gezocht

De vrijwilligerscommissie: een korte update

Vorige keer hebben we al uitgelegd dat vrijwilliger zijn binnen IJsselvogels niet betekent dat je elke dag of week iets doet.  En dat de meeste taken niet korfbal gerelateerd zijn. In dit bericht een korte update van dingen die we afgelopen 2 weken hoorden aan vragen en wie we hebben gevonden!

Klussen waarvoor iemand onlangs is gevonden:
De onderstaande zaken hebben we kunnen invullen de afgelopen 2 weken:

 1. Bertine Altan (ouder van Sarah uit de E en Suzan uit de F) gaat de schoonmaak vanaf nu coordineren. Daarmee neemt ze dit straks over van Brenda Bleijenberg dit dit heel wat jaren heeft gedaan!
 2. Paul en Jeannette Rijlaarsdam gaan binnenkort ook meedraaien in de barbezetting. Hun zoon Lucas speelt in de F2. Ook Loes de Vries (moeder van Lisa en Roos) gaat meedraaien.
 3. Voor het schoonmaakteam (door de weeks om de zoveel tijd 1 of 2 uur de kantine en kleedkamers schoonmaken) heeft Diana Klerks aangegeven te willen helpen. Ook komt zij het barteam versterken!
 4. Leonie Bek (speler en ouder) gaat de verbandmaterialen onderhouden en bijhouden.

De vorige lijst van mensen die wat gaan doen vind je hier en hier

Ik wil wat wat doen maar ik weet niet wat?
Om te beginnen: super dat je wat wilt doen! We kunnen je hard gebruiken. Het handigste is als je niet weet wat je kan doen ons even mailen via  vrijwilligers@ijsselvogels.nl We zullen dan vrij vlot reageren en via een gesprek kunnen we dan bepalen hoe vaak je kan helpen en met wat.

Ik heb echt geen tijd, het spijt me!
Ook dat kan natuurlijk. Soms past het gewoon echt niet. Daar hebben we alle begrip voor! En wellicht kun je toch een keer ad-hoc iets doen of kan je partner wel ergens mee helpen of ontstaat er over een half jaar wel meer tijd in je agenda. Denk dan aan je vereniging.

Wat zoeken jullie nu?
Hieronder vind je een overzicht van de huidige behoeftes. Vooral op gebied van NIET-korfbal gerelateerde zaken zoeken we hulp en hopen we naast de leden dat ook de ouders van jeugdteams meehelpen. Mocht je dingen erin tegenkomen die je aanspreken kan je ons aanschieten of even mailen naar vrijwilligers@ijsselvogels.nl

NIET-korfbal inhoudelijk gerelateerde klussen:

 1. Materialen: materialen man/vrouw. Iemand die het hok met alle palen en ballen en overige zaken in de gaten houdt. Het veld geregeld checkt en waar nodig mensen inzet als er dingen kapot zijn of besteld moeten worden.
 2. Kantine: de kantine zoekt mensen die eindverantwoordelijk willen zijn voor het openen van de kantine op de zaterdag en afsluiten aan einde van de dag.
 3. Schoonmaakteam: tijdens het veldseizoen moet de kantine en kleedkamers schoongemaakt worden. Vaak gebeurt dat nu op een doordeweekse dag in de ochtend. Het is 2-3x per seizoen dat je wordt opgeroepen en kost ongeveer 1.5-2 uur. Schoonmaakspullen zijn aanwezig en vaak in een groep van 5-8 man/vrouwen.
 4. Financiele commissie: ondersteuning binnen de FC. We hebben iemand hiervoor die zich heeft aangemeld (M. vd Linden) maar we kunnen geen contact gegevens vinden
 5. Kantine: 1 malig: de kantine moet aangepakt worden, aantrekkelijker worden van binnen en buiten.
 6. Filmen bij het 1e, elke week een ander. Waarschijnlijk wordt dit als taak bij de jeugdteams gelegd, tenzij iemand zich specifiek aanmeldt.
 7. organiseren van oefenwedstrijden, oftewel contact zoeken met andere verenigingen meestal per mail en proberen een match te vinden met andere teams. De niveaus en dagen worden vooraf door de CTZ gemeld het gaat puur om het zoeken/benaderen.
 8. Fietstocht: 1 malig: hulp bij organisatie van het juli 2018 fietstocht, waar we voor elke gefietste kilometer geld van de Rabobank krijgen. Start van de organisatie hiervan zal rond begin mei 2018 zijn en zal betekenen dingen organiseren en mensen betrekken.
 9. Kantine: de kantine zoekt vrijwilligers die bardiensten willen draaien. Je bent altijd met zijn 2en, wordt ingewerkt en het gaat om 2 of 3x per seizoen en dan 2-3 uur. Vaak op een zaterdag maar bijv ook bij dingen als schoolkorfbal.


Korfbal inhoudelijk gerelateerde klussen:

 1. ondersteunen van het wedstrijdsecretariaat bij de junioren en senioren
 2. jeugdtoernooi organiseren: wellicht is er iemand die voor zijn studie iets moet organiseren, dan zouden we graag met diegene een keer een jeugdtoernooi organiseren op veld of zaal
 3. de technische zaken commissie zoekt een voorzitter en hulp op diverse vlakken
 4. scheidsrechters die officieel KNKV scheidsrechter willen worden. We moeten als vereniging veel wedstrijden buiten de deur fluiten om aan onze verplichtingen naar de KNKV te voldoen. Dat gaat elk jaar maar net aan. We zoeken bijvoorbeeld een actieve korfballer of oud-korfballer die we met ondersteuning op pad kunnen sturen.
 5. het 5e zoekt een trainer en/of coach
 6. 1 malig: korfballessen voor kids en zoo en tijdens gymlessen van school

Wie zit er in de vrijwilligerscommissie?
Marloes Blom-Lubbers
Patrick van der Ham
Ineke Reichard
Stefan Rijkaart van Cappellen