Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 9 oktober 2021.

Door tijdgebrek geen klein verslagje over die teams die niets hebben ingeleverd en dat waren dit keer het 5e, D1, D2, D3, E1, E2 en E3, jammer! Kleine moeite, groot plezier. Voor maandagavond 20.00 uur doormailen naar s.slingerland@planet.nl, bedankt alvast!

IJsselvogels 1 – De Vinken 1 18-19
Afgelopen zaterdag mochten we het opnemen tegen De Vinken 1 uit Vinkeveen, een voor ons onbekende ploeg. Na het gelijkspel van vorige week hadden we wel wat recht te zetten en daar leek deze wedstrijd het perfecte moment voor. Het zonnetje scheen, weinig wind.. kortom ideaal weer voor een korfbalwedstrijd. De wedstrijd verliep helaas (opnieuw) iets minder ideaal. In de beginfase ontbrak de scherpte in de verdediging waar De Vinken goed van profiteerde door vele korte kansen rond de korf te nemen. Daarnaast hadden wij weer veel moeite (en pech) om de korf te vinden. Na een 3-3 tussenstand liep de tegenstander uit naar 3-9 en leek de wedstrijd ineens al gespeeld. Wat er in die fase precies gebeurd is, weet ik niet meer maar na een 0-6 run leek het een hele lastige middag te worden. Gelukkig waren we nog op tijd bij de les en wisten we de schade voor rust nog te beperken tot 6-9. Nog niks verloren dus! Helaas was onze tegenstander niet van plan zomaar op te geven en wat volgde was een spannende tweede helft die heel gelijk opging. Bij 14-13 leek de wedstrijd even onze kant op te vallen maar opnieuw waren de gasten uit Vinkeveen scherp en bleven ze bij. Bij 16-16 werd de wedstrijd beslist.. en jammer genoeg niet in ons voordeel deze keer. Bij 16-19 was het over en uit. Twee snelle doelpunten in de laatste minuut konden niet voorkomen dat de scheidsrechter affloot bij 18-19. Opnieuw hebben we zelf de wedstrijd weggeven door een hele zwakke fase. Als ik een positief punt moet benoemen is het wel weer onze veerkracht om onszelf in de tweede helft terug te knokken.. alleen was dat deze wedstrijd zonder resultaat. Het wordt tijd dat we nu gaan laten zien dat we 60 minuten lang scherp kunnen blijven en de wedstrijden weer overtuigend onze kant op gaan trekken. Het is weer spannend in de poule en de verschillen zijn erg klein. Volgende week tegen Atlantis zal het echt anders moeten. Hard trainen deze week en hopelijk kunnen we de twee punten dan weer in onze achterbak meenemen naar Moordrecht. De goals werden zaterdag gemaakt door: Kevin 4x Christiaan 4x Mike 3x Eva 2x Leon 2x Tamara 1x Sam 1x Lieke 1x. Door Sam.

IJsselvogels 2 – De Vinken 2 14-12
Bij IJsselvogels 2 stond vandaag De Vinken op het programma. Doordeweeks bakken met regen vielen uit de lucht. Zaterdag scheen de zon en regende het doelpunten, althans het begin van de wedstrijd. Want die was goed. Boem Stan, Boem Robin, Boem Dyonne, 3-0. Daarna een periode waarin wij niet meer wisten te scoren. De scherpte in het spel en in het schot was even weg. De Vinken kroop dichterbij met goed aanvallend spel en kwamen ver langszij, 3-1, 3-2, 4-2, 4-3, 4-4, 4-5, 4-6, 4-7. Vanaf dat moment nam Peter een time-out en riep ons bijeen: Het moet nu echt beter, goed simpel spel neerzetten en raak schieten. En zo geschiedde. Zo kwamen wij weer langszij. Jeffrey met een zijlijnschot 5-7, Anouk die daarna de 6-7 maakt, oké de Vinken maakt 6-8, en daarna Merel, Jeffrey, Stan, Robin, we staan weer voor! 10-8. Dit hebben we volgehouden tot aan het einde van de wedstrijd. In de slotfase goed uitgespeeld door het vak van Jeffrey door geduldig te spelen, Luc onder, Jeffrey over schieten. Verdiend gewonnen, 14-12. Goals: Robin, Dyonne 3x, Jeffrey, Stan, Anouk 2x, Sanne en Merel 1x. Coen. Sporting Delta 3 –

