Scheidsrechters

Het scheidsrechtersoverzicht vind je hieronder. Een aantal zaken waar je goed op moet letten staat hier ook. Mochten jullie op de opgegeven data niet kunnen, dienen jullie onderling te ruilen. Graag dit wel aan de CTZ (ctz@ijsselvogels.nl) en aan mij (marijnvanderhoog@gmail.com) doorgeven zodat e.e.a. op het overzicht op de site en de herinneringsmails worden aangepast. Probeer dit al snel op te pakken.

Noteer de wedstrijden graag direct in je (digitale) agenda. Sommige data zijn nogal ver weg en het zou zonde zijn om twee teams in de steek te laten staan
omdat je het zelf bent vergeten. Die agenda is er niet voor niets.

Begeleiding

Scheidsrechters die nog niet veel ervaring hebben en behoefte aan begeleiding hebben kunnen hiervoor Matthijs Alderliesten, Stefan Rijkaart van Cappellen of mij benaderen. Wij zullen van te voren zaken met je doornemen, bijv. waar je op moet letten en hoe moet je lopen in het veld (o.a. niet in de weg lopen, maar toch dicht genoeg om overtredingen goed te kunnen zien). Tevens kan het geen kwaad (voor niemand trouwens) om nog eens de spelregels door te nemen. Zie hiervoor de KNKV website. Mocht je interesse hebben om je verder te verdiepen in het fluiten van wedstrijden en hiervoor cursussen volgen, dan kan je ook bij ons terecht.

Voor de scheidsrechters die voor het eerst fluiten, verdiep je van te voren even goed in de spelregels (via de KNKV-website). Tevens is via de CTZ of via mij een digitaal boekje te verkrijgen met tips & tricks. Je kan ‘m ook downloaden door hier te klikken: Fluitend het veld op. Wil je bij de eerste keer nog wat begeleiding, schroom niet één van ons te benaderen.

Digitaal wedstrijd formulier (DWF):
Net als voorgaande jaren, maken we ook dit jaar weer gebruik van de KNKV Wedstrijdzaken app. Graag de app tijdig downloaden en installeren. Heb je moeite met het gebruik van de app, dan kunnen we je hierbij van te voren helpen. 
Hier kan je ook informatie opzoeken hoe dit allemaal werkt.

Overige zaken om op te letten:

·        
Zorg dat je ruim (minimaal een kwartier) van te voren aanwezig bent. Een rustige start met een bakkie koffie of kopje thee kan geen kwaad. Zijn de teams compleet, is het veld en de palen in orde. Alles kan goed en rustig van te voren gecontroleerd worden.

·        
Neem even de tijd om je van te voren in te lezen in de teams die spelen. Stand op de ranglijst, scoren ze veel of laten ze veel door. Hier kan je je dan op instellen.

·        
Tevens heb je ook tijd om je eigen uitrusting in orde te maken (werkt je fluit nog goed, is je pen niet leeg, heb je een blaadje/blocnote om de stand bij te houden).

·        
Zorg dat je goede en passende kleding draagt. Bij je eigen wedstrijd vind je het vaak ook een aanfluiting als een scheidsrechter in zijn oude kloffie komt aanlopen. De teams vinden de wedstrijd belangrijk, dus dat zou je als scheidsrechter ook moeten vinden. Dus bij voorkeur korte broek, T-shirt en je kunstgrasschoenen. Hiermee sta je als scheidsrechter al gelijk met 1-0 voor. Mocht de temperatuur of het weer echt slecht zijn dan een lange broek en lange mouwen (probeer je gelijk met de spelers te stellen; als zij zich niet aanpassen, dan jij ook niet). Let tevens op de kleur van de kleding. Zorg dat deze afwijkend is ten opzichte van de spelende teams. Lees je dus van te voren goed in. In ieder geval dus geen rood-wit. Bij voorkeur ook niet het club trainingspak (= rood-wit) om enige vorm van partijdigheid al te voorkomen. Probeer als het kan, zoveel mogelijk in neutraal, zwarte/donkere kleding te fluiten.

·        
Wanneer je niet kunt, dien je zelf onderling te ruilen. Ik heb al een aantal keer gezien dat dit te laat wordt gedaan en via een algemene mail naar alle aangewezen scheidsrechters. Het werkt beter om specifiek iemand uit te zoeken die volgens het wedstrijdschema beschikbaar is om te ruilen en zoek ook een wedstrijd uit die je voor hem of haar kunt fluiten. Het ruilen verloopt dan een stuk soepeler. Graag geruilde wedstrijden doorgeven aan de CTZ en mij, zodat dit ook op de website geplaatst kan worden. Zoals bekend, krijgen aangewezen scheidsrechters in de voorafgaande week op maandag en donderdag een herinneringsmail. Bij geruilde wedstrijden wordt de nieuwe scheidsrechter in het systeem ingevoerd en krijgt hij of zij de herinneringsmails.

·        
Wanneer een scheidsrechter niet komt opdagen is de eerst aangewezen scheidsrechter de verantwoordelijke! Hoe vervelend moet het zijn dat 16 spelers zich al de hele week verheugen op een lekker wedstrijdje te spelen tegen hun speciale concurrent en dan komt de scheidsrechter niet opdagen. Dit is een aanfluiting voor de vereniging en ontzettend vervelend voor de teams. Laat dit je niet gebeuren.

 

Rest mij nog om iedereen succes te wensen bij het fluiten van zijn of haar wedstrijd(en).

Groeten,
Marijn van der Hoog

Aanw. Aanv. Thuis Uit Scheids Res. scheids
zaterdag 01-april
16:30 17:30 IJsselvogels 1 - Weidevogels 1
15:05 16:05 IJsselvogels 2 - Weidevogels 2 P. van Putten
09:45 11:00 IJsselvogels G1 - Tempo G2
13:25 14:25 IJsselvogels A1 - DeetosSnel A1
12:15 13:00 IJsselvogels A3 - TOP | IAA fresh A4 Ruud Kranendonk
18:30 19:00 IJsselvogels B1 - Fortuna | Delta Logistiek Marijn van der Hoog
11:30 12:00 IJsselvogels C1 - PKC | SWKGroep C2 Matthijs Alderliesten
10:30 11:00 IJsselvogels C2 - Korbis C2 Luc Belder
09:30 10:00 IJsselvogels E3 - ZKV E1 Wim Slingerland
08:30 09:00 IJsselvogels F1 - ZKV F1 Wim Slingerland