Balkorf

C1 – Fortis C1 03-12-2016
Vandaag de belangrijke pot tegen Fortis C1. Win je dan doe je bovenin mee, verlies je dan gaat het lastig worden deze competitie.

Fortis, een ploeg die (waarschijnlijk) de betere tegenstanders al heeft gehad en hier toch redelijke resultaten tegen heeft gehaald. Het begin van de wedstrijd was niet al te best, maar daarna pikte de C1 het uitermate goed op. Tot op heden de beste wedstrijd die ze gespeeld hebben. Er werd met veel inzet gespeeld en iedereen was zeer fanatiek en had de wil om te winnen. Ik was dan ook zeker een tevreden coach na de wedstrijd. Na de 1-0 achterstand kwamen we goed in de wedstrijd wat resulteerde in de 1-1. De 1e aanval liep de hele wedstrijd wel goed waar de 2e aanval wat meer moeite had met scoren. Verdedigend de opdracht om voor te verdedigen en geen korte kansen daardoor weggeven, dus proberen de bal en tegenstander te zien. Hier trainen we regelmatig op en gaat ook steeds beter. 2 weken geleden werden hierdoor nog veel overtredingen gemaakt, maar vandaag stond iedereen goed. Naar mate de wedstrijd vorderde hadden we alles steeds beter onder controle. Geen fouten maken met gooien en vangen maakten dit uiteraard wel makkelijker en dat is wel eens anders geweest!!

korfbal afb

De voorsprong die was opgebouwd kon worden behouden door goed verdedigen van beide vakken. Er werden verschillende doelpunten gemaakt als doorlopers, schoten, vrije ballen en korte kansen. Ook maken verschillende spelers de doelpunten waardoor we niet afhankelijk zijn van 1 of 2 spelers. De laatste 10 minuten van de wedstrijd braken aan en toen kwamen er toch wel weer een aantal plaats fouten waardoor we weer moesten verdedigen. Dit zal door vermoeidheid en niet geconcentreerd zijn komen, waar we zeker aan gaan werken. De eindstand van 11-9 is prima aangezien ik ook verwacht dat Fortis her en der nog wel punten gaat pakken. Kortom een overwinning die jullie met zijn allen zeker hebben verdiend. Als we dit fanatisme en spel voort kunnen zetten is er zeker plek in de bovenste regionen. Zaterdag uit tegen weer een Zeeuwse club. TOP heeft nog niet gewonnen en ik ben van plan zeker weer 2 punten mee te nemen naar Moordrecht.
Berry

fc1 Fortis C1