IJsselvogels 3 16-17
Vandaag stond de knaller tegen Sporting Delta 3 op het programma en vooraf hadden we al het vermoeden dat het een pittige wedstrijd zou kunnen worden. Dat klopt ook wel, want het was letterlijk een wedSTRIJD, gelukkig wel op een sportieve manier. Sporting Delta, wat tot nu toe alleen verloren had van koploper Tjoba en vorige week nog in staat bleek 30 doelpunten in 1 wedstrijd te kunnen scoren, bleek een fysiek sterke ploeg te zijn. Aangezien wij wat van onze kilootjes kracht een aantal weken gepromoveerd hebben tot coach en Casper moest werken, werd Hans ingevlogen om hun plek in te nemen. Gelukkig bleek hij het spelletje niet verleerd en voelde het (in ieder geval voor ons) weer oud en vertrouwd met hem erbij. Hans, bedankt! Maar goed, de wedstrijd. In de eerste helft was Sporting Delta net wat sterker, scherper en zorgvuldiger in de kansen. Het lukte ons net niet om ons eigen spel te spelen en dat was geheel de verdienste van Sporting Delta. Toch lukte het om aan te blijven haken en zo nu en dan voor te komen.

Die voorsprong duurde echter nooit lang. Het was zuur dat we, na de gelijkmakende stip van Victor (De tweede al, toch lekker als ze erin gaan! ) meteen weer een doelpuntje doorlieten en met een 9-8 achterstand de kleedkamer op mochten zoeken voor de rust. In de tweede helft scoorde Hans meteen de gelijkmaker door goed naar de coach te luisteren (“Scoren Hans!”) en daarna scoorde Sporting Delta weer 2x en stonden we meteen weer achter. Toch werd ons spel wat beter en creëerden we ook betere kansen. Met een tussenstand van 13-13 hadden we het gaatje weer gedicht en brak onze sterkste fase aan. Sporting Delta voelde zich met nog 20 minuten te spelen genoodzaakt een time-out te nemen, wat natuurlijk voor ons een mentaal winstpuntje was. Gelukkig had het geen effect, want ondanks de 14-13 sloten wij meteen weer aan tot 14-14, om daarna dankzij een geweldige onderhandse goal van Hans en rake schoten van Victor en Kirsten naar een comfortabele voorsprong van 15-17 uit te lopen, met nog 2 minuten op de klok. De 16-17 van Sporting Delta was slechts voor de statistieken, want vlak daarna floot de goed fluitende scheidsrechter af. De wedstrijd had 2 kanten op kunnen vallen, maar gelukkig hebben wij de punten mee naar huis kunnen slepen en dat voelt toch verdomd lekker! Cécile bedankt voor het reserve zitten en Isa bedankt voor het invallen! De goals werden gemaakt door Dirk 4x en Victor 4x, Hans 3x, Kirsten en Mike 2x en Anne en Manon 1x. Manon.

