Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

3 februari 2021

Reacties:

0
 februari 3, 2021
 0
Categorie: Clubblad

Conditie-video?
We gaan weer iets nieuws bieden vanuit IJsselvogels: verbeter je korfbalspieren danwel verbeter je zelf op bepaalde gebieden met ondersteuning van onze conditie-video’s! Videos gericht op wat je nodig hebt bij de korfbal in de vorm van een full workout. Elke keer een ander thema.

Maar zoiets bestaat toch al?
Zeker er bestaan heel veel fit videos en ook rondom bepaalde thema’s. Maar specifiek gericht als ondersteuning op korfbal en ter ondersteuning van onze trainingen is er nog niet. Het leek ons goed die focus aan te brengen.  Afgelopen veld en zaalseizoen zijn we (zij het door Corona wat beperkt) gestart met meer aandacht voor de warming up en. Daarnaast is er ook een beperkte start gemaakt met thema’s als springvermogen en het trainen van andere korfbal gerelateerde spieren bij de C B A en selectie 1/2.

Uitleg van de oefeningen
Wat soms lastig bleek is een goede uitleg rondom bepaalde oefeningen. In de training zelf lukte dat wel maar erbuiten bleek het van papier moeilijker te volgen. Om de trainingen beter straks te kunnen ondersteunen en überhaupt om aandacht te geven aan conditie en fitheid  zijn we op ons YouTube kanaal gestart met training programma’s. Daarnaast biedt het houvast aan onze sporters in Corona tijd die toch wat beweging willen houden.

Elke maand een tot twee extra onderwerpen
In deze programma’s wordt steeds 1 onderwerp behandeld. Er is steeds aandacht voor 4 oefeningen rondom het onderwerp en er wordt een 40-50 minuten durende training gegeven die je zelf kan uitvoeren. De oefeningen komen ook weer terug in de trainingen met Bob bij 1/2 A B C maar zijn ook zelf uit te voeren. Ook door spelers uit andere teams!

Het streven is elke maand 1 a 2 thema’s te behandelen en daar oefeningen voor op te zetten. Kortom het geeft ons als vereniging een brede basis aan oefeningen rondom korfbal en rondom fitheid. Ook als niet-korfballer ideaal.

Eerste playlist: SPRINGVERMOGEN!
De eerste playlist gaat over het thema “springvermogen”. Kortom allerlei oefeningen die helpen je springvermogen te verbeteren. Het bestaat uit 4 losse instructievideos van 1 minuut en 1 totaaltraining van rond de 40 minuten:

de hele playlist van springvermogen
tutorial Pogo Hops
tutorial Tucker Jumps
tutorial Depth Jumps
tutorial Split Squad Jumps
volledige workout (40 min)

Niks missen? Abonneer je dan op het YouTube kanaal
Geregeld gaan we updates plaatsen van nieuwe oefeningen. Wil je niks missen abonneer je dan even op het IJsselvogels YouTube kanaal. Het volgende thema dat binnen 2 weken gepubliceerd wordt is “STABILITEIT”!

Forceer jezelf niet!
Prima om thuis te doen. Luister goed naar de instructies. Doe je oefeningen en zegt je lichaam dit vind ik niet prettig….dan stoppen. Luister altijd naar je lichaam en forceer niet. Door de oefeningen te herhalen zal je merken dat je beter en soepeler erin wordt. De komende maanden gaan we dus elke maand uitbreiden en komen er steeds meer thema’s voorbij, allemaal met een link met korfbal.

Voor iedereen vrij te gebruiken
We hebben besloten dat iedereen hier gebruik van mag maken. Lid of geen lid, iedereen wil immers fit blijven. Ben je volwassen, niet-lid, wil je niet zozeer korfballen maar wel op je eigen kunnen sporten en wil je wat meer variatie dan kan je altijd je aansluiten bij ons Kombifit programma. Elke week trainen we op maandagavond met een diverse groepje zowel op veld als online. Het tempo bepaal je zelf. Lees hier meer over.

Professionele instructie
De video’s worden ingevuld door Bob van ’t Hof, ondersteund door Mike Dukker en Anouk de Jong. De montage regelt Rens Reichard. Kortom een mooie samenwerking  en resultaat! Tot de volgende videoreeks over 2 weken en in de tussentijd: “Move that …..!”

Vragen?
Mail de ctz via ctz@ijsselvogels.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *