bal

Op dinsdag 19 april om 19:30 uur speelde B1 in de 1/8 finale van de Bekercompetitie Zuid-West. In oktober werd in de voorronde met 13-2 van derdeklasser OZC B1 gewonnen, waardoor er werd overwinterd. Nu stond de 1/8 finale op het programma, tegen Ten Donck B1 uit Ridderkerk, dat was vrijgeloot in de eerste ronde. Ten Donck speelt in de derde klasse, een niveau onder IJsselvogels B1 dat daarmee de favoriet was.

Het was helaas geen beste wedstrijd van B1, misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. De ruststand in Ridderkerk was 2-2 en zowel aanvallend als verdedigend was B1 zeker niet scherp. Na rust via 3-2 achter naar een 3-5 voorsprong en via 4-7 met 6-7 nipt gewonnen. Zes tegendoelpunten, waarvan vier doorloopballen en een strafworp… Loisanne viel goed in maar verder was het vooral matig. Maar… in de beker telt uiteindelijk alleen het resultaat, dus de B1 bekert verder naar de kwartfinale. Lars scoorde 3x (allemaal na rust) en verder scoorden Jelle, Roos, Loisanne en Sam Klijn.

B1 speelt de kwartfinale op 3 mei (loting volgt). Op 17 mei en 31 mei worden de halve finales en de finale gespeeld.