IJsselvogels 4 – Valto 3 4-17
Bij IJ4 – Valto 3 werd van te voren een lastig potje vermoed. Hullie ongeslagen bovenaan, wij maken de stand compleet. Een jong team met veel atletiek in de benen….., plus 2x 2.000 mm om balbezit te garanderen. Dat beloofde niet veel goeds voor de onzen, echter ondanks dat Oranje veel meer de bal had, bleef het 4e in de slipstream hangen en met de rust een bescheiden 4-7 tussenstand. Valto veranderde na rust van tactiek, 1 van de Twin Towers naar de kant, meer korfbal in de ploeg en andere mensen tot schot laten komen. Dat betaalde uit, snel 4-10 en de wedstrijd voorbij. Bij het 4e liep de ballon leeg, vooral ook doordat Valto er nog korter op ging. Na rust niet gescoord……, kan me niet herinneren dat ooit eerder meegemaakt te hebben….. toch een paar potjes gespeeld…. Zaterdag echte kans op punten? Wie weet, KCR 5 staat ook nog op 0. .Edwin 2, Laura en Jelle S. 1x verzorgden de productie. Gr., Edwin . Nieuwerkerk 8 – IJsselvogels 5 10-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels 6 – De Meervogels 8 12-10
Afgelopen week speelde ijsselvogels 6 2 wedstrijden. De eerste op woensdag 5 oktober tegen meervogels 8. Een spannende wedstrijd omdat ijsselvogels tot nu toe eerste stond en meervogels 2e. Al met al begonnen we positief aan de wedstrijd. Als snel was te merken dat onze tegenstander iets minder positief ingesteld was en begonnen ze al snel met schreeuwen naar de scheidsrechter en het maken van opmerkingen die de hele wedstrijd doorgingen. Edwin opende de wedstrijd met een mooi schot , waarna het 1-0 was voor Ijsselvogels. Sanne volgde daarna met de 2-0. Vervolgens scoorde tom de 3-0 waardoor ijsselvogels er comfortabel bij stond met 3 punten verschil. Helaas kwam meervogels als snel terug met de 3-1. Angela en Sanne wisten de voorsprong weer uit te breiden naar 5-1. Meervogels kwam al snel weer terug naar 5-3. Edo bracht ijsselvogels terug naar 6-3. Waarna meervogels er voor zorgde dat we de rust in gingen met 6-4. Na een peptalk van ruud en onze mening gedeeld te hebben over onze tegenstanders gingen we volle goede moed verder aan de tweede helft. Door de wissel van jelle in de plaats van stan is het wedstrijd verslag van de rest van wedstrijdverslag verdwenen. Meervogels wist in de tweede helft terug te komen. Maar niet voor lang, want ijsselvogels wist al snel de voorsprong terug te veroveren. Mede door 1 goal van Lotte, 1 van Sanne, 1 van Edo, 2 van Tom en 1 van Angela is het uiteindelijk 12-10. Het ongenoegen van de tegenstanders over alles was tijdens de wedstrijd duidelijk te merken, maar ijsselvogels 6 heeft de positiviteit er in weten te houden en te winnen. Nu moet er alleen nog zaterdag van avanti gewonnen worden en dan zijn we officieel kampioen. Jelle bedankt voor het invallen. IJsselvogels 6 – Avanti / Post Makelaardij 11 13-5 Na de enerverende wedstrijd van woensdag mocht het nog een beetje beurse 6e hun kampioenswedstrijd spelen tegen avanti 11. Ijsselvogels 6 had eerder dit seizoen al een keer van avanti gewonnen maar we wisten ook dat dit geen tegenstander om te onderschatten was. De wedstrijd begon en we bleven in thema met dit gehele buitenseizoen door de eerste goal van de wedstrijd te maken. En ook snel volgde een tweede goal. Dit alles was natuurlijk super fijn. Totdat Avanti opeens ook begon te scoren en het opeens weer 2-2 stond. Dat was wel even spannend. Gelukkig was dit het meest dichtbij dat Avanti deze wedstrijd kon komen want al snel begon IJsselvogels 6 de mand weer te vinden. We gingen dan ook met een redelijke voorsprong de rust in. We stonden allemaal eigenlijk best positief in de wedstrijd. We begonnen de tweede helft dan ook met het idee om de voorsprong niet alleen vast te houden, maar ook uit te breiden. Dit bleek alleen makkelijker gezegd/gedacht dan gedaan. De goals wilden maar niet vallen. Er kwamen super veel mooie kansen, er werd echt hard voor elkaar gewerkt maar elk schot stuiterde of rolde uit, op of over de korf. Ondertussen was het andere vak steengoed alles dicht aan het houden in de verdediging. Maar gelukkig werd uiteindelijk al dat harde werk toch beloond; de goals begonnen te vallen! En naarmate het einde van de wedstrijd naderde, gebeurde dit steeds vaker. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd dan ook af kunnen sluiten met een ruime 13-5 voorsprong wat tegelijkertijd ook betekent dat IJsselvogels 6, ongeacht van de uitslag aankomende zaterdag, kampioen is geworden dit veldseizoen! En wat voelt dat goed nadat we zo lang niet competitief hebben kunnen korfballen. Als we terugkijken of dit seizoen zien we wel echt dat we als team gegroeid zijn. Ons spel is dynamischer geworden waardoor we zoveel meer kansen creëren. Stef zei altijd dat de kansen er wel waren, maar dat we alleen onszelf nog moesten belonen. En dat hebben we nu gedaan! Als we terug kijken op het seizoen, kunnen en mogen we dat doen met heel veel plezier en trots en we gaan dit zeker nog vieren! Het seizoen is echter nog niet over; ondanks alle festiviteiten staat er aankomende zaterdag alsnog een spannende wedstrijd tegen Meervogels op de planning. Wij gaan in ieder geval positief aan deze wedstrijd beginnen want na zo’n seizoen als dit kan je eigenlijk ook niet anders 🙂 Owhja, we hebben geen specifieke scoreverloop maar zaterdag hebben de volgende mensjes gescoord: Sanne 4x, Lotte 2x, Angela 2x, Edo 2x, Annelie 2x en Tom 1x! En ook nog een speciaal bedankje voor onze coach Ruud die elke zaterdag weer voor ons aan de zijlijn stond met zijn adviezen, we waarderen het! Annelie.

Vitesse MW1 – IJsselvogels MW1 10-14
Op de dag van het Regiobank schoolkorfbaltoernooi vertrok MW1 naar Barendrecht voor de return tegen Vitesse waar een week eerder in een spannende pot met 12-10 van was gewonnen. De wedstrijd van vandaag was vergelijkbaar. Vitesse had een paar prima spelers maar ook een paar halve voetballers. Het team maakte er een fysieke wedstrijd van met veel te harde duels en onnodige overtredingen en acties, ik vraag me af waarom ze dat nodig hebben. Verschil met vorige week was wel dat alles aan de markt werd overgelaten: een fluitsignaal klonk eigenlijk alleen bij een doelpunt of uitbal. Het was de scheidsrechter van dienst niet eens kwalijk te nemen, maar duidelijk was wel dat deze manier van leiden totaal niet in ons voordeel ging werken. Ondertussen was er een spannende eerste helft bezig: een doelpuntje voor en een doelpuntje achter, maar nooit werd het verschil meer dan 1 punt. Vijf mooie afstandsschoten vonden de korf: Matthijs, Casper (2x), Joost en Patrick scoorden al. Met een 6-5 achterstand de rust in en na rust meteen 7-5 achter. Na 3 ballen uit de handen die we niet meekregen toch wat irritatie en even wat discussie met de scheidsrechter, maar gelukkig kon alles weer verdergaan. Het zou een kantelpunt worden, maar het kan dan twee kanten op. Gelukkig wisten we de irritaties over de tegenstander om te zetten in prachtige goals van afstand van Joost, Marieke en Casper, waardoor met 7-8 weer een voorsprong werd gepakt. Een korte bal van Casper was 7-9, maar zoals vaker vandaag counterde Vitesse meteen met een tegengoal: 8-9. Een schot van Joost draaide er tergend langzaam in (8-10, maar meteen weer 9-10) waarna de ingevallen Karlijn en 2x Joost het verschil op vier zetten: 9-13. Na een snelle 10-13 besloot Casper met een ver schot de wedstrijd: 10-14. Het was lang spannend, maar dit is lekker het veld aflopen met 2 punten in de tas, enkele tegenstanders gefrustreerd achterlatend (en gelukkig ook met een aantal tegenstanders rustig napraten). Feit is wel dat er in de 2e helft met 4-9 is gewonnen en dat is simpelweg een knappe prestatie (9 veldgoals, want geen enkele strafworp in de hele wedstrijd). Joost en Casper waren vandaag op schot met allebei 5 goals, Marieke, Karlijn, Patrick en Matthijs scoorden de rest. Het kampioenschap is binnen handbereik…! Matthijs Alderliesten.

