C1 wordt 4e op NK!

IJSSELVOGELS C1 WORDT 4E OP HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP.

Agelopen zaterdag, 22 juni, mocht C1 opnieuw deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap voor C-teams die kampioen waren geworden in de 1e klasse. Wie waren de andere deelnemers:

MIA C1 uit Amersfoort               5   5   0   0   12   66-37

Dit keer was het in Ridderkerk, lekker dichtbij. Jammer natuurlijk dat dit precies gelijk viel met het jeugdkamp in Leersum waardoor veel jeugdleden afwezig waren. Naar mate de dag vorderde kwamen er steeds meer supporters naar Ridderkerk om C1 aan te moedigen.

Om 9.00 uur vertrokken we al naar KCR in Ridderkerk waar we, volgens mij, als eerste verenging arriveerden. Daarna zag je steeds meer teams aankomen. Om half 11 werden alle teams voorgesteld maar dit werd al een kwartier later omdat de buschauffeur van Amicitia uit Vriezenveen zich had verslapen, ja, je gelooft het niet. De kinderen werden “snel” met auto’s naar Ridderkerk gebracht en de rest volgde later. Het hele programma ging hierdoor een kwartier later van start en dat zou later nog met meer dan een uur uitlopen vanwege blessures, time-outs, verlengingen enz. enz.

Onze eerste wedstrijd was tegen MIA C1 uit Amersfoort, een ploeg waar we in de zaal twee keer van wonnen maar wel beide keren met maar 1 doelpunt verschil, een lastige tegenstander dus. MIA mocht de bal uitnemen en scoorde gelijk uit de eerste de beste aanval, 0-1. In de 2e minuut kreeg Rosa een strafworp mee die door Tim werd benut, 1-1. Na 5 min. scoorde Jesca van afstand 2-1 waarna een schot van Joran uit de korf draaide. In de 9e minuut werd het van afstand 2-2. Twee minuten later zette Rosa uit een korte kans C1 weer op een 3-2 voorsprong en nog geen minuut later was het Benjamin die van grote afstand 4-2 scoorde. Hierna werd eerst een hele vrije doorloopbal gemist waarna Joran vanaf de stip de ruststand op 5-2 bepaalde. Na de rust scoorde MIA gelijk 5-3 maar nog geen minuut later scoorde Benjamin opnieuw van afstand 6-3 gevolgd door een benutte korte kans van Tim, 7-3. Het gaatje was geslagen. MIA scoorde in de 4e minuut 7-4 waarna een stip, na herhaalde overtreding van de heer van Joran, door Joran werd benut 8-4. Binnen een minuut stond het echter 8-6 en was de wedstrijd weer helemaal open. In de 9e minuut beging de heer van Joran opnieuw dezelfde soort overtreding dus opnieuw een stip die opnieuw vakkundig door Joran werd benut. 9-6. C1 speelde de wedstrijd rustig uit en de eerste punten waren binnen.

Meervogels / Fisica C1 had op het andere veld met 8-6 van Exakwa gewonnen waardoor wij de tweede wedstrijd tegen Exakwa uit Lelystad moesten aantreden. Willem scoorde in de 1e minuut van afstand 1-0 maar echt lekker liep de eerste aanval niet. In de 6e minuut maakte Exakwa gelijk, 1-1. In de 8e minuut scoorde Benjamin van afstand 2-1 waarna hij in de 13e minuut een strafworp meekreeg die door Joran werd benut, 3-1. Nog geen minuut later bepaalde Exakwa de ruststand op 3-2, het was zeker nog geen gelopen koers. De net ingevallen Lisa scoorde uit een fraaie doorloper, aangeven vanuit de ruimte, 4-2 en toen Joran in de 2e minuut uit een vrije bal 5-2 scoorde leek het gat geslagen. Er werd opnieuw een hele vrije doorloopbal gemist waarna Exakwa in de 4e minuut 5-3 scoorde. Nog geen minuut later was het Rosa die met een mooi afstandsschot 6-3 scoorde gevolgd in de 5e minuut door een benutte kans onder de korf van Tim uitstekend aangegeven door Dominique, 7-3. Met nog 10 minuten te spelen kon dit toch niet meer mis gaan? Exakwa mistte een strafworp in de 5e minuut, maakte in de 6e minuut 7-4, in de 9e minuut 7-5 en in de 10e minuut 7-6 waarvan enkele tegengoals na hele domme plaatsfouten in de verdediging en die bleken op dit niveau “dodelijk”. In de 11e minuut kwam C1 goed weg omdat de tegenstander voor de 2e keer een stip miste. C1 speelde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander, had veel moeite de bal vanuit de verdediging naar de aanval te krijgen en in de aanval schoot het vaak op de verkeerde momenten waardoor we weer snel de bal kwijt waren terwijl we met 7-6 voorstonden?! In de laatste minuut kreeg C1 opnieuw een (dubieuze) strafworp tegen maar opnieuw werd deze gemist. Daarna floot de scheidsrechter af, we hadden gewonnen maar of het verdiend was laat ik in het midden.

