Specifieke vragen rondom deze 5 weken kan je sturen naar  cstarreveld@onc.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *