IJsselvogels1

Excelsior 1 – IJsselvogels 1

Zaterdag 11 februari stond de wedstrijd tegen Excelsior (D) op het programma. De afgelopen keer dat we tegen Excelsior speelden, wisten we in de laatste minuut door een mooie goal van Stan gelijk te spelen. Het beloofde een pittige strijd worden in de hal van Excelsior, maar als we als team zouden opereren, zou het mogelijk zijn om 1 of misschien zelfs 2 punten te pakken.

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf trainer Mark een motiverende speech met een duidelijk doel. Deze wedstrijd moest in het teken staan van drie P’s, namelijk: plezier, passie en prestatie. De afgelopen weken hebben wij het als team erg moeilijk gehad en daardoor leek het plezier binnen het team af te zwakken. Tijd om dit weer op te pakken! De passie voor het spel is daarnaast ook een belangrijk onderdeel en mocht niet uit het oog verloren worden. Ten slotte de P van prestatie. We moeten hard voor elkaar werken en als team opereren. Acceptatie is hierbij een heel belangrijk onderdeel.

Denkend aan de drie P’s startten we aan de wedstrijd. Via Victor wisten we meteen de 0-1 voorsprong te pakken. Daarna wist Kevin de 0-2 te scoren, waardoor we flitsend van start gingen. Helaas konden wij dit niet volhouden. Alhoewel de start voor ons was, leek Excelsior het van ons over te nemen. Excelsior bestaat uit een paar sterke heren die veel ballen in de rebound wisten te stelen. We wisten steeds dichtbij Excelsior te komen, maar het gelijk trekken van de stand lukte pas bij de 11-11 via een mooie doorloopbal van Kevin. Het lukte ons niet om een voorsprong te pakken en kwamen 13-11 achter. Toch wisten we de stand weer gelijk te trekken bij 14-14 met een schot van Karen. We wisten allemaal hoe belangrijk het was om nu te scoren, maar hoe grager we dit wilden, hoe moeilijker het leek te worden. We zijn veel te lang op de 14 doelpunten blijven hangen en hikten zo tegen een achterstand van 19-14 aan. Invaller Peter wist nog een mooi schot te maken en verminderde hiermee de achterstand. Ook Nathan wist een schot te scoren en daarmee was de stand 19-16. Na 1 tegengoal wist Kevin maar liefst 2 goals achter elkaar te scoren. De stand werd 20-18. Er was te weinig tijd over om deze achterstand nog in te halen. De eindstand: 21-18.

Ondanks we geen punten hebben kunnen pakken, kunnen we als team zeggen dat het doel van vandaag was bereikt. We hebben hard voor elkaar gewerkt en hebben zowel plezier, passie als prestatie als team laten zien. De volgende wedstrijd gaan we voor 4 P’s: plezier, passie, prestatie en PUNTEN! Aanmoediging van onze supporters kunnen wij hierbij goed gebruiken.

Kom IJsselvogels 1 allemaal aanmoedigen aanstaande zaterdag (18-02) om 18:20 in de Zuidplas tegen Vriendenschaar (H) 1.

 

Hopelijk tot dan,

Kimberley