Meervogels won naast ons met liefst 13-6 van MIA waardoor na 2 wedstrijden Meervogels C1 en IJsselvogels C1 beiden 4 punten hadden en Exakwa C1 en MIA C1 beiden 0. Door het betere doelsaldo had Meervogels aan een gelijkspel genoeg terwijl IJsselvogels moest winnen.

Na 17 sec. stond het al 0-1 voor Meervogels. In de 4e minuut scoorde Tim van afstand 1-1. Hierna gebeurde er een hele tijd niets. Onze aanval was machteloos en de verdediging had het goed onder controle. Een domme plaatsfout in de verdediging moest er aan te pas komen om Meervogels met een 1-2 voorsprong de rust in te laten gaan. De 2e helft begon een stuk beter, Benjamin scoorde gelijk uit een korte kans 2-2. Meervogels scoorde 2-3 en in dezelfde minuut was het Tim die opnieuw van afstand 3-3 scoorde. In de 2e minuut scoorde Meervogels van afstand 3-4 en in de 3e minuut was het Joran die uit een fraaie bovenhandse doorloopbal 4-4 scoorde. In de 5e minuut was het opnieuw Tim die van afstand C1 voor het eerst op voorsprong zette. Maar net als in de vorige wedstrijd kwam C1 de laatste 10 minuten niet meer aan scoren toe. In de 7e minuut werd het van afstand 5-5. De tweede aanval kreeg voldoende tijd om te scoren want de verdediging hield het goed dicht maar er zat te weinig snelheid in de aanval waardoor het bijna geen kansen kon creëren. In de 14e minuut werd een onoplettendheidje in de verdediging C1 fataal, 5-6. Meervogels door naar de finale en IJsselvogels C1 door naar de 3e en 4e plaats tegen Vitesse C1 uit Barendrecht, net als inde zaal.

In de andere afdeling was Amicitia C1 een klasse apart en werd ongeslagen 1e voor Vitesse C1 dat met 8-5 de eerste wedstrijd van Amicitia C1 verloor maar daarna won van Tiel ’72 C1 met 8-12 en van  BEP C1 met 10-7.

Vitesse C1, net als ons een ploeg met weinig lengte maar wel een slimme ploeg. Na 1.16 min. 0-1 en na 1.58 min. 0-2, dat was geen goed begin. Na 4.19 scoorde Wesley met een mooi schot 1-2 waarna Joran vanaf de stip 2-2 scoorde in de 7e minuut. Na 9min. nam Vitesse opnieuw een voorsprong 2-3 maar nog geen 10 sec, later scoorde Rosa van afstand weer de 3-3. In de 10e en 12e minuut was het Wesley die met 2 mooie afstandsschoten voor 4-3 en 5-3 zorgde. Nog één keer deed Vitesse iets terug door van afstand 5-4 te scoren maar in de laatste minuut waren het Willem van afstand en Jesca van halve afstand die de ruststand op 7-4 bepaalden. Nu proberen vast te houden. In de 2e minuut kreeg Wesley een strafworp mee maar deze werd helaas door onze C1 gemist en of dat nu het keerpunt in de wedstrijd was? In plaats van 8-4 scoorde Vitesse nog geen minuut later 7-5, in de 6e min. 7-6 en in de 9e minuut 7-7. Weg mooie voorsprong. Net als de vorige wedstrijden moest C1 het niet van de 2e helft hebben. Vitesse scoorde in de 12e minuut 7-8 en in de laatste minuut 7-9 waardoor Vitesse C1 op de 3e plaats en IJsselvogels C1 op de 4e plaats eindigde. Jammer dat C1 dit toernooi niet het niveau kon halen wat het in de competitie wel kon halen, oké, het waren allemaal betere tegenstanders maar er lag een soort van matheid over de ploeg van wel willen maar niet kunnen.

Amicitia C1 werd landskampioen door na een spannende finale, die in 10-10 eindigde, na verlenging met 15-13 te winnen van Meervogels / Fisica C1 dat beter tegenstand bood dan ik ooit had verwacht.
Vitesse C1 werd 3e door IJsselvogels C1 met 9-7 te verslaan. Tiel ’72 C1 versloeg Exakwa C1 met 9-4 en werd daardoor 5e terwijl MIA om de 7e en 8e plaats met 8-12 van BEP won.