Regiobankschoolkorfbaltoernooi 31 mei 2023.

Het zit er weer op, het Regiobankschoolkorfbaltoernooi 2023 (eigenlijk 2022). Het weer wat ze opgaven was uitstekend, misschien zelfs wel iets te warm (het is ook nooit goed). ’s Morgens om half 9 naar het veld om alles klaar te zetten en op te hangen. Er moesten voor de middag en avond 8 velden klaar liggen en 16 palen klaar gezet worden. Voor de middag 10 lage palen (welpen) en voor de avond 16 wat hogere palen (pupillen). 

Om een lang verhaal kort te houden, dankzij de vele vrijwilligers was het opnieuw een geslaagd toernooi en kunnen en mogen we als korfbalvereniging IJsselvogels tevreden zijn op de manier zoals we ons als vereniging naar buiten toe hebben laten zien.

Wel moet ik zeggen dat het me dit jaar meer moeite heeft gekost dan de vorige 45 jaren om scheidsrechters te vinden. Voor de middag geen probleem omdat het in mei was en de meeste junioren al examen gedaan hadden konden veel spelers uit A1 helpen, bedankt allemaal! Voor de avond was er bijzonder weinig medewerking helaas! Eerst een paar keer een oproep in de nieuwsbrief, daarna per team een mail eruit, daarna per speler een mail eruit en gelukkig is het uiteindelijk toch gelukt om 15 scheidsrechters voor de avond te vinden waarbij mijn speciale dank uit gaat naar Marlise Voordendag die met IJsselvogels niets te maken heeft maar omdat ze toch in Moordrecht woont positief reageerde op de oproep in de nieuwsbrief en naar Ruud Kranendonk (ook een ex-Nieuwerkerker) die enkele afspraken verzette om IJsselvogels te helpen en zelfs 5 wedstrijden floot (in 7 rondes en dat met dat warme weer, klasse Ruud!).

Anne, Christa en Heidi zorgden ervoor dat alles weer vlekkeloos verliep en dat we niet uitliepen op het tijdschema, Hendrik zorgde er weer voor dat we de hele dag muziek hadden en overal duidelijk hoorbaar waren en Léonie en Ton waren aanwezig om de EHBO op hun schouders te nemen waarbij ’s avonds en jongen naar de HAP moest worden doorgestuurd omdat hij een dubbele breuk in zijn onderarm bleek te hebben. Ik één wedstrijd gebeurde een akkefietje wat niet op een korfbalveld thuis hoort waardoor de wedstrijd gelijk werd gestaakt met een reglementaire 0-3 nederlaag als gevolg. Dat was ook voor het eerst in de ongeveer 45 jaar dat ik het nu doe dat dit gebeurde, helaas!

Bij deze bedank ik iedereen nogmaals voor hun medewerking om dit Regiobankschoolkorfbaltoernooi te doen slagen.

Noteer alvast (zeker de scheidsrechters) het volgende Regiobankschoolkorfbaltoernooi in je agenda. Dat wordt als het goed is woensdag 27 september 2023.

Wim Slingerland.