Een korfbalochtend, F1 en E2 kampioen

Vanmorgen weer eens naar het veld. Spelers, coaches, scheidsrechters en barpersoneel al aan de slag en ik kwam vanmorgen vooral om F1 en E2 te bekijken. Beide teams speelden hun kampioenswedstrijd thuis en aan mij de dankbare taak om dit feestje mee te vieren en diploma’s, medailles en taart mee te brengen. Dan moest er wel worden gewonnen!

Eerst de wedstrijd dus maar. Bij F1 dacht ik dat Wim nog niet wakker was. Schoten van IJsselvogels die duidelijk verdedigd waren, werden niet afgefloten. Het kostte me weer een minuut om me te realiseren dat er bij de F’jes dit jaar geen verdedigd schieten meer bestaat. Het blijft enorm wennen voor me. Het levert wel doelpunten op en hoewel F1 niet echt uitliep, kwamen ze ook niet in problemen en was er telkens een voorsprong van zo’n drie punten op tegenstander KOAG F3. 11-7 volgens mij bij het laatste fluitje. Zoals beloofd medailles, diploma’s en taart. Gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

Daarna E2. Gelukkig wel met verdedigen (of ben ik nu al ouderwets?). En hop, fanatiek en zo hoort het natuurlijk ook, zeker tegen de buren Nieuwerkerk E2. Hoewel ik denk dat de taart in het vooruitzicht motiverender werkt op die leeftijd. Hoog tempo rondspelen en doorspelen, heuse doorloopballen uit de ruimte tussen het enthousiaste gespring van alle kinderen door. Telkens ruim op voorsprong doordat E2 beter kon afronden en ook hier werd veel gescoord: 10-3 bij het laatste fluitje van Alex. Ook hier tijd voor medailles, veel snoepgoed van jullie supporters, diploma’s en (na een teamfoto met de sponsors van Solid Glass) taart voor de kampioenen in de 1e klasse! Spelers en natuurlijk ook coaches André en Wim gefeliciteerd.

Matthijs

Foto’s F1 hieronder – met dank aan Jantine Oskam. Klik hier voor foto’s E2 (met dank aan André van Grieken).

 

 

 

F1 kampioen (1) F1 kampioen (2) F1 kampioen (3) F1 kampioen (4) F1 kampioen (5) F1 kampioen (6) F1 kampioen (7)

Plaats een reactie