Weidevogels A1 – IJsselvogels A1 14-11
Vandaag moesten we uit tegen het laag geklasseerde Weidevogels. We begonnen ondanks de 0-1 van Dano slecht aan de wedstrijd. We kregen 1-1 tegen, maar Isa scoorde de 1-2. Na de 2-2 en de 3-2, maakt Dano uit een strafworp de 3-3. Er werd weinig gescoord de eerste helft en we gingen met een 5-3 achterstand de rust in. Ook na de rust lieten we niet ons beste spel zien. Dano en Jesca scoorde allebei maar ook zij maakte er 2, 7-5 dus. Daarna namen we de voorsprong over door de 7-6 van Annelies, 7-7 van Dano, 7-8 van Joran en de 7-9 van Cecile. Na deze ommekeer was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Weidevogels maakte 8-9 en Dano de 8-10. Weidevogels scoorde 2x en kwam daarmee op gelijke hoogte. Dano scoorde nog de 10-11, maar na 4 goals in de slotfase van Weidevogels eindigde het 14-11. Helaas, maar we kunnen er niks anders meer mee dan er van leren. Bedankt nog invallers aan de invallers Joran, Benjamin en Iris! De goals: Dano 6x, Joran, Cecile, Annelies, Jesca en Isa 1x. Tim.

Refleks A2 – IJsselvogels A2 12-14
Kleine puzzel vooraf, Yana met school naar Griekenland. Zodoende kon Jesca haar reservebeurt inwisselen voor een basisplek. Rosa met Lienke vanuit Moordrecht als een speer naar Rijswijk om de plek van de geblesseerde Lisa in te vullen. Gelukkig een meewerkende scheidsrechter en coach van Reflex A2 waardoor de wedstrijd een kwartiertje later kon beginnen. Het begin was gelijkwaardig maar IJsselvogels A2 opende de score door Jesca (0-1) waarna Joran (0-2) de goede start een vervolg gaf. Willem (0-3) en Iris (1-4) maakte het eerst gaatje in de eerste helft. Het fysiek spelende Reflex A2 kon niet bijblijven in de score, maar een slordig spelend IJsselvogels A2 zorgde wel dat de doelpuntjes bleven vallen, Jesca (1-5), Willem (2-6), Tim (2-7) en dit gat van 5 doelpunten werd in stand gehouden door Benjamin (3-8) Jesca (4-9 & 4-10) tot aan de rust (5-10). Eigenlijk raar, je maakt 10 doelpunten en toch een onvoldaan gevoel. Was het de fysieke tegenstand, zelf te slordig spelen met onnodige foutjes als gevolg, randzaken die bepalend waren over het verloop van de 1e helft, maar op alle punten heb je geen invloed en dus naar onszelf kijken. Het fysieke niet opzoeken, balletje makkelijker laten gaan enz. In het begin van de 2e helft was er geen vuiltje aan de blauwe lucht in Rijswijk, na de 7-10 herstelde Joran (7-11), Rosa (7-12) Benjamin (7-13) de marge binnen 5 minuten. En ik kan een heel mooi verhaal schrijven over alle kansen die IJsselvogels A2 creëerde en het had zomaar over de 20 doelpunten kunnen eindigen, maar het liep even iets anders…in de 10 minuten die volgde viel geen bal door de korf en kon Reflex A2 terugkomen tot 10-13 waarna Benjamin (10-14) de marge weer op 4 verschil maakte. Het eerste aanvalsvak kon de korf niet meer vinden en het eerste verdedigingsvak hield knap de tegenstander van het score af, waardoor het laatste kwartier spannend werd door zelf niet te scoren en Reflex kort voor het einde op 12-14 kwam. De winst was nooit in gevaar geweest maar hadden geen lekker gevoel overgehouden aan de 2e helft. Logisch en kan een keer gebeuren. Als coach ben je achteraf ook kritisch op jezelf, vertrouwen houden in de spelers in het veld of had je toch eerder moeten wisselen? Anders moeten neerzetten door de wisselspelers te gebruiken? Wat als? Er is maar 1 als, als je naar de stand kijkt heeft IJsselvogels A2 een gat van minimaal 3 punten op de concurrentie en dan overheerst het gevoel van de hele competitie en kan zo’n 2e helft gebeuren. Ongeslagen aan kop in de reserve 2e klasse, mooie prestatie en over 2 weken herfstkampioen worden. De doelpunten kwamen van Jesca (4), Benjamin (3), Willem (2), Joran (2), Rosa (1), Iris (1) en Tim (1). Marco.

