Officiële website van Korfbalvereniging IJsselvogels 0182 - 37 38 38

info@ijsselvogels.nl

7 januari 2019

Reacties:

0
 januari 7, 2019
 0
Categorie: Clubblad

Zaterdag 22 december 2018 werden de selectiespelers van 1 en 2 (en wij) uitgenodigd door Glenn de Vries om de korfballeaguewedstrijd Fortuna/Delta Logistiek 1 – DeetosSnel 1 bij te wonen met vooraf een hapje en drankje. Daarbij kwamen ook nog eens enkele personen het een en ander vertellen over wat er allemaal wel niet bij komt kijken om zo’n wedstrijddag in goede banen te leiden.

Joris Houweling, Korfballeaguemanager bij Fortuna, vertelde ontzettend veel uren te steken in het organiseren van zo’n dag. Samen met de algemeen directeur ca. 40 uur per week naast hun reguliere baan! Het gaat dan o.a. over het regelen van een bus voor de spelers bij uitwedstrijden, programmaboekjes, sponsoren ontvangen, verlichting en muziek en nog veel meer. Ook vertelden zij dat deze vereniging draait op ongeveer 250 vrijwilligers, ongeveer de helft van hun ledenbestand.

Het was bijzonder te horen hoe de KL-manager en de Algemeen Directeur over eigenlijk alle zaken, van de F-jes tot het 1e, de trainers/sters, enz. wel wat konden vertellen.

Naast deze twee heren kwamen ook nog de coach van Fortuna 1, Ard Korporaal en speler van Fortuna 1, Daan Preuninger vertellen hoe hun week er uit ziet. Enkele spelers waaronder Daan hebben en A-status waardoor hun werk eigenlijk korfbal is. Zij worden dan ook betaald door de bond. Deze spelers trainen ca 8x per week. Soms 2x per dag . De overige spelers zonder deze status proberen ook aan deze trainingen te voldoen, maar dit is qua werk niet altijd mogelijk. Zij trainen in ieder geval 2 keer op de dinsdag en 2 keer op de donderdag.

Als laatste kwamen ook nog Patrick Muurling (trainer DeetosSnel) en Jimin de Vries (speler DeetosSnel 1 en zoon van Glenn) vertellen over hoe het er bij hun aan toe gaat. DeetosSnel is een jonge ploeg die net is gepromoveerd naar de Korfballeague. Ze moeten dan ook alle zeilen bijzetten om aan te haken bij de meer ervaren ploegen. “Belangrijkste is positief te blijven en altijd blijven knokken. Hier kom je al heel ver mee, ook al ben je een jonge ploeg, net als de selectie van IJsselvogels” gaf Jimin ons nog mee.

De wedstrijd in de bomvolle sporthal van Fortuna/Delta Logistiek was er een met een hoop strijd en beleving. De wedstrijd ging gelijk op waarna Fortuna/Delta Logistiek aan het langste eind trok met een eindstand van 20-19.

Wij willen Glenn bedanken voor het regelen, Fortuna/Delta Logistiek bedanken voor hun gastvrijheid en Fortuna/Delta Logistiek en DeetosSnel bedanken voor hun passievolle toelichting en hun tijd zo net voor aanvang van de wedstrijd.

Berry Glissenaar

Interesse in een verslag van Fortuna zelf, of wedstrijdbeelden (hele wedstrijd of samenvatting), kijk dan hier: https://www.korfbal.nl/korfballeague/nieuws/korfbal-league-recap-7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *