Komende zaalwachten worden onderaan gepubliceerd 

Zaalwachten: de aandachtspunten

Ook dit zaalseizoen hebben we weer veel zaalwachten nodig. Niet alleen om de stand en de tijd bij te houden, maar als zaalwacht ben je verantwoordelijk voor de sporthal en het programma. Een zaalwacht moet daarom 18 jaar of ouder zijn (dus houd hier rekening mee als je eventueel moet ruilen).

Nog even kort de belangrijkste aandachtspunten:

    • Op tijd aanwezig
    • Eerste zaalwacht op zaterdag: uiterlijk 8:45 uur aanwezig:
    • Haal de sleutels op achter de bar
    • Zorg ervoor dat de wedstrijden kunnen aanvangen:
      –         lichten aan
      –         scorebord aan (kastje van de klok staat in het ballenhok en moet daar ook terug)
      –         banken voor de wissels klaarzetten
      –         help de trainers/coaches met klaarzetten palen en pak enkele ballen

Je bent als zaalwacht de hele dag verantwoordelijk voor het verloop van het wedstrijdprogramma. Dus probeer de wedstrijden op tijd te laten beginnen. Probeer er gedurende de dag voor te zorgen dat er zo min mogelijk ballen in de sporthal ‘zwerven’, doe overdag het ballenhok dus op slot en houd de sleutels in het regiehok. Ontvang scheidsrechters van andere verenigingen (zie Verwelkomen externe scheidsrechters) en houd de tijd en score bij op het scorebord. Maak hiervoor afspraken met de scheidsrechter over het eventueel stopzetten van de tijd op de klok. Verder mag er niet gespeeld worden in het materiaalhok en mag er niet worden gegeten/gedronken op de tribune. Elke zaalwacht controleert elk uur de zaal en kleedkamers op afval om dit vervolgens indien nodig op te (laten) ruimen. De laatste zaalwacht ruimt samen met het laatste team de zaal op (palen, ballen, afval), doet het ballenhok op slot en brengt de sleutels weer terug achter de bar. Kastje van het scorebord moet in het ballenhok en niet meer achter de bar!

Voorheen was er ook een zaalwachtenmap. Omdat steeds meer informatie is gedigitaliseerd, is die vanaf nu vervangen door online informatie zoals het programma en de spelregels. Bij een rode kaart moeten strafverklaringsformulieren digitaal ingevuld worden. Mocht je als zaalwacht informatie missen, laat het Matthijs weten en dan voegen we het toe aan deze pagina.

Medisch: de HAP Midden-Holland is te bereiken op 0182-322488 (altijd eerst bellen!), adres Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda. De AED hangt in de centrale hal, tussen zwembad en sporthal, bij de vergaderruimte/speelhoek. EHBO/verbandtrommel aanwezig achter de bar.

Verwelkomen externe scheidsrechters

Scheidsrechters die van buiten komen (meestal voor 1, 2, 3, 4, A1, A2, B1 en C1) krijgen van ons een e-mail met daarin de vraag zich bij de zaalwacht te melden. Elke externe scheidsrechter krijgt twee consumptiemunten (een munt voor voor de wedstrijd en een voor erna). Mocht er een beoordelaar voor de scheidsrechter zijn dan krijgt die ook twee munten en zal de scheidsrechter dat aangeven. Laat de scheidsrechter zien waar hij zich kan omkleden (scheidsrechterskleedkamer) en spreek af of je de klok op 1 minuut stil zet. De scheidsrechter moet zich welkom voelen! Bij wedstrijden van het 1e en A1 wordt met de schotklok gewerkt en is er een jury die samen met de scheidsrechter de wedstrijd in goede banen leidt.

Een verantwoordelijke en belangrijke taak. Er wordt op je gerekend.

Veel succes als zaalwacht!

Zaalwacht
Wie Start tijd Eind tijd
Er zijn geen diensten bekend!