De Meervogels B1 – IJsselvogels B1 11-12
Thuis vrij makkelijk met 16-7 van deze tegenstander gewonnen maar daarna alle wedstrijden vrij ruim en duidelijk verloren. Dinsdag 5 okt. moest B1 naar Zoetermeer om de return te spelen. Nog steeds zonder de geblesseerde Quinty, Lucas en Finn begon B1 met een 0-1 voorsprong dankzij Rosa. Na de gelijkmaker, 1-1, waren het Lotte, Willeke en Thomas die B1 op een comfortabele 1-4 voorsprong zetten. Maar De Meervogels gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 3-4. Dankzij nogmaals Willeke en Rosa ging B1 met een 4-6 voorsprong de rust in. Na de rust een goede fase waarin werd gescoord door Willeke, invaller Sven en Rosa waardoor B1 uitliep naar een ruime 4-9 voorsprong. Wedstrijd gespeeld denk je dan …, niet bij B1 want De Meervogels kwam terug tot 9-9, weg mooie voorsprong. Willeke scoorde met haar 4e treffer 9-10 gevolgd door de gelijkmaker van De Meervogels, 10-10. Rosa, eveneens met haar 4e treffer, en Thomas zorgden voor 10-11 en 10-12 waarna de tegenstander de eindstand op 11-12 bepaalde. De punten gingen mee naar Moordrecht maar wel iets moeizamer dan verwacht denk ik. IJsselvogels B1 – Korbis B1 4-13 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Toen ik zaterdag bij het veld arriveerde stond het 0-3 voor Korbis waarvan uit met 16-7 werd verloren. Na een kopje koffie te hebben gehaald stond het ineens 2-3. Daarna zag ik Rosa van afstand 3-3 scoren gevolgd door een mooi afstandsschot van Stijn, is het zeker nog niet verleerd en speelde met heel veel energie, waardoor B1 de 0-3 achterstand had omgetoverd in een 4-3 voorsprong. Zou hier iets moois gaan gebeuren? De ruststand was 4-5 toen ik naar Rijswijk vertrok om bij A2 te gaan kijken. Als ik dan een 4-13 eindstand ziet staan hebben jullie de 2e helft met 0-8 verloren, gelukkig (ha, ha, ha) heb ik deze gemist. Zaterdag thuis tegen gedeeld koploper Avanti B2 waarvan uit met 9-6 werd verloren dus ……

KVS / Maritiem B2 – IJsselvogels B2
De wedstrijd tegen de KVS Maritiem B2 hebben we helaas verloren. Het was een leuke pot om te spelen en bij het begin ook best wel spannend, de 1e doelpunt scoorde Lieke, en daarna kwam Blessing voor Marnick omdat Marnick een blessure op heb gelopen. En toen scoorde de KVS Maritiem B2 een paar tot dat Timo de 4-2 scoorde en daarna ging de KVS weer scoren en net voor de pauze scoorde Timo de 7-3. In de pauze kwam er 1 wissel en dat is Noa voor Sara. En na de pauze is er nog 1 keer gewisseld en dat is Floortje voor Blessing. Bedankt voor het invallen Floortje, Marnick, Timo, Blessing. Levi Bergsma .

IJsselvogels C1 – Merwede / Multiplaat C1 verplaatst naar woensdag 13 okt., aanvang 19.30 uur,.

Pernix C4 – IJsselvogels C2 0-7
Vandaag moesten we een heel stuk rijden voor onze wedstrijd in Leiden tegen Pernix om 13.30uur. We vertrokken daarom al om 12.15uur. Het was gelukkig mooi weer. Jael was helaas geblesseerd maar ging wel mee om aan te moedigen. Rico opende de wedstrijd met een afstandsschot 0-1. We speelde goed over en onderschepte veel de bal. Lieke, Floortje en Sil scoorde vervolgens alle drie een doelpunt en stond het met rust al 0-4. De tweede helft begonnen we wat minder, maar uiteindelijk scoorde Rico en Sven de 0-5 en de 0-6. In de laatste minuut scoorde Christian nog een mooi doelpunt en wonnen we met 0-7. We hebben veel op de korf geschoten maar er gingen er een hoop naast. Volgende keer maar meer doorloop ballen proberen. Het was een leuke wedstrijd. Luuk en Rosalie heel erg bedankt voor het invallen vandaag! Sven.

