Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

27 juli 2020

Reacties:

0
 juli 27, 2020
 0
Categorie: Clubblad

Een bijzondere tijd dat mag je wel zeggen voor allemaal en voor ons als technische commissie (CTZ). Tegelijk en gelukkig hebben we het seizoen een passend einde kunnen geven. Trainingen, zelfs wat oefenpartijtjes weer, teambuildingsactiviteiten, een clinic en nieuwe indelingen van teams. Er is weer veel tijd de afgelopen 2 maanden gestoken om ons klaar te stomen voor het seizoen 2020/2021 en dat door heel veel vrijwilligers.

Laat ik dat nog even benadrukken: vrijwilligers. Mensen die de vereniging en de sport korfbal in bijzonder een warm hart toedragen en trainingen voorbereiden en geven aan kinderen, veld en zaal ruimte organiseren, gesprekken aangaan met leden en ouders, materialen verzorgen. Allemaal vrijwillig en allemaal zonder enige vergoeding en dat in deze tijd, wat bijzonder en wat fijn dat dit nog steeds kan en lukt. Dank aan al die vrijwilligers weer voor afgelopen jaar!

Het is altijd goed om even wat highlights te noemen wat die vrijwilligers allemaal hebben gedaan. Niet om uitputtend daarmee te zijn, maar wel om een idee te geven wat er allemaal bij komt kijken. Wil je ook als ouder/lid/betrokkene met dit soort zaken helpen, voel je vrij dan ook te helpen. Er zijn taken waar je korfbal ervaring voor nodig hebt maar de meeste zijn eigenlijk taken waar je dat NIET bij nodig hebt: ctz@ijsselvogels.nl

Highlights:
– we beginnen met René Prins. Jarenlang heeft René in de centrale CTZ. Eigenlijk zou hij al 2 jaar geleden stoppen en eigenlijk zou hij vorig jaar al stoppen maar vanwege allerlei wisselingen toen leek het hem handig nog een jaar eraan vast te plakken. Daar waren we (en ik in bijzonder) hem heel dankbaar voor. Per begin juli zit zijn taak in de CTZ er op! René nogmaals: bedankt!
– Ondanks dat het veldseizoen nog moet starten en we midden in de zomer zitten zijn we sinds mei al in gesprek met de Zuidplas zaal over zaal inhuur. Tevens zijn we bezig met daaraan gekoppeld de trainingstijden. Elk jaar een grote puzzel want we willen iedereen de mogelijkheid bieden om 2x te trainen en tegelijk zijn de uren schaars. De tijden zijn nu in elk geval vastgelegd door Wilco Stolk, nu het gebruik optimaal inrichten.
– bij de jeugd zijn alle teams ingedeeld. We hebben hier de hele maand juni voor genomen. In september en oktober gaan we opnieuw een aantal koppels bekijken en bepalen of we richting zaal wijzigingen adviseren naar de trainers. Het eindbesluit ligt altijd bij de trainer(s).
– bij 1,2,3,4 gaat de selectie van de spelers starten vanaf ongeveer half augustus. Met name bij de heren van 1 en 2 moeten er moeilijke keuzes gemaakt gaan worden. Bij de dames zijn we met maar 9 dames en zijn we op zoek naar een oplossing. Kortom ken of ben jij die dame die wij zoeken? ctz@ijsselvogels.nl of Berry/Mark aanschieten.
– qua trainers zijn we weer een stapje verder. Voor de B2 heeft Erwin Tolhoek aangegeven te kunnen helpen bij het geven van trainen. Voor de A2 zoeken we nog een extra trainer/coach die als Joost/Melvin niet kan (zeg 1-2x per maand) het even kan overnemen. Verder zoeken we voor het 5e en 6e een coach. Wie helpt deze 2 jonge teams op de zaterdag door de wedstrijden heen? Ook als je het niet elke week zou kunnen meld je dan svp aan.
– in de DEF groep gaan we verder met het begeleiden van de trainers. De trainersbegeleidingsgroep (aanspreekpunt Heidi Bos) is verdeeld over de trainers van DEF en zal hulp kunnen bieden aan startende trainers. Verder gaan we een trainersopleiding aanbieden via de KNKV. Deze KT2 training geeft een basisopleiding en bestaat uit 4 avonden in de kantine. Er hebben zich al 7 mensen hiervoor aangemeld.
– naast het bieden van deze KT2 training zal Boas vd Voorst gaan starten met een opleiding tot KNKV scheidsrechter. Hiermee kunnen we waarborgen dat ook de komende jaren we onze fluit verplichtingen naar de bond nakomen.
– sinds juni hebben we dankzij de Rabobank en het IJsselvleugels project de beschikking over een nieuwe camera. Hiermee kan makkelijker worden gefilmd. De camera is te gebruiken door alle teams en biedt inzicht aan spelers en trainers van het spel. In het nieuwe seizoen zal er via de kantine/bar de mogelijkheid komen de camera voor je wedstrijd te lenen.
Ton is al jaren verzorger van 1 en 2. Hij zou dit jaar stoppen maar gezien het vreemde einde van het seizoen heeft hij besloten door te gaan. Superfijn maar tegelijk ontslaat ons dat niet van het vinden van een nieuwe verzorger. Kortom ben jij iemand die wil helpen hierbij meld je dan aan. We bieden de mogelijkheid een sportmassage opleiding te doen en evt aanvullende opleidingen. We vragen dat je vooral in de weekenden bij de wedstrijden van 1 en 2 kunt zijn (liefst elke week maar als dat lastig is is dat uiteraard bespreekbaar).
– begin juli was er vanuit het IJsselvleugels project een clinic van Fortuna voor CBA en senioren over het net iets minder lief zijn in het veld. Een keer wat anders dan een reguliere training door topkorfballers!
Ed Dukker gaat in het nieuwe seizoen meer aandacht geven aan de warming up binnen de vereniging (vanaf 12 jaar en ouder). Een warming up is essentieel voor het voorkomen van blessures. Daarnaast kan het een krachtig signaal naar je tegenstander zijn dat je een blok vormt. Maar hoe doe je een goede warming up. Hoe maak je van de warming up een voordeel in je wedstrijd.
– vanuit het IJsselvleugels project wordt er aandacht gegeven aan mentale druk binnen de vereniging. Hoe ga je er als speler mee om, hoe maak je als trainer een team. Het project richt zich op de C B A en wellicht ook 1/2. Eea wordt samen met Pieter Blonk uitgevoerd.
– Barabara en Stefan/Nils zijn bezig met het vinden van oefenwedstrijden voor zaal en veld. Voor veld waren deze al een tijdje rond, voor zaal zitten we nu op 80%. Tijdig beginnen is de sleutel tot het hebben van leuke wedstrijden.
– als centrale CTZ groep is Lisa van der Vliet er per het nieuwe seizoen bijgekomen. Onze centrale groep bestaat nu uit: Manon, Marloes, Lisa, Matthijs en Stefan. Onze hoofdtaak is waarborgen dat alle processen goed verlopen die rondom het spelletje korfbal op onze vereniging van belang zijn. Daarnaast als er knopen moeten worden doorgehakt is de centrale CTZ degene die dit doen. Je kan ons altijd aanschieten met  je vragen: ctz@ijsselvogels.nl en ook in het nieuwe jaar zullen we weer inloopuren gaan bekendmaken dat je ons op  het veld of zaal vindt en kan aanschieten.

 

Tot 2e helf augustus allemaal!

 

Namens de CTZ

Stefan

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *