Komende zaalwachten worden onderaan gepubliceerd 

Zaalwachten: de aandachtspunten

Ook dit zaalseizoen hebben we weer veel zaalwachten nodig. Niet alleen om de stand en de tijd bij te houden, maar als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor de sporthal en het programma. Een zaalwacht moet daarom 18 jaar of ouder zijn (dus houd hier rekening mee als je eventueel moet ruilen).

Nog even kort de belangrijkste aandachtspunten:

  • Op tijd aanwezig
  • Eerste zaalwacht op zaterdag: uiterlijk 8:45 uur aanwezig:
  • Haal de sleutels op achter de bar
  • Zorg ervoor dat de wedstrijden kunnen aanvangen:
   –         lichten aan
   –         scorebord aan
   –         zaalwachtmap uit de kast meenemen naar het regiehok (zie hieronder)

Je bent als zaalwacht de hele dag verantwoordelijk voor het verloop van het wedstrijdprogramma. Dus probeer de wedstrijden op tijd te laten beginnen. Probeer er gedurende de dag voor te zorgen dat er zo min mogelijk ballen in de sporthal ‘zwerven’, doe overdag het ballenhok dus op slot en houd de sleutels in het regiehok. Ontvang scheidsrechters van andere verenigingen (zie Verwelkomen externe scheidsrechters) en houd de tijd en score bij op het scorebord. Maak hiervoor afspraken met de scheidsrechter over het eventueel stopzetten van de tijd op de klok. Verder mag er niet gespeeld worden in het materiaalhok en mag er niet worden gegeten/gedronken op de tribune. Elke zaalwacht controleert elk uur de zaal en kleedkamers op afval om dit vervolgens indien nodig op te (laten) ruimen. De laatste zaalwacht ruimt samen met het laatste team de zaal op (palen, ballen, afval), doet het ballenhok op slot en brengt de sleutels weer terug achter de bar.

Om je te helpen om je taken als zaalwacht goed uit te voeren ligt in de kast in het ballenhok (voorheen de spelerskaartenkast) een “zaalwachtenmap”. In deze map zit een lijstje met taken en aandachtspunten. Ook zitten hier handige gegevens in zoals het telefoonnummer en adres van de HAP en een ledenlijst met telefoonnummers. In deze map zitten (volgens de richtlijnen van het KNKV) ook formulieren over gele en rode kaarten en zelfs de complete spelregels! Mocht je vragen over (of aanvullingen op) deze map hebben kun je die aan Matthijs Alderliesten laten weten.

Medisch: de HAP Midden-Holland is te bereiken op 0182-322488 (altijd eerst bellen!), adres Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda. De AED hangt in de centrale hal, tussen zwembad en sporthal, bij de vergaderruimte/speelhoek. EHBO/verbandtrommel aanwezig achter de bar.

Verwelkomen externe scheidsrechters

Scheidsrechters die van buiten komen (meestal voor 1,2,3,4, A1, B1 en C1) krijgen van ons een email met daarin de vraag zich bij de zaalwacht te melden. Elke externe scheidsrechter krijgt 2 consumptiemunten (1 munt voor voor de wedstrijd en 1 voor erna). Deze liggen in de zaalwachtmap. Hier vind je enveloppen met de munten. Mocht er een beoordelaar voor de scheidsrechter zijn dan krijgt die ook 2 munten en zal de scheidsrechter dat aangeven. Laat de scheidsrechter zien waar hij zich kan omkleden (scheidsrechter hok beneden) en spreek af of je de klok op 1 minuut stil zet. De scheidsrechter moet zich welkom voelen!

Een verantwoordelijke en belangrijke taak. Er wordt op je gerekend.

Veel succes als zaalwacht!

Er zijn geen bardiensten bekend