IJsselvogels D1 – Korbis D1 2-16 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Korbis D3 – IJsselvogels D2 5-7 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels D3 – KCC/ CK Kozijnen C2 2-11 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E1 – Nieuwerkerk E1 4-14 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Achilles E3 – IJsselvogels E2 7-2 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Nieuwerkerk E9 – IJsselvogels E3 3-5 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels F1 – KCR F2 27-1
Afgelopen zaterdag speelde de F1 tegen KCR F2. Een ploeg waar we al eerder tegen hadden gespeeld en toen ook al met een flinke score van hadden gewonnen. Nou de F1 heeft er deze keer nog een schepje bovenop gedaan. In het 1e kwart begonnen we gelijk goed. We maakten onze kansjes af en zaten er goed tussen. Daardoor eindigde we het 1e kwart met een stand van 7-0 door Eva & Daan 1x, Yannick 2x en Ilse 3x. In het 2e kwart ging het net zo. Ilse met de 8-0, Eva met de 9-0, Ilse weer met de 10-0 en Yannick maakte nog 3 doelpunten waardoor we 13-0 voorstonden. Nou heeft KCR toch nog een doelpunt kunnen maken waardoor we de rust ingingen met een tussenstand van 13-1. Nou ook na de rust bleven we doelpunten maken. Het 3e kwart eindigde we met een stand van 20-1 met doelpunten van Yannick 3x en Ilse 4x. In het laatste kwart was het net eender. 21-1 van Ilse, 22-1 van Yannick, 23-1 van Daan, 24-1 van Eva, 25-1 van Ilse, 26-1 van Yannick en de laatste, waardoor we de eindstand op 27-1 hebben gezet was van Ilse. Een klasse wedstrijd was het. Er werd goed en snel overgespeeld, keken ook echt naar wie er het dichtst bij de korf vrijstond en vochten echt voor de bal (niet letterlijk natuurlijk ). Het korfschieten werd 8-7 met doelpunten van Eva 2x en Ilse en Daan 3x. Op naar de kampioenswedstrijd as zaterdag tegen RWA F1! Doelpunten zijn gemaakt door Daan 2x, Eva 3x, Yannick 10x en Ilse 12x (En ik denk daardoor ook topscoorder van de week!) Cécile.

IJsselvogels F2 – KOAG F3 1-8
Vandaag speelden Jesse, Thijmen, Yente, Fenne-Mae en Vieve als F2 een oefenwedstrijd tegen KOAG F3. Omdat Tim ziek was en Anne andere verplichtingen had, had ik de eer om deze toppers te coachen. In het begin moesten we nog even wat scherper worden, want we stonden al snel 0-3 achter. Met onze superspeler erbij ging het al een stuk beter! Het was leuk om te zien hoe iedereen groeide in de wedstrijd. In het eerste kwart hadden we maar 1 of 2 schotpogingen, maar geleidelijk aan wisten we elkaar steeds beter te vinden en ook steeds vaker mooie kansen te creëren! Volgens mij heeft iedereen meerdere keren geschoten en wat hadden we een pech met ballen die maar net aan van de korf af stuiterden! Gelukkig heeft Fenne-Mae een mooi doelpunt gescoord, want dat was zeker verdiend. Ik weet niet precies meer hoeveel het is geworden, want KOAG heeft tussendoor ook nog wel een aantal balletjes erin gegooid. Maar dat maakt niet uit, want wat hebben jullie allemaal goed je best gedaan en wat was ik verschrikkelijk trots op iedereen! Dit belooft wat voor de zaalcompetitie! Als laatste nog een compliment voor scheidsrechter Benjamin. Ook jij hebt het goed gedaan. Manon.