Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

31 december 2019

Reacties:

0
 december 31, 2019
 0
Categorie: Clubblad

Waarschijnlijk als je dit leest is net het nieuwe jaar gestart! De beste wensen en dat we sportief een mooi jaar mogen ingaan. Hieronder weer een update van gebeurtenissen rondom de technische commissie van IJsselvogels ook wel de CTZ genoemd, de commissie die zich met korfbal bezig houdt.

Gezocht (en soms gevonden)
– per direct zoeken we iemand die oefenwedstrijden voor de senioren en A wil regelen. 3x per jaar betekent dat ongeveer een paar uur werk (zeg verspreid 8-12 uur) vooral door een oproep te plaatsen op Facebook groepen en website of te reageren op een oproep.  Kortom ideaal voor iemand die zijn eigen tijd wil inplannen, niet elke week wat kan doen en toch wat wil doen voor de vereniging!
– Leonie Bek (speelster van het 4e en ook 2 kinderen spelend in de C en E) gaat het wedstrijdsecretariaat jeugd versterken. Vorige keer konden we al melden dat Olga met de D was gestart en Leonie wordt actief bij de B. Afmelden via  wedstrijdsecretariaat-jeugd@ijsselvogels.nl  of telefoon zie: https://www.ijsselvogels.nl/competitie/wedstrijdprogramma/
– in de E groep is dit jaar gestart op de donderdag met een gezamenlijke training. Elke week is er een andere centrale trainer die de training geeft en ondersteund wordt door de trainers van de E. De eerste weken is dit succesvol verlopen en er is tussen de trainers contact over de invulling. Jan Willem Meijer coordineert eea.
– Ton de Jong (verzorger van 1 en 2) gaat na dit seizoen stoppen. We zoeken hier een vervanger voor die met 1 en 2 op pad gaat als verzorger!
– de coordinatiegroep van de CTZ houdt contact met de verschillende onderdelen in de CTZ. We zoeken iemand erbij die meehelpt bij vinger aan de pols houden met teams, ouders en de groepen. Belangrijkste vaardigheid is sociaal vaardig zijn en in mindere mate direct korfbalkennis (aangezien dat vaak juist in de teams/onderdelen al ligt).  Qua tijd kost het je verspreid over de week zo’n 2-4 uur per week, afhankelijk van de periode van het jaar kan dit ook minder zijn.

Verdere ontwikkelingen

Naast de vele reguliere zaken/taken binnen de CTZ zijn er een aantal bijzonderheden vermeldenswaardig:

– Tijdens de jaarvergadering is de ambitie uitgesproken weer naar 1e klasse in de zaal te gaan de komende 5 jaar. Het project IJsselvleugels is hiervoor benoemd. Inmiddels worden hier concrete stappen gezet. Er is met een groep leden geformuleerd wat de doelen zijn,  doelgroepen en de activiteiten worden ingevuld. Komende week wordt met een aantal spelers verder nagedacht over de invulling van het programma. Dat samen met het vinden van een aantal mensen als trekker van het project moet ervoor zorgen dat we richting eind januari een officiële start hebben.
– In de zaal hebben we elke thuiswedstrijd DJ Rens die het geheel muzikaal aankleedt. Dit maakt het allemaal samen met het team van de week en het publiek extra gezellig. En dan zetten de teams ook nog eens mooie resultaten neer om het af te maken!
– voor de jeugdwedstrijdsecretariaat is de webtool uitgebreid zodat sneller inzichtelijk is hoe teams compleet gemaakt kunnen worden en wie wanneer speelt. De senioren & A werkten hier al mee sinds de zomer.
– Pieter Blonk heeft een aantal keren het 1e ondersteund op mentaal vlak. Teambuilding en meer.
– Bij de senioren/junioren heeft het 1e een superstart. Overwinningen en veel doelpunten.  Het 2e kent een moeilijke start in de zaal mede door een aantal blessures. De A1 staat prachtig bovenaan de 1e klasse, topprestatie en vasthouden!
– In februari gaan we starten met de eerste globale leeftijdindeling van de teams voor 2020-2021. Dat is dan nog 6 maanden weg maar de KNKV verwacht hiervoor de eerste indelingen plus we willen ook tijdig trainers vinden voor het nieuwe seizoen.
– Het aantal te fluiten wedstrijden voor de bond ligt zowel voor het veld als zaal goed op schema. Ook externe scheidsrechters die bij ons elke week de wedstrijden komen fluiten worden in de zaal netjes ontvangen en krijgen hierover via Marijn de week voor hun wedstrijd een bericht. Zo kunnen we laten zien dat we het waarderen dat deze onafhankelijke scheidsrechters (en ook beoordelaars) bij ons komen fluiten.
– Svp svp aandacht voor de materialen in de zaal. Met name de ballen blijft een aandachtspunt. Wilco is aan het kijken of iedereen een nieuw netje met slot kan krijgen en dat we met een borgsysteem gaan werken.
– Afgelopen weekend was de korfbalchallenge. De B1, C1 en C2 deed mee en de C1 haalde een mooie overwinning binnen. Een grote groep bleef in de avond om de wedstrijd tussen PKC en Fortuna te zien. Een aantal foto’s onderaan dit bericht.


Tot slot 
nog een persoonlijke puntje. IJsselvogels is een vereniging en iedereen die wat doet doet dat VRIJWILLIG.  Dit geldt dus ook voor iedereen die iets doet binnen de CTZ.  Zie je iets omvallen of verkeerd gaan, meldt dit dan maar denk mee hoe we het beter kunnen maken. Niemand doet of beslist iets uit persoonlijk gewin en er worden ook soms keuzes gemaakt die voor jou als ouder of speler vervelend zijn. Spreek dit soort dingen naar elkaar uit en maak de vereniging en de CTZ er weer beter van! 100% voor iedereen het kloppend maken gaat nooit lukken maar elkaar beter maken en aangeven dat je iets niet prettig vindt moet altijd ruimte voor zijn.

Vragen of opmerkingen? Schiet 1 van ons aan of mail naar ctz@ijsselvogels.nl

Succes as maandag weer met trainen!

Namens de hele CTZ,

Stefan Rijkaart van Cappellen

 

Foto’s van de Korfbalchallenge met de B1, C1 en C2:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *